My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγριο ξυλο στη Χαλκιδικη για μεταλλεια!

15 κάτοικοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας. (Βίντεο)

Άγριες συμπλοκές μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων έγιναν σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στο φυλάκιο που έχουν στήσει οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οπως καταγγέλει στο Newsit o εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων, Τόλης Παπαγεωργίου “ξαφνικά και ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση με τοπικους παράγοντες παρουσία της αστυνομίας εμφανιστηκαν μπροστά μας 1.000 άτομα που εργάζονται στην εταιρεία. Η αστυνομία μας είπε πως έχει δύναμη μόνο 5 αντρών και πως δεν μπορεί να μας προστατέψει και εγκατέλειψε τον χώρο. Ακολούθησαν συμπλοκές καθώς μας επιτέθηκαν οι εργάτες με πέτρες και ξύλα. Τραυματίστηκαν 10 με 15 άτομα ανάμεσά τους και γυναίκες και όλοι τους είναι στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου”.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλειων καθώς όπως λένε βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον της περιοχής.

Πηγή: Newsit.gr 

Στο μεταξύ, το ΚΙΛΚΙΣ24 έλαβε καταγγελία των κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων στη Χαλκιδική, σύνφωνα με την οποία εργαζόμενοι μεταλλείων δεν υπάρχουν στις Σκουριές και απλώς μεταφέρθηκαν στον τόπο των επεισοδίων.

Όπως αναφέρει το metalleiastop.blogspot.com, από χθες Δευτέρα 19 Μαρτίου γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη θέση «Σκουριές» του όρους Κάκκαβος που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Μεγάλη Παναγία, Ιερισσός και Στρατονίκη στη Χαλκιδική.

Σήμερα 20 Μαρτίου, ομάδα αρχαιολόγων δοκίμασε να ξεκινήσει εργασίες αρχαιολογικών τομών αλλά γρήγορα μαζεύτηκε πλήθος κάτοικων της περιοχής για να  σταματήσουν την διαδικασία. Παράλληλα τις μεσημεριανές ώρες άρχισαν να κατευθύνονται και εργαζόμενοι της εταιρείας προς την περιοχή. Και ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις «Σκουριές» στη θέση «Χοντρό Δέντρο»
μεταξύ Παλαιοχωρίου-Μεγάλης Παναγίας, οι εργαζόμενοι «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας.

Κρ. Αρσένης: Όχι βία

Με αφορμή τα σημερινά, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από πολλά σημεία της Ευρώπης μας έρχονται διαρκώς νέα για τη μαζική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε σχέδια εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσού με χρήση κυανίου και εξόρυξης με τη μέθοδο των ανοιχτών ορυγμάτων μέσα σε δασικές περιοχές. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν την υπεράσπιση των φυσικών τους πόρων, του νερού τους, των δασών τους, της γης τους απέναντι σε πρακτικές που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω το τραγικό ατύχημα στη Μπάγια Μάρε της Ρουμανίας όπου διέρρευσαν από εξορυκτική μονάδα χρυσού 100.000 κυβικά μέτρα νερού με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις κυανίου και άλλων βαρέων μετάλλων στον ποταμό Τίσλα και από εκεί στον Δούναβη, πλήττοντας εκτός από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία, δηλητηριάζοντας το πόσιμο νερό, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ψάρια και νεκρώνοντας τα οικοσυστήματα και την οικονομική δραστηριότητα που στηριζόταν σε αυτά. Το ατύχημα στη Μπάγια Μάρε θεωρείται το πιο καταστροφικό στην ιστορία της Ευρώπης μετά του Τσέρνομπιλ. Για το λόγο αυτό χώρες όπως η Τσεχία και η Ουγγαρία απαγόρευσαν τη χρήση κυανίου και θα ήθελα να καλέσω ακόμη μια φορά να ακολουθήσουμε το σοφό τους παράδειγμα και στην Ελλάδα. 

Η αποφυγή χρήσης οποιασδήποτε μορφής βίας είναι απαραίτητη και η μόνη που θα επιτρέψει τη δικαίωση του αγώνα των τοπικών κοινωνιών για την υπεράσπιση των κοινών πόρων“.

