My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Αγρότες: Ικανοποίηση για μηδική

Ευνοϊκές συνθήκες φαίνεται πως δημιουργούνται στην αγορά της μηδικής (τριφυλλιού), λίγο πριν οι αγρότες μπουν στο χωράφι για να κόψουν το τρίτο χέρι της φετινής σεζόν.

Όπως τονίζουν οι αγρότες μιλώντας στον Αγρότυπο, το τρίτο χέρι είναι ποιοτικό, ενώ η ζήτηση για το προϊόν είναι μεγάλη. Κι αυτό, γιατί αυξάνει παραδοσιακά τέτοια περίοδο, καθώς όσοι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να αποθεματοποιήσουν για το χειμώνα, το κάνουν από δω κι εφεξής.

Οι τιμές που παίζουν στην αγορά αυτή την περίοδο για το δεύτερο χέρι κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές μεταξύ 12-14 λεπτά το κιλό, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακούγονται και τιμές για το έτοιμο τριφύλλι (όχι χωραφιού) ακόμη και στα 15-16 λεπτά το κιλό.

«Η τιμή για το πρώτο και δεύτερο χέρι στο χωράφι ξεκίνησε από τα 10 λεπτά του ευρώ το κιλό. Εγώ φτιάχνω και δέματα έτοιμα για τους κτηνοτρόφους, τα οποία και τα αποθηκεύω. Σήμερα πουλάω το δεύτερο χέρι προς 16 λεπτά το κιλό. Στην τιμή δεν συμπερλαμβάνονται τα μεταφορικά», ανέφερε ο Γιώργος Γεωργίου, παραγωγός από την περιοχή του Κιλκίς.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι κοπές για το τρίτο χέρι στην περιοχή θα ξεκινήσουν μετά από 15 ημέρες τουλάχιστον, αφού ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός και έχει βρέξει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα».

Σχολιάστε