My Twitter Feed

7 Ιουνίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Βελόπουλου σε Ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή στον συνδυασμό -

Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Επίσκεψη Ρ. Δούρου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Με το βλέμμα στην ακροδεξιά! -

Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Κινητοποίηση ενόψει εκλογών -

Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Διαδρομές τουριστικής ανάπτυξης -

Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

“Δούλεψε πάλι η κοπτοραπτική” -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

“Βάϊραλ” οι δηλώσεις για ΕΝΦΙΑ! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Αγαθοπούλου: Η ψηφιακή TV ευνοεί συμφέροντα

Η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη ΑγαθοπούλουΓια “υποχρεωτική επιβάρυνση του μέσου οικογενειακού προϋπολογισμού, με την αγορά αποκωδικοποιητών”, κάνει λόγο η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, μ` αφορμή την διακοπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος ατο νομό Κιλκίς, απ` τις 14 Δεκεμβρίου. “Δε θα μας περάσουν ότι το φυσιολογικό είναι ό,τι ευνοεί τα συμφέροντα των εταιρειών”, λέει η κ. Αγαθοπούλου στη δήλωσή της, που έχει ως εξής:

«Σε όλο τον κόσμο η εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας, πέρα από τα ιδιοτελή συμφέροντα των κολοσσιαίων πολυεθνικών που κατέχουν τα δικαιώματα, σηματοδότησε και σημαντικές κατακτήσεις, βελτιώσεις στον τρόπο παραγωγής και επικοινωνίας, αλλά και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Κάποιες εκδοχές της μάλιστα όπως η πληροφορική και το διαδίκτυο, επέφεραν επαναστατικές αλλαγές στις σύγχρονες κοινωνίες. Αυτά για να μην προστρέξουν οι γνωστοί καλοθελητές να μου χρεώσουν κάποια «τεχνολογική δεισιδαιμονία».

Στην Ελλάδα όμως των μνημονίων και της εξαθλίωσης των πολιτών της, ακόμα και αυτά τα επιτεύγματα έρχονται στη δύσκολη ζωή του μέσου Έλληνα, με τέτοιο τρόπο ώστε να τη δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Έτσι πρόσφατα, όπως πιστεύω και άλλοι συμπολίτες μας, έλαβα μια επιστολή του Γ.Γ. του Υπ. Ανάπτυξης, που με «χαρά» και «υπερηφάνεια» μας ανακοίνωνε ότι σε δύο βδομάδες θα διακοπεί οριστικά στον νομό Κιλκίς η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων και θα περάσουμε στην ψηφιακή τηλεόραση, που θα «αναβαθμίσει», λέει, τις υπηρεσίες προς τους τηλεθεατές, θα «προσαρμόσει τη χώρα» στις ευρωπαϊκές οδηγίες και κυρίως, θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την υποχρεωτική επιβάρυνση του μέσου οικογενειακού προϋπολογισμού, με την αγορά αποκωδικοποιητών ή συσκευών νέας τεχνολογίας, για να διατηρήσουν την «πολυτέλεια» της πιο προσιτής μέχρι σήμερα οικιακής «ψυχαγωγίας», ακόμα δηλαδή και γι’ αυτά τα χαμηλής ποιότητας τηλεοπτικά προγράμματα που προσφέρει η ελληνική ιδιωτική (κυρίως) τηλεόραση. Μιλάμε για προϊόντα συγκεκριμένων εταιρειών, που σύντομα θα κληθούμε όλοι να αντικαταστήσουμε με άλλα, πιο σύγχρονα, όπως έγινε και σε άλλους νομούς, και που σε λίγο καιρό θα οδηγήσουν σε συνδρομητικές εκπομπές και σε νέα ομηρία τους ανήμπορους να αντιδράσουν χρήστες.

Και όλα αυτά απευθύνονται σε πολίτες που στηρίζουν τη δημόσια τηλεόραση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε έχουν είτε δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους, αλλά και σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα χαράτσια και τους φόρους, τα έξοδα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας που έρχονται. Αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αποκλείονται από τη δημόσια υγεία, απολύονται και εξαθλιώνονται καθημερινά.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Δεν θα μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας. Δε θα μας περάσουν ότι το φυσιολογικό είναι ό,τι ευνοεί τα συμφέροντα των εταιρειών και σπρώχνει το λαό στη φτώχεια και την ανελευθερία. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εδώ και καιρό καλεί τον κόσμο να μην βυθίζεται στην μοιρολατρία. Να σηκώσει το κεφάλι και να ανατρέψει όλη αυτή τη λυκοπαρέα που λυμαίνεται τις ζωές μας. Να ξέρουν όλοι αυτοί της κυβέρνησης και των συμφερόντων, ότι η ώρα αυτή της ανατροπής, είναι πολύ κοντά…».

Σχολιάστε