My Twitter Feed

28 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣ Παιονίας στις 30 Νοεμβρίου -

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Τα εκλογ. τμήματα σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Λαμπρή ενθρόνιση Βαρθολομαίου -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε Κιλκίς – Παιονία -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Ειρήνη: Συρρίκνωση ενισχύσεων -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Και αρνητές της …Εκπαίδευσης! -

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

Η Αγαθοπούλου για τις γυναικοκτονίες -

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, 2021

Η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη -

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, 2021

Αιτήματα 2ου ΓΕΛ Κιλκίς στο δήμαρχο

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, 30 μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς , με τη συνοδεία των καθηγητών τους, της κας Καλπάκα Πηνελόπης και του κ. Αδάμου Παναγιώτη, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κιλκίς.

Αφού του επέδωσαν επιστολή που συνέταξαν οι ίδιοι στο πλαίσιο προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Δρω για το Περιβάλλον» που υλοποιούν, έθεσαν τα εξής ζητήματα προς συζήτηση:

α) αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

β) μέριμνα των αδέσποτων σκυλιών

γ) πρόταση ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού και μετατροπή του σε βιοκαύσιμο

δ) διάθεση των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας σε δράσεις του Δήμου που άπτονται των περιβαλλοντικών θεμάτων π.χ δενδροφυτεύσεις.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των μαθητών, απάντησε με σαφή και αναλυτικό τρόπο στα ζητήματα που τέθηκαν. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα και απορίες των μαθητών οι οποίοι επέδειξαν ζήλο και ενθουσιασμό για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους στο γραφείο του Δημάρχου. Ευελπιστούμε αυτή η πρώτη συνάντηση να αποτελέσει την αρχή μιας καλής συνεργασίας της μαθητικής κοινότητας, που είναι το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης μας, με την τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία.

Έγγραφο αίτημα των μαθητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε 32 μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Καλπάκα. Στο πλαίσιο των συναντήσεων της ομάδας μας αποφασίσαμε να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας υποβάλουμε τις αρχικές μας προτάσεις για βελτίωση της πόλης του Κιλκίς. Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε σημαντικά τουλάχιστον για εμάς θέματα όπως οι κάδοι, τα αδέσποτα αλλά και σε έναν νέο πρωτοποριακό τρόπο ανακύκλωσης.

Αρχικά, κρίνουμε ιδιαίτερα σκόπιμο να αναφερθούμε στο θέμα των κάδων απορριμμάτων αλλά και ανακύκλωσης. Είναι γεγονός πως αποτελεί πλέον πολυτέλεια η ύπαρξη κάδων σκουπιδιών αφού σε πολλά σημεία της πόλης έχουν καταστραφεί όπως για παράδειγμα στις οδούς Περικλέους και Ν. Παναγιώτου. Γι αυτό προτείνουμε την τοποθέτηση καινούριων κάδων καθώς και τον τακτικό τους καθαρισμό για την καλύτερη υγιεινή των κατοίκων. Η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης είναι επίσης αναγκαία καθώς η συμμετοχή των δήμων σε πρόγραμμα ανακύκλωσης και η ενεργοποίηση των πολιτών θα συνέδραμαν στην ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας προτείνουμε έναν νέο τρόπο ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού σε βιοκαύσιμο, πρόγραμμα το οποίο υλοποιούν με μεγάλη επιτυχία διάφοροι δήμοι ανά την ελληνική επικράτεια με παράδειγμα τον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόμενη εταιρία συλλέγει από την σχολική κοινότητα του γειτονικού δήμου, μαγειρικό λάδι το οποίο μετατρέπει σε βιοκαύσιμο και ο Δήμος ανταποδίδει μέρος αυτού, για τη θέρμανση των σχολείων. Έτσι και εμείς με τη σειρά μας, θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη συλλογή χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού προς ανακύκλωση και η ανταποδοτικότητα να αφορά σε βιοκαύσιμο ή σε χρήματα για την κάλυψη αναγκών των σχολειών που δεν καλύπτονται πλήρως από την Σχολική Επιτροπή. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που απαιτεί οργάνωση και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε τη βοήθειά σας.

Γνωρίζετε ότι είμαστε καθημερινοί μάρτυρες του προβλήματος με τα αδέσποτα σκυλιά στο προαύλιο του σχολείου μας αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές του Κιλκίς. Τα σκυλιά αποτελούν κίνδυνο για τους μαθητές καθώς πολλά από αυτά είναι επιθετικά. Θα σας παρακαλούσαμε να μεριμνήσετε γι αυτά συγκεντρώνοντας τα σε έναν χώρο υπό την επίβλεψη και τη φροντίδα του Δήμου.

Ως μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας, είμαστε πάντα διαθέσιμοι, να συνεισφέρουμε εθελοντικά τη βοήθειά μας σε δράσεις του Δήμου όπως δενδροφυτεύσεις, συγκέντρωση τροφίμων για άπορους, καθαριότητα Λόφου κι άλλες.

Ευελπιστώντας στην αγαστή συνεργασία μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσπάθεια υλοποίησης των προτάσεών μας.

Σχολιάστε