My Twitter Feed

22 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αγαθοπούλου: Η αλήθεια για το ΤΕΙ Κιλκίς

tei-kilkisagathopoulou.1Μ` αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Γ. Γεωργαντά για το ΤΕΙ Κιλκίς, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, κάνοντας λόγο για “περισσό θράσος” του βουλευτή της ΝΔ, αναδεικνύει σε δήλωση-απάντησή της προς τον συνάδελφό της βουλευτή Κιλκίς, θέματα του Ιδρύματος, που σχετίζονται με το σχέδιο “Αθηνά”.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι:

–  Η συνέχιση των μαθημάτων με έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό υποδηλώνει την υπαγωγή του ΤΕΙ Κιλκίς στην λίστα με τα υπό κατάργηση τμήματα στο μέλλον.

– Η διαίρεση του ενός και μοναδικού τμήματος σε δύο κατευθύνσεις, ούτε την αύξηση του αριθμού και του ενδιαφέροντος των φοιτητών εγγυάται, ούτε την εύρυθμη λειτουργία του μέσα σε συνθήκες δραστικών περικοπών.

– Το τμήμα Διακόσμησης, θα υφίσταται μόνο μέχρι την αποφοίτηση φοιτητών από το αντίστοιχο των Σερρών που καταργείται και μάλιστα χωρίς την αντίστοιχη μετακίνηση καθηγητών.

Η δήλωση της κ. Αγαθοπούλου:

Με έκπληξη είδαμε τον κυβερνητικό βουλευτή του Νομού μας κ. Γεωργαντά, να θριαμβολογεί με περισσό θράσος για την «επιτυχία» στην υπόθεση επιβίωσης και «αναβάθμισης» του μοναδικού τριτοβάθμιου ιδρύματος που διαθέτει το Κιλκίς, μετά και την δημοσιοποίηση της πρότασης του Υπ. Παιδείας με το σχέδιο «Αθηνά». Δυστυχώς ο κ. Γεωργαντάς εμμένει στις παλαιοκομματικές τακτικές να παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο , αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από το λαό. Η μεγάλη αλήθεια για το σχέδιο Αθηνά είναι ότι οι εμπνευστές του, πιστοί στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές και με προσχηματικά κριτήρια, αποσκοπούν στη δημιουργία σχολών ως πορεία προς την ιδιωτικοποίηση, στη μείωση των εισακτέων, στο ξεπούλημα μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων και την επιβολή 2 κύκλων σπουδών μετακυλώντας ένα μεγάλο κόστος των σπουδών στην ελληνική οικογένεια, αφού ο δεύτερος κύκλος θα απαιτεί δίδακτρα.

Όμως κάποιος πρέπει να θυμίσει στον μνημονιακό βουλευτή μας, ότι οι εποχές που οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι υποτιμούσαν τη νοημοσύνη των πολιτών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όποιος σκέπτεται σ’ αυτόν τον τόπο, όποιος έχει στοιχειώδη μνήμη, γνωρίζει καλά ότι οι κυβερνητικές πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια, απαξίωσαν με κάθε τρόπο τη λειτουργία του και έφεραν το ΤΕΙ του Κιλκίς ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, οι αγωνιώδεις προσπάθειες της διοίκησης του ιδρύματος και η φιλοτιμία καθηγητών και φοιτητών, δεν στάθηκαν ικανές να αντιπαλέψουν την υποχρηματοδότηση της λειτουργίας του, ούτε καν την αδυναμία  αποπεράτωσης του νέου κτιρίου που θα το φιλοξενούσε. Η συνέχιση των μαθημάτων με έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, πέραν της προχειρότητας και της απαξίωσης, υποδηλώνουν και την εμφανή υπαγωγή του ΤΕΙ Κιλκίς στην λίστα με τα υπό κατάργηση τμήματα στο μέλλον.  Η δε διαίρεση του ενός και μοναδικού τμήματος σε δύο κατευθύνσεις (και όχι η μεταφορά του ομώνυμου τμήματος από τον Πειραιά όπως έλεγαν οι φήμες), ούτε την αύξηση του αριθμού και του ενδιαφέροντος των φοιτητών εγγυάται, ούτε την εύρυθμη λειτουργία του μέσα σε συνθήκες δραστικών περικοπών. Όσο για το τμήμα Διακόσμησης, θα υφίσταται μόνο μέχρι την αποφοίτηση φοιτητών από το αντίστοιχο των Σερρών που καταργείται και μάλιστα χωρίς την αντίστοιχη μετακίνηση καθηγητών (!!!). Οι φοιτητές αυτοί, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν γιαυτό το διάστημα, είτε την πόλη μας, είτε την Καρδίτσα (!!!), γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από γονείς και φοιτητές στον γειτονικό νομό.

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους τους συμπολίτες μας ότι όσο ανεχόμαστε να διεκπεραιώνεται η Παιδεία από τους λογιστές των μνημονίων, το τέλος της είναι κοντά. Μπορεί η αναμόρφωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να είναι κάτι παραπάνω από ανάγκη, αλλά αυτό δεν μπορεί παρά να είναι πρωτίστως υπόθεση των ανθρώπων της, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του επιστημονικού προσωπικού, των φοιτητών και των εργαζομένων στα ιδρύματα, με εργαλεία το αυτοδιοίκητο, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ολόπλευρη στήριξη της Πολιτείας. Όσο δε για τη διαβούλευση-express των 45 ημερών που εξήγγειλε το υπουργείο, μόνο ως ασφυκτική και προσχηματική μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς, αφού οι αποφάσεις είναι προειλημμένες.

Αντί λοιπόν της έντιμης σιωπής που θα ταίριαζε σε κάποιον, που η υπογραφή του βρίσκεται σε κάθε καταστροφικό για τον τόπο μνημόνιο, ο κ. Γεωργαντάς επιχειρεί με τις δηλώσεις του να αποκρύψει τη «γύμνια» και αυτού του σχεδίου. Και ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σχεδόν εκεί που ήμασταν και πριν το Αθηνά και επειδή απαιτείται να δοθεί ουσιαστικός αγώνας για τη διατήρηση και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κιλκίς, επιβάλλεται πρώτα οι Κιλκισιώτες να γνωρίζουν την αλήθεια.”

                                      

Σχόλια
One Response to “Αγαθοπούλου: Η αλήθεια για το ΤΕΙ Κιλκίς”
  1. Ο/Η georgios λέει:

    ΤΕΙ Κιλκις τι προσφερει στον τοπο μας? με ενα και μοναδικο τμημα που εχει?

Σχολιάστε