My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Έχει κι άλλο λίπος η Ελλάδα

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


«Η Ελλάδα έκανε περισσότερα μέσα σε τρία χρόνια απ’ όσα περίμεναν όλοι οι ειδικοί, χρειάζεται όμως να κάνει πάρα πολλά ακόμη».

Αυτό είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ολόκληρης της Ευρώπης.

Πράγματι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έκαναν πάρα πολλά με τη βοήθεια των Βρυξελλών και του Βερολίνου: Μείωσαν το ΑΕΠ κατά 25%, εκτόξευσαν την ανεργία, αύξησαν το χρέος, διεύρυναν τη φτώχεια, κατατρόπωσαν τη μεσαία τάξη, τσάκισαν τα δικαιώματα της εργασίας, συρρίκνωσαν το έτσι κι αλλιώς λυμφατικό κοινωνικό κράτος, έδιωξαν από τη χώρα πολλούς νέους, οδήγησαν μερικές χιλιάδες στην αυτοκτονία και στα ψυχιατρεία. Πρόκειται για θρίαμβο.

Υπάρχει όμως ακόμη λίπος και πρέπει να κοπεί. Σ’ αυτό μάλλον αναφέρεται ο σύμμαχός μας κ. Σόιμπλε σημειώνοντας ότι πρέπει να κάνει πάρα πολλά ακόμη η Ελλάδα. Και γι’ αυτό ετοιμάζεται να προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση κι άλλες μειώσεις στις συντάξεις, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων (μ’ άλλα λόγια να εκποιηθούν τα φιλέτα του δημοσίου που θα σπεύσουν να τα αγοράσουν κοψοχρονιά τα ισχυρά κράτη της ευρωζώνης βάζοντας μπροστά διάφορους εγχώριους κομπραδόρους) κι άλλες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και επιπλέον να μην τολμήσει να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, να ξεχάσει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους. Τότε και μόνο τότε θα ηρεμήσουν οι αγορές και θα ησυχάσει το Ράιχσταγκ.

Είπε επίσης ο κ. Σόιμπλε ότι όλα όσα λέγονται για «γερμανική Ευρώπη» είναι χοντρές ανοησίες.

Πράγματι, είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι ισχυρίζονται ότι η Γαλλία (ναι, αυτή που έδωσε τη μεγάλη επανάσταση του 1789, την Κομμούνα, το Λαϊκό Μέτωπο και τον Διαφωτισμό) μέχρι τώρα ακολουθούσε πιστά τις εντολές της Γερμανίας, αποδεχόμενη τον ρόλο του θλιβερού κομπάρσου.

Πράγματι είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι λένε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σταματούν να αναπνέουν όταν βάζει τις φωνές η καγκελαρία. Πρόκειται για παχυλά ψεύδη. Μη δίνετε βάση.

Η ηγεσία της Γερμανίας είναι απολύτως αφοσιωμένη στην ευρωπαϊκή ιδέα. Αρκεί βεβαίως να κυματίζει η γερμανική σημαία στα κυβερνητικά κτίρια όλων των χωρών της ευρωζώνης.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε