My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ήλθε ο Ψηφιακός Συμπαραστάτης

Σε τετρακόσια ΚΕΠ σε όλη τη χώρα δρομολογείται ο «ψηφιακός συμπαραστάτης» του πολίτη για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της πύλης gov.gr, τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, σε εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 24,8 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ήδη, 1258 ψηφιακές υπηρεσίες παρέχονται μέσα από το gov.gr», είπε ο κ. Γεωργαντάς και συνέχισε : « Έως τώρα, ενημέρωση για τη χρήση των λειτουργιών του gov.gr παρεχόταν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ή σε προσωπικό υπηρεσιών, τώρα είναι η πρώτη φορά που η ενημέρωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, χρήστες της πύλης, ώστε να εκλείπει η ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στα γκισέ του δημοσίου».

«Μπορεί να θεωρηθεί ως ένας ψηφιακός συμπαραστάτης του πολίτη, ο οποίος θα τον καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις λειτουργίες της πύλης, αλλά και να τον εξυπηρετήσει άμεσα και γρήγορα, χωρίς αναμονή στα γκισέ» πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που ανακοινώθηκε, ΚΕΠ σε όλη την επικράτεια – ειδικότερα τα πλέον πολυσύχναστα στα μεγάλα αστικά κέντρα- οι πολίτες θα ενημερώνονται από την νέα υπηρεσία για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες, για τις διαδικασίες, για τον τρόπο χρήσης της πύλης gov.gr και άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της. Επίσης, θα τους υποδεικνύονται οι κατηγορίες ψηφιακών υπηρεσιών της πύλης και ο τρόπος αναζήτησης τους.

Ταυτόχρονα, θα παρέχεται υποστήριξη σε όσους πολίτες επιθυμούν προκειμένου να ολοκληρώνουν τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους ψηφιακά, σε πραγματικό χρόνο (έκδοση και εκτύπωση σχετικού πιστοποιητικού, στον ειδικό σταθμό εργασίας που θα δημιουργηθεί), ενώ θα απαντώνται ερωτήματα πολιτών σχετικά με την απομακρυσμένη χρήση της υπηρεσίας μέσω κινητού, ή τάμπλετ και, γενικότερα, για τρόπους, που θα διευκολύνουν τον πολίτη να στραφεί στο ηλεκτρονικό κανάλι εξυπηρέτησης.

Τέλος, θα γίνει δυνατή η καταγραφή υποδείξεων, προτάσεων για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της πύλης gov.gr , καθώς και της αξιοποίησης της εμπειρίας περιήγησης σε αυτή, στο πλαίσιο μιας δυναμικής διαδικασίας ανάδρασης με τους πολίτες, με στόχο τη συνεχή βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του gov.gr. Τα ΚΕΠ θα εξοπλιστούν για αυτή την υπηρεσία με τελευταίας τεχνολογίας φορητούς υπολογιστές και scanners.

Με άλλο πρόγραμμα από τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, δρομολογείται η «αισθητική, λειτουργική, οργανωτική και τεχνολογική αναβάθμιση του δικτύου» σε μερικά από μεγαλύτερα ΚΕΠ της χώρας (ΚΕΠ Πλατείας Συντάγματος και κεντρικό ΚΕΠ Θεσσαλονίκης).

Σχολιάστε