My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αγρότες: Αποφάσεις στα μπλόκα

Σήμερα Δευτέρα παίχθηκε η πρώτη «πράξη» της διαπραγμάτευσης αγροτών-κυβέρνησης μετά τη συνάντηση εκπροσώπων από τα μπλόκα με τον πρωθυπουργό. Οι αγρότες, τώρα, θα μεταφέρουν τις κυβερνητικές προτάσεις στα μπλόκα και τις γενικές συνελεύσεις και θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

agrotes1-620x412Μετά το πέρας της συνάντησης εκπρόσωποι των αγροτών προέβησαν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και έκαναν λόγο για έναν «ουσιαστικό διάλογο» σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα μεταφέρουν τα όσα συζήτησαν με τον πρωθυπουργό στα μπλόκα και τις γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν για το μέλλον τω κινητοποιήσεών τους.

«Έγινε ουσιαστικός διάλογος με τον πρωθυπουργό. Του παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας, το ίδιο έκανε κι εκείνος και για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό και για το κόστος παραγωγής», δήλωσε ο Βαγγέλης Παπαγιαννούλης, ο οποίος εκπροσωπεί, όπως ανέφερε, τα 39 μπλόκα που έστειλαν επιστολή στο Μαξίμου στις 10 Φεβρουαρίου. Είπε ότι αυτό που θα κάνουν τώρα είναι να επιστρέψουν στα μπλόκα τους, να κάνουν τις γενικές συνελεύσεις τους για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα, όπως συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν τους ικανοποίησαν οι προτάσεις της κυβέρνησης, παρέπεμψε στις συζητήσεις που θα γίνουν στις γενικές συνελεύσεις. «Μετά τις γενικές συνελεύσεις», απάντησε.

Εκπροσωπώντας τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, όπως είπε, ο Τσιοτίνας Αθανάσιος, δήλωσε ότι «έγινε ένας διάλογος επί των προτάσεων μας με τον πρωθυπουργό, πήραμε τις προτάσεις της κυβέρνησης, συζητήσαμε όλα τα θέματα που είχαμε δώσει εμείς και μεταβαίνουμε στα μπλόκα μας για τις γενικές συνελεύσεις».

Στο ερώτημα εάν τους ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης είπε ότι αυτό θα το απορφασίσει ο καθένας συνάδελφος τους που είναι στα μπλόκα τους, ενώ για το εάν είναι πιο αισιόδοξοι ή πιο απαισιόδοξοι μετά τη συνάντηση, είπε ότι «πρέπει να τα ζυγιάσουμε όλα παρέα».

efsyn.gr

Σχολιάστε