Μαρτυρίες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Αλληλοκαταγγελίες ανάμεσα στις 2 πλευρές για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Ήμασταν 40 άτομα και μας επιτέθηκαν 400 είπε στο ΡΘ η Νίνα Καρίνα από την επιτροπή Αγώνα κατοίκων Μ. Παναγιάς.

Οι κάτοικοι της περιοχής κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό για τα επεισόδια την εταιρεία.

“Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Περπάτησαν 7-8 χιλιόμετρα και δεν τους σταμάτησε κανείς. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού” σημείωσε η κ. Καρίνα.
“Μας έβριζαν ασύστολα ακόμα και άτομα του δήμου και συνδικαλιστικά τους όργανα…Δεν γνωρίζω αν είναι εμφύλιος, οι άνθρωποι αυτοί είναι υπεύθυνοι. Τους σταμάτησαν από τη δουλειά τους για να έρθουν στο βουνό να μας δείρουν” τονίζει χαρακτηριστικά.

Σκοπός τους ήταν να σταματήσουν την εργασίες. Τους ζητήσαμε ευγενικά να αποχωρήσουν αλλά αρνήθηκαν.

Τότε δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις, είπε στο ΡΘ ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

“Δεν μπορούν κάποιοι που ονομάζονται Οικολόγοι να σταματούν κάποιους να πάνε στη δουλειά τους. έχουμε έναν εργαζόμενο που μπορεί να χάσει και το μάτι του.
Η εταιρία πριν λίγες μέρες έκανε πρόσληψη 250 άτομα. Νέους εργαζομένους με αυτή την κρίση. Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε δεν θέλουμε να κλέψουμε για να ζήσουμε και κάποιοι δεν μας αφήνουν” τονίζει από την πλευρά του ο κ. Ζαφειρούδης.

“Ήταν η τελευταία σταγόνα που υπερχείλισε το ποτήρι. Εδώ και 15 χρόνια οι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν πίσω, σήμερα δεν κρατιόντουσαν με τίποτα, δεν μας ακούγανε πια.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα άσχημο κλίμα που το έχουν δημιουργήσει αυτοί οι Οικολόγοι, που αμφισβητούν το μεροκάματο των εργαζομένων της εταιρίας” είπε στο ΡΘ ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Κ. Γεωργαντζής.

Παραμένουν στο βουνό οι εργαζόμενοι – Απέκλεισαν την Εθνική Οδό οι κάτοικοι

Θα παραμείνουν στο βουνό οι εργαζόμενοι, θέλοντας να μην έχουν κανένα πρόβλημα στη συνέχιση των εργασιών.

Από τη μεριά τους οι κάτοικοι αφού έκαναν κάλεσμα έχουν κλείσει την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αγίου Όρους στο ύψος του Ιερισσού.
“Δεν σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε σύντομα” δηλώνουν στο ΡΘ.

Σχόλια
30 Σχόλια to “Αγριο ξυλο στη Χαλκιδικη για μεταλλεια!”
 1. Ο/Η Ευα λέει:

  Για να δουμε πως ειναι τα πραγματα απο αλλη οπτικη γωνια. ευτυχως υπαρχουν και γραπτα ντοκουμεντα απο το δικο σας site.
  απο την Μαρια Καδογλου. ( Δες στο Για μια αυτοδιαχειριζομενει) . ας κανω και ενα copy

  “. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για την εταιρεία γιατί για τις Σκουριές θα γίνει πόλεμος.”

  για να ξερουμε τι λεμε. ….

 2. Ο/Η Ευα λέει:

  και επιδι ειμαι πολυ θυμωμενη θα κανω και μια ερωτηση. Μηπως , αγαπητε μου φιλε χρισημοποιηθηκατε ως προβα τζενεραλε????
  Τι θα γινοταν αν η κατοικοι αγριευαν? ποιος θα επερνε την ευθηνη?? Γιαυτο η καμερες??? το ευχαριστιθηκατε,που πηγαν για δουλεια και ειναι στα νοσοκομεια.? ειμαι πολυ πληγομενη για την οργανομενει προβοκατσια , που επιτελους βγηκε απο τον φιλο σας Παπαγεωργιου και την φιλη σας Μαρια Καδογλου. αλλα αυτοι δεν ειναι τραθματισμενοι…………………………………………………………..

