My Twitter Feed

1 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χειροτερέψαμε κατά μια θέση! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Το Σ/Κ έφερε μικρότερους αριθμούς -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Τι απαντούν στις καταγγελίες -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Έφυγε από covid ο Θωμάς Χανοζίδης -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Kαταγγελίες-σοκ για Νοσοκομείο Κιλκίς! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Αγωνία για την εξέλιξη του covid -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Πρωτοποριακά drones από Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

10η χειρότερη περιοχή ο ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

Έχει θέμα αλλά ποιο;

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Δύο άριστοι ακόμη, τα καλύτερα βιογραφικά της χώρας δίπλα σε αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνελήφθησαν γιατί εμπορεύονταν την ανάγκη ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Ξέρετε, στο κόμμα του Κυριάκου πολλοί δεν θέλουν τους μετανάστες, θέλουν να τους απωθήσουν, να τους πυροβολήσουν, να τους αντιμετωπίσουν με τρόπο που είναι ενάντια στις διεθνείς συνθήκες, αλλά μέχρι τότε βγάζουν και κανένα μεροκάματο απ αυτούς. Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, άριστος των αρίστων, καταδικάστηκε για εμπορία μεταναστών. Τώρα δύο ακόμη επιφανή στελέχη της νέας δημοτικής αρχής και της Νέας Δημοκρατίας στο Μεσολόγγι, συνελήφθησαν από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για μία ακόμη μπίζνα με μετανάστες.

Φυσικά ούτε η ΝΔ, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπαν λέξη. Μπορεί ο Κυριάκος να διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο γιατί εξέφρασε άποψη για την καλή πορεία της Οικονομίας, την οποία προφανώς ο ίδιος θέλει να είναι κακή, αλλά κανένα μέτρο δεν πάρθηκε για τα κομματικά στελέχη τα οποία για την κοινή λογική, εγκλημάτησαν κατιτίς παραπάνω από τον Μίχαλο. Το θέμα είναι πως δεν πρόκειται για αβλεψία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι εξοικειωμένος με την εγκληματικότητα κομματικής προέλευσης και ανεκτικός. Ο κουμπάρος του Μητσοτάκη φυλακίστηκε πρόσφατα για απάτες. Δεν είχε την ευθιξία να πει λέξη. Φταίει θα μου πείτε ο Μητσοτάκης γιατί εγκλημάτησε ο άριστος κουμπάρος; Φυσικά και όχι, αλλά όταν σου φταίει ο Ρουβίκωνας ο οποίος πετάει τρικάκια και η εγκληματικότητα Εξαρχείων και περιχώρων αλλά καταπίνεις τη Λάρισα μαζί με τις απάτες από τον νεοδημοκράτη κουμπάρο σου τότε κάτι τρέχει. Όταν διαγράφεις τον Ευάγγελο Αντώναρο γιατί εξέφρασε άποψη για τον παραγιό σου αλλά διατηρείς ως σύμβουλό σου τον Νίκο Γεωργιάδη (για διαγραφή ούτε κουβέντα) με βαριές κατηγορίες για παιδεραστία, τότε ή κάτι έχει το κριτήριό σου ή κάτι τρέχει με σένα τον ίδιο σε σχέση με την εγκληματικότητα.

Κοντά σε όλα τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φέρει και νέα πολιτικά ήθη. Με την ηγεσία του κόμματος να κατηγορείται για μεγάλα σκάνδαλα όπως η Novartis, δεν θεώρησε πως έχει καμία υποχρέωση έστω και μιας δήλωσης περί ανάγκης να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Επέλεξε την επιχειρηματολογία της σκευωρίας κατά τα πρότυπα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο να ισχύει κάτι άλλο και λειτούργησε με τη σιγουριά ανθρώπου που ξέρει. Αλήθεια τι ξέρει ο Κυριάκος που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι που περιμένουν τι συμβαίνει με τη Novartis; Για να το διατυπώσω διαφορετικά: μήπως η ανεκτικότητα στους εμπλεκόμενους για τη Novartis αποτελεί προσπάθεια δικής του κάλυψης για κάτι; Έχει κάποια σχέση με τη Novartis σαν αυτή ας πούμε που είχε με το Χριστοφοράκο και τη Siemens; Ξαναθέσαμε το ερώτημα αλλά δεν έχει απαντήσει. Ίσως αναγκαστούμε να απαντήσουμε εμείς.

Ο Κυριάκος προσπαθεί συστηματικά να εξοικειώσει τη ΝΔ με την εγκληματικότητα. Με τον ίδιο τρόπο που προσπαθεί να εξομοιώσει την επιχειρηματικότητα με τις offshore και το ηθικό, με τους κρυφούς χρηματοδότες της συζύγου του.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε