My Twitter Feed

6 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Και κρατική αρωγή για τις ζημιές” -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ζητούνται άμεσα αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τι λένε για τις καταστροφές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL -

Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Έφυγε ένας μεγάλος πολιτικός

AVRAMIDIS Ένας μεγάλος πολιτικός του Κιλκίς με τεράστια προσφορά στον τόπο μας, ο Αλέξανδρος Αβραμίδης, έφυγε χθες Πέμπτη 14 Νοεμβρίου από κοντά μας, πλήρης ημερών σε ηλικία 86 ετών.

Ο Αλέξανδρος Αβραμίδης εκλέχτηκε βουλευτής Κιλκίς στις πέντε πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης, ολοκληρώνοντας απ` το 1974 ως το 1989 μια βουλευτική θητεία 14 ετών και 5 μηνών!

Ήταν ένα μοναδικό ρεκόρ για βουλευτή του νομού Κιλκίς, το οποίο κατάφερε να σπάσει μ’ονο ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μέχρι την παραίτησή του είχε συμπληρώσει κοινοβουλευτική θητεία μεγαλύτερη κατά 3,5 μήνες.

Ο Αλέξανδρος Αβραμίδης ήταν γιος του παλαιότερου βουλευτή του νομού μας, Χρήστου Αβραμίδη. Γεννήθηκε το 1927 και διετέλεσε πλοίαρχος του Ελληνικού Ναυτικού. Επί κυβέρνησης του ιδρυτή της ΝΔ, Κ. Καραμανλή, διετέλεσε υφυπουργόε Εθ. Άμυνας, για να γίνει έτσι ο πρώτος βουλευτής του νομού, που απόκτησε κυβερνητικό αξίωμα.

Οι περίοδοι κατά τις οποίες διετέλεσε εκλεγμένος βουλευτής του νομού μας, ήταν:

Περίοδος Εκλογής Περιφέρεια
Παράταξη
Ε΄ Αναθεωρητική 17/11/1974-9/6/1975. Κιλκίς Ν.Δ.
Α΄ Προεδρευομένης Δημοκρατίας 9/6/1975-20/11/1977.
Β΄ 12/12/1977-29/9/1981.
Γ΄ 16/11/1981-7/6/1985.
Δ΄ 17/6/1985-12/5/1989.

 

Συλλυπητήρια από Γ. Γεωργαντά 

Από τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά, εκδόθηκε η ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση:

Ο πολιτικός που σφράγισε με το λόγο και τη δράση του τη σύγχρονη μορφή του ν. Κιλκίς, ο Αλέξανδρος Αβραμίδης, πέρασε στην αθανασία. Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου αφήνοντας τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στη ζωή του τόπου μας.

Μαζί με τη βαθύτατη οδύνη μου και τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω τον δημόσιο έπαινο για το μέγα έργο που άφησε στον τόπο που τον τίμησε εκλέγοντάς τον εκπρόσωπό του στη Βουλή από το 1974 μέχρι και το 1989.

Ο εκλιπών ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση και ως μέλος της κυβέρνησης από το 1979 μέχρι το 1981, τίμησε όσο κανείς άλλος την εμπιστοσύνη των Κιλκισιωτών, ανταποδίδοντάς την με έργα που φέρουν τη σφραγίδα του και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη εικόνα του νομού. Το Πρωτοδικείο, η Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, μεγάλα έργα οδοποιίας και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς είναι ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της πολύπλευρης προσφοράς του στους πολίτες του νομού.

Ωστόσο ο Αλέξανδρος Αβραμίδης αφήνει πίσω του, πέραν των έργων, ακόμα πολυτιμότερη παρακαταθήκη.  Με το ήθος του, την ηπιότητα του χαρακτήρα του και την έμπρακτη  δημοκρατική του συμπεριφορά δίδαξε την καταλλαγή, τη συμφιλίωση και την ανάγκη της ενότητας και της συνεργασίας σε ένα  τόπο που πλήρωσε βαρύ τίμημα από την έξαρση των παθών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Αιωνία του η μνήμη.”

 

Σχόλια
2 Σχόλια to “Έφυγε ένας μεγάλος πολιτικός”
  1. Ο/Η Κιλκίς λέει:

    Σωστός ο Γεωργαντάς.
    Ας ξαναδιαβάσει όμως αυτά που έγραψε:..”τίμησε όσο κανείς άλλος την εμπιστοσύνη των Κιλκισιωτών, ανταποδίδοντάς την με έργα που φέρουν τη σφραγίδα του και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη εικόνα του νομο…”

  2. Ο/Η HELLAS λέει:

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΤΟ) ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΦΙΛΙΑ. ΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΝ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ.ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΛ.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ. ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ.ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

Σχολιάστε