  • Ο/Η κιλκισιώτης λέει:

   δεν πήγαιναν οι 400 για δουλειά .λες ασύστολα ψέματα.Για δουλειά πήγαν οι αρχαιολόγοι. οι 400 μεταφέρθηκαν από την εταιρεία για να σκοτώσουν.οι 400 δουλεύουν στο Στρατώνι όχι στις Σκουριές.Στις Σκουρίες δεν υπάρχει καν εργοτάξιο στις φωτογραφίες βλέπουμε μόνο δάσος.με την ευλογία του δημά ρχου σας και την απουσία της αστυνομίας, μεθοδευμένα από την εταιρεία έγινε ότι έγινε.οι άλλο δε θα ήταν 30 και θα πήγαιναν για συμπλοκές αυτά να τα λες αλλού .δεν τρώμε κουτόχορτο.είστε δολοφόνοι!!!

  • Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

   Θεια Εύα θα σας ζητούσα μια χάρη. Επειδή εμείς δεν φταίμε σε τίποτα που ο Τόλης σας πρόσβαλε σε ένα συμβούλιο κάποτε θα παρακαλούσα να σταματήσετε να μας σπάτε τα νεύρα. Γιατί και αυτά έχουν τα όρια τους. Την εμπάθεια προς τον Τόλη και την Μαρία βρείτε άλλον τρόπο να την δείξετε και όχι κάνοντας την καλή και την πονόψυχη σε κάθε blog του Κιλκίς.

  • Ο/Η ΑΝΘΡΩΠΟΣ λέει:

   ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ – ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΕΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.

   ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ; ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ !

 3. Ο/Η Εθνικιστής λέει:

  Και λιγες φαγατε αριστεροι……….λαγοι γινατε στο δασος χαχαχα.

  • Ο/Η κιλκισιώτης λέει:

   αυτή είναι η δημοκρατία σου,φασίστα!!!λυπηρό που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. αλλά τι άνθρωποι ξες εσύ τι πάει να πει άνθρωπος???

  • Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

   Πι πι το παπί, λα λα η λόλα, χα χα ο χάχας!!!

  • Ο/Η ΑΝΘΡΩΠΟΣ λέει:

   ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΤΕ !
   ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟ Ως ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ !

   ΟΛΟΣ Ο ΥΓΙΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΙΣΘΟ ΝΑ’ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ‘ΝΑΙ ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ;

   Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΟΙΚΟΛΟΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΚΟΥΛΤΟΥΡΟΦΑΤΣΕΣ ;

   Ε ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!

 4. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  Είχα γράψει κάποτε, με αφορμή μια κριτική μου αποτίμηση της ΜΠΕ της “Ελληνικός Χρυσός” οτι, παρά τις επίμονες προσπάθειες των σχετικών επιστημόνων, δεν καταφέραμε να ανακαλύψουμε κανένα άλλο ουράνιο σώμα με ενδείξεις ύπαρξης ζωής, όπως την ξέρουμε στη γη.
  Ποιά είναι λοιπόν η μοναδική εκείνη ευτυχής συγκυρία που ευνόησε και επέτρεψε την ανάπτυξη της ζωής μόνο στη γη;
  Η Εκκλησία έχει μια απάντηση επ’ αυτού. Δυο χιλιάδες πεντακόσια όμως χρόνια πριν, ένας μεγάλος έλληνας φιλόσοφος, ο Αναξίμανδρος, έδωσε ενορατικά μια απόλυτα στέρεη επιστημονική εξήγηση. Μίλησε για “σχέσεις δικαιοσύνης” που διέπουν τις μεταξύ των διαφόρων στοιχείων αναλογίες επί της γης. Με σημερινούς όρους θα το διετύπωνε ως εξής: μόνο στη γη τα χημικά στοιχεία είναι με σοφό τρόπο κατανεμημένα. Είναι δηλαδή εκεί που πρέπει να είναι και με την ποσοτική συμμετοχή που τους αρμόζει.
  Η σοφία της φύσης λοιπόν, ή του Δημιουργού αν προτιμάτε, που έκανε τη γη ζωντανό πλανήτη, έταξε στον χρυσό να είναι σχεδόν αόρατος και τον έθαψε, σαν κάτι πολύ επικίνδυνο, όσο καλύτερα γίνεται. Σε λίγα μέρη της γης και με πάρα πολύ μικρή ποσοτική συμμετοχή.
  Κάθε ανθρώπινη ενέργεια που διαταράσσει τις κατά Αναξίμανδρο σχέσεις δικαιοσύνης μεταξύ των στοιχείων διαταράσσει επίσης την ευτυχή ισορροπία που επιτρέπει τη διατήρηση της ζωής επί της γης. Η αναζήτηση, αποκάλυψη και συλλογή του χρυσού απελευθερώνει το τζίνι της καταστροφής. Αυτό αποκαλύπτει η ιστορία. Πόλεμοι, πόνος, αίμα, πολύ αίμα, συνόδευαν και συνοδεύουν τον πυρετό της εξόρυξης και κατοχής του χρυσού. Κανείς δεν ξέφυγε ποτέ από το καταστροφικό αυτό τζίνι, που σήμερα εμφανίστηκε στα μέρη της Χαλκιδικής, διψασμένο και πάλι για αίμα.
  Σ.Δ.

  • Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

   Δάσκαλε δε το γλυτώνεις το επίτιμος δημότης.

  • Ο/Η Ευα λέει:

   ki allo ena paramy8i apo ton megalo ka8igiti Dimitriadi. se paidakia apey8inete ? H se vlakies? ti protimate? an ayti einai h apanthsh gia to aima , kai traymata…..alimono mas.
   ektos an to tzini exei kapoia epi8eta…8a ta diksei h dikaiosini!!!!

   • Ο/Η fokas λέει:

    Θεια ευα, δείξτε λίγο σεβασμό. Παράκληση.

    • Ο/Η ευα λέει:

     θειε Φωκα,
     ( με τα μυαλα που κουβαλας , μονο θειιοι κουβαλανε)
     ποιον να σεβαστω? τον καθηγητη? οταν θα καταδικασει τα γεγονοτα, μπορει να του ζητησω και συγνωμη. οχι να μου το παιζει μεγαλος αρχιγος φοροντας αυτην την στιγμη παντοφλες , να σας λεει χαιβανια ( δες ξανα το video , που μιλαει για κουλτουρα μεταλλευτικη της Χαλκιδικης αλλα εσεις οοοοχι!! εχω αδικο?).Ζητα του , να καταδικασει. και να σου πω θειε, εσυ το ιδιο κανεις…. χερεσε.
     . Δεν απαντησε ομως κανεις για το ποιως θα αναλαμβανε τις ευθυνες αν ω μη γενιτω θα γινοταν κατι οταν ηρθατε στη ΜΠ. Εισασταν ετοιμοι να χυσετε αιμα για την χαλκιδικη? Ευχαριστω, δεν θελουμε κανενος αιμα.

     Και γα να απαντησω στον φιλο πιο κατω που σε ρωταει γιατι σεμνα και ταπινα…Θα παρω εγω το λογο. και αν ειναι ψεμα, πεσ μου.
     φιλε, ο θειος Φωκας καταλαβαι, οτι η κυρια Καδογλου μπορει και να εχει μπλεξιματα, γιατι με το σχολιασμο που εκανε στο εδω site , φαινωνται οι προθεσεις η πολεμικες απο την ιδια.! ετσι δεν ειναι θειε? Ζητω συγνωμη απο ολους για την γραμματικη μου, αλλα οχι για τα μυαλα μου.Αλλα ειπαμε, δεν εχω Ελλ. παιδια.
     οπωτε ,οπος η θεια Μαρια να λογοδοτησει να λογοδοτησει και ο Δημητριαδης,το σχολιο του ειναι προσβολη. Τωρα αν δεν το καταλαβαινει , υπαρχει προβλημα.
     Αλλα να ξερεις μπαρμπα μου, εμεις αν θελεισ μας διαβαζεις , δεν ηθαμε στο σπιτι σας να προκαλεσουμε. Εσεις το κανατε.
     Και να σου πω, την αλλη φορα να φερετε το 4% των οικολογων . Θα σας ετοιμασουμε και σουβλακια, αλλα οχι τσαμπα.

   • Ο/Η ΑΝΘΡΩΠΟΣ λέει:

    Είπαμε να μάθεις να γράφεις αμόρφωτο ον Εύα.
    Τόσο αμόρφωτο και μωρό που δεν εντόπισες την αλήθεια στο κείμενο του Σ.Δημητριάδη παραπάνω. Η αλήθεια δεν είναι κανενός και ούτε περιμένει το κάθε ον να την αναγνωρίσει. Είναι αρχαία και τιμωρεί.

