My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Να κλείσουν υπηρεσίες Αυτοδιοίκησης

Η  Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς  στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες 17  Νοεμβρίου, αποφάσισε “για την αντιμετώπιση της  γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” τα εξής :

Να καταγγείλει   το νόμο 4093/2012   ο οποίος καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των δήμων, περικόπτει περαιτέρω τις χρηματοδοτήσεις προς τους ΟΤΑ Α` και Β` βαθμού  και επιβάλλει την τοποθέτηση ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ σε κάθε δήμο, με σκοπό την επιβολή επιπλέον φόρους στους δημότες.

Απολύει προσωπικό που είναι απαραίτητο  για τη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και στέλνει στην ανεργία και την ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς τονίζονταί τα εξής:

“Καλούμε τα Δ.Σ. των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Π.Ε. Δήμων να αποφασίσουν από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των υπηρεσιών των Π.Ε. και των Δήμων, ώστε η απόφασή τους για τη μη  χορήγηση στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα  και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους  προκειμένου να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Καταγγέλουμε την προσπάθεια τόσο της κυβέρνησης όσο και των Μ.Μ.Ε.  να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις εμπρηστικές δηλώσεις  του Φούχτελ που ουσιαστικά έριξε λάδι στη φωτιά και ναποινικοποιήσουν αλλά και να στοχοποιήσουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αγωνίζονται με κάθε τρόπο να αποτρέψουν χιλιάδες απολύσεις και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά ώστε να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.

Καταδικάζουμε τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας , που έγινε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης(Δημάρχων και επιχειρηματιών) όπου σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν , παραχωρήσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει αμέσως, προκειμένου να απελευθερωθούν οι αδίκως  συλληφθέντες διαδηλωτές και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη ποινικοποίηση της δρομολόγησης της ποινικοποίησης.

Δηλώνουμε ότι:

Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που σήμερα παραβιάζονται  κατάφορα από την ΤΡΟΙΚΑ και την κυβέρνηση.

Δεν τρομοκρατούμαστε   και θα συνεχίσουμε έχοντας μαζί μας την κοινωνία στον αγώνα για ελεύθερη , δημοκρατική , ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα”.

 

Σχόλια
One Response to “ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Να κλείσουν υπηρεσίες Αυτοδιοίκησης”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Το σύνολο της κοινωνίας είναι πρόθυμο να στηρίξει κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζομένων απέναντι στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης. Με έναν μόνον όρο. Να υπάρξει μέριμνα ωστε να εξασφαλίζεται τουλάχιστο το αγαθό της δημόσιας υγείας απο ένα καθαρό αστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε ΟΛΟΙ. Αν ο κάθε κλάδος που έχει ένα “εργαλείο” στα χέρια του το χρησιμοποιεί εναντίον της κοινωνίας, νομίζοντας οτι με αυτόν τον τρόπο θα πιέσει την κυβέρνηση, τότε αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος και με την υπόλοιπη κοινωνία, οπότε μοιραία ο αγώνας του θα λήξει άδοξα, όπως έχει γίνει κατα το παρελθόν. Ηδη στην πόλη μας έχουν δημιουργηθεί βουνά σκουπιδιών λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της καθαριότητας. Αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις, όπως και άλλες παρόμοιες, είναι πλέον ξεπερασμένες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να διχάζουν την κοινωνία, πράγμα που είναι “βούτυρο στο ψωμί” της κυβέρνησης, στη διχαστική λογική του “διαίρει και βασίλευε” και με σύμμαχο τα γνωστά κανάλια της προπαγάνδας . Είναι καιρός τα συνδικαλιστικά όργανα να βρούν πιό έξυπνους τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων, ωστε η κοινωνία να αντιμετωπίζει με ενωτικό πνεύμα όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Σχολιάστε