My Twitter Feed

27 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κίνδυνος για τα κέντρα πρόληψης -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Καθημερινά διαμαρτυρία αγροτών -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Παραστατίδης για N/Σ Φλωρίδη -

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΑΣ: Πως δρούσε το κύκλωμα -

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Πάντα στον αγώνα οι αγρότες μας -

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Συλλήψεις για κύκλωμα με άδειες -

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Αγαθοπούλου: Να καταψηφίσουμε κι οι τρεις τα μέτρα

Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους βουλευτές, Γιώργο Γεωργαντά και Θόδωρο Παραστατίδη, απηύθηνε η Ειρήνη Αγαθοπούλου καλώντας τους να καταψηφίσουν κι οι τρεις τα νέα μέτρα!

Επικαλούμενη το παράδειγμα της κοινής στάσης των βουλευτών του νομού μας στο θέμα των μεταλλείων του Κιλκίς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά απ` τους δυο κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας: ” Ας ακούσουμε την κοινωνία και ας κάνουμε για άλλη μια φορά αυτό που ο λαός θεωρεί καλύτερο για την επιβίωσή του”.

θυμίζουμε ότι ο κ. Παραστατίδης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα εάν κατέβουν στη Βουλή ως ενιαίο άρθρο, ενώ αν κατέβουν τμηματικά θα καταψηφίσει μόνο αυτά με τα οποία διαφωνεί.

Οπότε, το “μπαλάκι” πάει κυρίως στον κ. Γεωργαντά, η απάντηση του οποίου στην επιστολή, αναμένεται μ` ενδιαφέρον.

 Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

εμείς οι τρεις βουλευτές του Κιλκίς, πρόσφατα διακριθήκαμε για κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα στον χώρο της πολιτικής :  για το γεγονός ότι σε σημαντικά θέματα της περιφέρειάς μας  αποφασίσαμε να δρούμε από κοινού, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμπόρευσή μας με το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας στο θέμα της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης των Κρουσσίων, κάτι που η κοινωνία του Κιλκίς το επικρότησε δεόντως.

Αυτή τη χρονική στιγμή όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα, που αυτή τη φορά δεν αφορά μόνο τον κόσμο της εκλογικής μας περιφέρειας, αλλά όλον τον ελληνικό λαό. Καλούμαστε σε λίγες μέρες να ψηφίσουμε τα νέα «μέτρα» για περικοπές 11,5 δις ευρώ. Και ήδη γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένες περικοπές θα γίνουν και πάλι από τον εύκολο στόχο. Τα χρήματα θα παρθούν από τη γνωστή πηγή. Από μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, ανέργους και άλλες ήδη εξουθενωμένες ομάδες του πληθυσμού. Μια τακτική που ξεκίνησε να εφαρμόζεται συστηματικά με το 1ο Μνημόνιο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στο όνομα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και της αποπληρωμής του χρέους της χώρας, χωρίς όμως κανένα πραγματικό αποτέλεσμα. Το μόνο αποτέλεσμα που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν, το χρέος να μεγαλώσει,  να εκτοξευθεί η ανεργία στο 30% και ειδικότερα στους νέους στο 45%, να περικοπούν βίαια μισθοί και συντάξεις, να έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχιας στην Ε.Ε και γενικά να εξαντλήσουμε στο έπακρο την ελληνική κοινωνία και να την οδηγήσουμε στην απόγνωση.

Ο ελληνικός λαός όμως δε μας ψήφισε γι’ αυτό. Μας ψήφισε, γιατί προεκλογικά ο καθένας από εμάς δεσμεύτηκε ότι δε θα συνυπογράψει νέα μέτρα εξαθλίωσης για μια κοινωνία ήδη εξαθλιωμένη. Μας ψήφισε για να είμαστε η δική του φωνή μέσα στο Κοινοβούλιο και όχι για να παίρνουμε πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν τις ζωές των συνανθρώπων μας, πολλώ δε αν είναι τέτοιες που να τις επιδεινώνουν. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Όπως επίσης, δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, το δικαίωμα να εμφανίζεται ως μεσσίας που αναλαμβάνει να «σώσει» την Κοινωνία. Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, οι βουλευτές είναι οι εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή και όχι οι εν λευκώ αντιπρόσωποί του εκεί. Ας ακούσουμε λοιπόν την κοινωνία και ας κάνουμε για άλλη μια φορά αυτό που ο λαός θεωρεί καλύτερο για την επιβίωσή του.

Ο κόσμος, κύριοι συνάδελφοι, δεν αντέχει άλλη εξαθλίωση και δεν μας τιμά να είμαστε εμείς αυτοί που θα του την επιβάλλουν. Γι’ αυτό, με την επιστολή αυτή, σας καλώ να αναλάβουμε και πάλι από κοινού και χωρίς προσχήματα τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες της περιφέρειας του Κιλκίς, αλλά και όλης της Ελλάδας. Να σταθούμε άξιοι της ψήφου των συμπολιτών μας. Να καταψηφίσουμε τα νέα απάνθρωπα μέτρα που απαίτησαν η τρόικα, η κ. Μέρκελ και οι έχοντες σ’ αυτήν τη χώρα, ξεκινώντας από την άρνηση ψήφου στα «Μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015» και το ξεπούλημα του Δημοσίου πλούτου, που έχουν έρθει ήδη προς ψήφιση στη Βουλή και ψηφίζονται την ερχόμενη Τρίτη.

 Ο ρόλος μας είναι να υπακούμε στη βούληση του ελληνικού λαού και όχι στους δανειστές και τα συμφέροντα. Να πούμε μαζί ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα περικοπών της Κυβέρνησης.”

 

Σχολιάστε