    Ρίξε μια ματιά και συνδύασε τους μύθους του Αισώπου, περί Μίδα μπας και γλιτώσεις τα αυτιά γαϊδάρου!

    • Ο/Η Θείος Αδάμ λέει:

     Θεια Eυα
     Εγώ να ρωτήσω πόσο θα μας χρεώνετε τα σουβλάκια? Για να ζητήσω τα χρήματα από αυτόν που μας πληρώνει τα έξοδα για να τρέχουμε εδώ και εκεί όπως λέει και ο φίλος σας ο Μοσχόπουλος! Δεν πάτε στο καλό σας λέω εγώ και να μας αφήσετε ήσυχους.

     • Ο/Η ευα λέει:

      ΓΕΙΑ σου θειε Aδαμ
      σαν πολυ ΚΑΠΗ δεν επεσε??? λολ
      δεν ξερω , ρε φιλε, θα παρω tηλεφωνο τον ομορφαντρα μουυυυυυυυυυ, να τον ρωτησω πωσο να χρεωσουμε.
      θειε, σεβαστη η δικη σας θεληση για τον δικο σας τον τοπο, αν κανουν απο εδω λεωφοριο για το κιλκις θα τους φτησω, πιστεψε με.
      Αλλα προσ το παρον, εσεις αφηστεμας καλο βραδυ

    • Ο/Η ευα λέει:

     καλε μου ανθρωπε,
     εγω δεν ζω με μυθους, ουτε με παραμυθια. να με θυμηθεις στο μελλον. Μορφομενει ειμαι do not worry,
     (ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ακομα κατι, πολυ μου αρεσε, πονηρουλης ο καθηγητης. Προσεξεσ τι λεει? καποιοι το λενε θεος καποιο φυση. χαχααχαα εχει στο νου του , οτι διαβαζουν και συριζακια -αθεοι. Μπραβο του. χαχα. Να καταδικασει , μπορει? ‘Η θα συνεχισει την αιματοχυσια σαν ηθικος αυτουργος και ασε αυτα που ξερεις. ειπαμε. δεν ειμαι παιδακι , εσας παραμυθιαζει, ……

     • Ο/Η a λέει:

      Κα Εύα δεν έχουμε κάτι με τους εργαζόμενους (πλην των τραμπούκων), ούτε φυσικά με κατοίκους της Χαλκιδικής, αφού οι περισσότεροι κάνουμε διακοπές εκεί, αλλά βλέπετε η εταιρεία είναι αυτή που έχει βάλει στο μάτι και μας. Γι’ αυτό βρεθήκαμε εκεί την περασμένη βδομάδα, ώστε να συντονίσουμε από κοινού τις προσπάθειές μας κατά της εταιρείας κι όχι των εργαζομένων. Το πως βλέπει καθένας την ανάπτυξη για τον τόπο του είναι δικαίωμά του. Τώρα, αν εσείς βλέπετε ότι η εταιρία και οι παρατρεχάμενοι της (πολιτικοί και άλλοι) ενδιαφέρονται για σας περισσότερο από τους συντοπίτες σας, ότι αυτή η πρόσκαιρη ανάπτυξη που θα καταστρέψει πολύτιμες περιοχές για τις μελλοντικές γενιές σας θα σας βοηθήσει, ότι δεν έχετε άλλες δυνατότητες ανάπτυξης (αλιεία, μελισσοκομία, γεωργία κτηνοτροφία, υλοτομία, τουρισμό κ.α.), τότε η επιλογή σας αυτή θα κριθεί στο μέλλον. Εμείς θα τα βάλουμε με το κράτος, με τους “ευεργέτες” μεγαλοεπενδυτές, με τις εταιρίες της “αειφόρας” ανάπτυξης (που διαπιστώνετε στις λυματολάσπες σας), και τους πληρωμένους απ’ αυτές “πολιτικούς” που μας έφεραν σε αυτό το σημείο να ανεχόμαστε τέτοιες “επενδύσεις”. Όχι μαζί σας. Αν χρειαστεί μπορεί βρεθούμε πάλι στα μέρη σας. Όχι εναντίον σας. Για μας, για τον τόπο μας και για να βλέπουμε στα μάτια τα παιδιά μας.

