My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αγρότες: Με το κλειδί στα τρακτέρ

Σε στάση αναμονής, αλλά πανέτοιμοι να βγουν στους δρόμους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, είναι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες, που “βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό”, όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

agrotis-trakterΟι αγρότες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 8 Ιανουαρίου, στις 7 μμ, στις Σέρρες, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ασφαλιστικό, φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής, είναι τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος.

“Με τη φορολόγηση να οδεύει προς το 26% από το πρώτο ευρώ, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την προκαταβολή του 75% του φόρου, η κατάσταση για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα είναι τραγική” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, που αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Εντός της επόμενης εβδομάδας, όπως είπε, αναμένεται να έχουν συνάντηση είτε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Μετά τη συνάντηση αυτή, η Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση της σε ό,τι αφορά το πεδίο των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, με ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στα μέσα του τρέχοντος μήνα, στη Θεσσαλονίκη, θα καθορίσει τη στάση της και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Σχολιάστε