My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Αγώνας σε Πάικο κατά μεταλλείων

Πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο 4ος Ημιμαραθώνιος Πάικου με κεντρικό του σύνθημα τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία.

imimarathonios-paiko-metalleiaΉδη οι συμμετοχές έφτασαν στο ανώτατο όριο που έχει τεθεί από την διοργάνωση (250), καθώς αθλητές από όλη την Ελλάδα έδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη τους για το Πάικο και τη διάθεση ν` αγωνιστούν ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι φέτος θα έχουμε και μεγάλη συμμετοχή νέων αθλητών, και κυρίως απ` το νομό μας.

Κατά την διάρκεια του αγώνα θα πραγματοποιηθεί οικολογικός περίπατος στην γύρω περιοχή ενώ θα υπάρχει ομάδα δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς ορειβάτες.

Προβολή

Σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου θα προβληθεί στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Γουμένισσας, το ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Η Μαύρη Βίλβα», με θέμα την εξόρυξη χρυσού και τις επιπτώσεις της στην Ρόσα Μοντάνα της Ρουμανίας.

Προσκεκλημένοι του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας (ΟΣΠΕΓ), που διοργανώνει τις εκδηλώσεις, θα είναι η εκπρόσωπος της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης “Rights of Nature” Alexandra Postelinicou, που θα παρουσιάσει τις δράσεις της πριν από την προβολή, και ο διοργανωτής του “Rossia Montana Marathon”, Ilie Rosu, ο οποίος θα μεταφέρει τις εμπειρίες του ως κάτοικος της περιοχής, στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.

 

Σχολιάστε