     • Ο/Η ευα λέει:

      απαντηση για τον /την ” α ”
      αρχηκα , σε παρακαλω, μην πεφτης στο λαθος να αποκαλεις τους εργαζομενουν ΤΡαμπουκους. Στην παρουσα φαση αφου ζεισ και μακρια σοφο ειναι να ακους , να μαθεις και μετα να κρινεις.
      Η ανθρωποι , η αταιρια ΕΙΝΑΙ νομιμοι-με αδεις και βαλε. πηγαν να υποστηριξουν την δουλια τους γιατι εμποδιστηκαι η ροη. ( και να τα πουμε εξω απο τα δοντα. πωσα χρονια διαβαζουμε -μονον λαβε , θα σας γδαρουμε ..και βαλε οτι θες αλλο) Μια ερωτηση “α” εμαθες οτι τραυματιες ειναι 3 εργαζομενοι και 1 μονο απο τους πραγματικους τραμπουκους???? δεν σου λεει κατι? Εγω , θα εβαζα προστα τα παιδια!!
      αυτοι ειναι σε θεση να το κανουν!!!! Εγω ποτε. ειναι αυτο ππου διαβασες -θελουν τον πολεμο.
      Aυτος που δεν αποδεχετε την αποφαση ειναι ο ακτιβιστης, που προκαλουν , παντου, μεχρι θανατου.
      Ειμαι γιαγια , εχω 2 εγγονες. Στην Ολυμπιαδα, λες να μη φοβαμε για την υγεια τους, ιδικα οταν ειμαι και του ιατρικου κλαδου???? Για πες.? Μορφομενη ειμαι , κομμουνα ειμαι , αλλα !!! εχω λογικη . Που λυπαμε που πρεπει να το πω. Ο τοπος εχει ξεφυγει…επικρατει χαος και καποιοι το χαος το υποθαλπτουν.
      Και σε ευχαριστω για τον τροπο που μου εγραψες, ευγενικα. θεια Ευα
      ( και επιδι πανω πανω ειναι το ονομα μου, δεν ειναι υποχρεοτικο να με διαβασει. Καλη σας μερα.( και θειε , δεν φοβαμε να βαλω το ονομα μου, δεν βαζω παρατσουκλη, αυτο δεν λεεει κατι?)…..και παλι sorry gia thn grammatikh.

     • Ο/Η ευα λέει:

      με συγχωρεις ενα κατι πολυ λογικο ως απαντηση και αφορμη για λιγο σκεψη.
      στον Χολομοντα . λιγα χμ παραπερα, που ο αερας θα φερει τα βαρια μεταλλα και θα πεθανουμε…η επενδυση του Quatar και ..αραβων?.( μου ξεφευγει τωρα) Η επενδυση αφορα , γηπεδα golf , 400 κλεινες hotels 5! αστερων?????? τους περνας για χαζους???? Οχι, καποιοι περνανε εσας για χαζους και τα καταφερνουν ….αλλα οταν και αν ξυπνησετε αν θελετε βεβαια , τοτε θα σας πουν τραμπουκους ετσι παει με τους ακτιβιστες Και υποσχομαι οτι αλλο δεν γραφω.λολ

     • Ο/Η Εθνικιστής Μακάκας λέει:

      Κυρία ευα
      Να κάνω κάποια ερωτήματα αν μου επιτρέπετε. Οι εργαζόμενοι τι τους ενδιαφέρει το αν θέλουν κάποιοι –πείτε τους όπως θέλετε, οικολόγους, κολλημένους, περίεργους – να σταματήσουν την καταστροφή του βουνού? Αυτοί που πήγαν στο βουνό η συνθήκη του ΑΑρχους τους δίνει αυτό το δικαίωμα ( διαβάστε την εδώ ). Τους υπαλλήλους της εταιρείας ποιος νόμος τους έδωσε το δικαίωμα να πάνε στο βουνό και να ζητήσουν εξηγήσεις (πείτε μου τον νόμο για να τον βρω και να τον διαβάσω).
      Τα γήπεδα golf και τις 400 κλίνες hotels 5! Αστέρων πόσοι από τους κατοίκους της Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να το επισκέπτονται (ποσοστό % θα ήθελα να μου πείτε)? Και πόσο θα παίρνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά γνωρίζετε?
      Καλό θα είναι να μη συνεχίσετε άλλο να σχολιάζετε στα blog μας. Πραγματικά σας το λέω πως δεν αισθάνομαι καλά όταν σας διαβάζω γιατί αναγκάζομαι να σκέφτομαι υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για εσάς.

