My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Από αύριο Πέμπτη οι αγροτικές επιδοτήσεις

Ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, είπε χθες στη Βουλή ότι η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 στους αγρότες θα καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα, σήμερα ανακοίνωσε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο, κατά την επίσκεψή τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς περίπου 670.000 δικαιούχων αγροτών, η προκαταβολή του 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, που ανέρχεται σε 1,1 δις ευρώ, ενώ η εκταμίευση των χρημάτων θα είναι δυνατή από αύριο Πέμπτη.

Στο νομό Κιλκίς οι δικαιούχοι φτάνουν στους 12.500 αγρότες (7.700 της ΕΑΣ Κιλκίς και  5.000 της ΕΑΣ Αξιούπολης), οι οποίοι θα λάβουν συνολικά κοντά στα 30 εκατ. ευρώ, περίπου. Το υπόλοιπο 50% της επιδότησης αναμένεται να δοθούν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη συγκυρία, αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα να δώσουμε τώρα χρήματα αυτού του ύψους», δήλωσε ο υπουργός , σημειώνοντας πως «είναι η πρώτη φορά, που η ενίσχυση δίνεται τόσο γρήγορα και το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων θα καταβληθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου».

Όλα τα στοιχεία θα είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ όλοι οι αγρότες που στις δηλώσεις τους έχουν σημειώσει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου –και αυτοί είναι περίπου 300.000– θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS) για το ποσό των χρημάτων που πιστώθηκαν στο λογαριασμό τους.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δεν θα καταβληθούν επιδοτήσεις σε όσους αγρότες εντοπιστούν να έχουν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων. Ήδη έχουν εντοπιστεί περίπου 10 περιπτώσεις ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Όπως είπε ο υπουργός, τις ημέρες αυτές λαμβάνουν χώρα όλοι οι προβλεπόμενοι, αναγκαίοι από τον κοινοτικό κανονισμό, διασταυρούμενοι έλεγχοι, ώστε η πληρωμή του εν λόγω ποσού στους δικαιούχους να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας.

Η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ προγραμματιζόταν για το Δεκέμβριο. Ωστόσο το υπουργείο ζήτησε από την ΕΕ να πληρωθεί ως προκαταβολή το 50% του ποσού αυτού τον Οκτώβριο εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

 

Σχολιάστε