My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αγώνας για ίσα δικαιώματα

Σε δήλωσή της για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, η αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναφέρει τα εξής:

“Ημέρα Τρανς Μνήμης η σημερινή, αφιερωμένη στα τρανς άτομα που πλήρωσαν με την ζωή τους, ενίοτε πολύ ακριβά, την έμφυλη ταυτοτική επιλογή τους.

Στις 20 Νοεμβρίου του 1999, με αφορμή την δολοφονία της Rita Hester στη Βοστώνη των ΗΠΑ, λαμβάνει χώρα η πρώτη Πορεία Τρανς Μνήμης. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, τα εγκλήματα τρανσφοβικού μίσους, η βία και ο ρατσιστικός λόγος όχι μόνο δεν έλειψαν αλλά επιτείνονται από την ενίσχυση ακροδεξιών μορφωμάτων και κυβερνήσεων, που θέτουν στο στόχαστρό τους οποι@δήποτε αποκλίνει από την φυσικοποιημένη αντίληψή τους για την ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου ή τα έμφυλα χαρακτηριστικά, παρά τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί για την αναγνώριση και το δικαίωμα των ατόμων στον αυτοπροσδιορισμό τους.

Ωστόσο, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση για την εξάλειψη των πολλαπλών διακρίσεων και του ρατσισμού που υφίστανται τα τρανς άτομα, αλλά και για την ουσιαστική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους τόσο σε επίπεδο θεσμικό, όσο και εξωθεσμικό, νοοτροπικό. Δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 12 Νοέμβρη παρουσίασε την πρώτη ενωσιακή στρατηγική για την ισότητα των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ (ΛΟΑΤΚΙ) και μη δυαδικών ατόμων με στόχο την πλήρη ένταξη τους, την καταπολέμηση των διακρίσεων, την διασφάλιση της ασφάλειας, την προστασία των δικαιωμάτων των οικογενειών ΛΟΑΤΚΙ+, την ενσωμάτωση της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ στις πολιτικές της ΕΕ.

Η ρητορική του μίσους, η μισαλλοδοξία, οι ακραίες εκφάνσεις βίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων, οφείλουν και πρέπει να καταδικάζονται από όλους και όλες μας. Το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής σεξουαλικής έκφρασης, της έμφυλης ταυτότητας και του αυτοπροσδιορισμού των ατόμων δεν είναι προνόμιο λίγων. Είναι δικαίωμα όλων.

Η Σάρα Μακμπράιντ, η Πέτρα ντε Σάτερ, η Κριστίν Χόλκουιστ, αλλά και η Μαρίνα, η ΄Αννα, η Σοφία, η Βανέσσα, η Στέλλα, η Ιωάννα, ο Κίμωνας, ο Τάσος, είναι μέλη της κοινωνίας μας με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Μέχρι αυτό να γίνει πράξη, θα αγωνιζόμαστε καθημερινά!”

Σχολιάστε