 5. Ο/Η fokas λέει:

  Μπορώ να πω πως νοιώθω κάποια χαρά μετά τα σημερινά γεγονότα. Πρώτον για την στάση της αστυνομίας. Δεύτερον για την στάση της εταιρείας. Τρίτον για όλα αυτά που θα επακολουθήσουν. Προσεκτικά και σεμνά κάποιοι από εδώ και πέρα.

 6. Ο/Η Εθνικιστής λέει:

  Διακοπες δεν θα πηγαινα εγω παντως σε μολυσμενη περιοχη (χαλκιδικη), οι τραμπουκοι στην Δοιρανη ηταν καλοί;;; Μου ηρθαν 30 ψευτοαναρχικοι, πληρωμενοι παντα, και νομιζαν οτι θα φοβηθουμε. Φωτογραφίες υπάρχουν. Εξω οι αριστεροι απο την Ελλάδα. Ευα ειναι επαγγελματιες αριστεροι, εγω εαν τους δωσω περισσοτερα θα αλλαξουν γνωμη.

  • Ο/Η a λέει:

   ποιοι να φοβηθείτε; είσαι από Χ.Α.; σας φέρθηκε κανείς άσχημα; πληρωμένοι από ποιον; είσαι σίγουρος ότι ήταν όλοι αριστεροί εκεί;
   επαγγελματίες αριστεροί; εσύ τον εφεύρες τον όρο; λυπάμαι αγαπητέ μου αλλά είσαι αλλού. Παρ’ το αλλοιώς. Δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου εκτός αν μεσολαβήσει κάποιου είδους ιατρική βοήθεια, θα κάνω μόνο μια τελευταία προσπάθεια (για να τελειώνει αυτή η διχαστική μ…α μεταξύ δήθεν αριστερών – δεξιών φουκαράδων) γιατί αυτό που μ’ ενδιαφέρει (και απευθύνομαι και στην κα Εύα τώρα) είναι να μην φθάσουμε εδώ:
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z5nEcOAxQLE
   κι όποιος καταλάβει….

  • Ο/Η ευα λέει:

   χαχα, γεια σου εθνικιστη!!
   Εχω πηρα εγωωωωωωωωωωωωωω, 30 χρονια φουρναρης…με τον κοσμο, με κομματα με π…τιδες και βαλε. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.
   εκανα ενα τεστ , στο βημα ηλεκτονικο,ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
   προσαρμοσμενο στα Ελλ. δεδομενα. και λεει ,ανεξαρτητος τι ψηφιζεις , αλλα η ψηχη σου που ανηκει. τωρα καταλαβες , αλλα και εγω καταλαβα τι λες. και καπου γελουσα επιδι στον κυκλο ειναι οι κομμουνες διπλα σε εσας!!! Σιγουρα δεν ειμαι εθνικηστρια αλλα αθεη ειμαι απο tα γενοφασκια μου sto DNA το εχω. Αχ , κριμα θα ηθελα να σου πω πολλα αλλα δεν ειναι δικο μας το site.lol
   αλλα αγορι μου, μην το κανεις. Πανω απο ολλα να εισαι λογικος για να σεβεσε εσυ τον εαυτο σου. Χαρhκα που τα ειπαμε, και τωρα πρεπει να κλεισω γιατι παραβιασα τον ορκο μου.

 7. Ο/Η τρακατρούκης λέει:

  Αγόρι μου εθνικιστή έχεις δουλεία; γιατί αν δεν έχεις σε έχει βαρέσει η ανεργία κατακούτελα. Κοίτα να βγάλεις κάνα μεροκάματο και άσε τους αριστερούς κατά μέρος. Και βγάλε την ταμπέλα του εθνικιστή από πάνω σου γιατί δε σε τιμάει. Άλλο να αγαπάς τον τόπο σου και άλλο να μισείς όσους διαφωνούν μαζί σου… Αυτό είναι κομπλεξισμός που δείχνει μάλλον αίσθημα κατωτερότητας.
  Φιλικά

 8. Ο/Η Εθνικιστής λέει:

  Δεν με ενδιαφερει η γνωμη σου, ειδικα απο συριζαιο-ανταρσυα

Σχολιάστε