My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Έτσι εννοούν ελέγχους – ανάπτυξη

skouriesΜε το σχόλιο απ` το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο, “να έχουμε καλά στο μυαλό μας στο Κιλκίς, τι έλεγχοι εννοούνται, τι επιτροπές και υπηρεσίες ελέγχων επικαλούνται, τι “ανάπτυξη” εννοούν”, αναδημοσιεύουμε την είδηση απ` το alterthess.gr: 

Προφορική εντολή έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκης στην αστυνομία προκειμένου να ανασταλλούν οι εργασίες θεμελίωσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές μέχρι να γίνει αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων την Τρίτη και να εκδοθεί σχετική απόφαση νομιμότητας η παρανομίας.

Το πρωί κάτοικοι ανέβηκαν στο βουνό διαπιστώνοντας την συνέχιση των εργασιών θεμελίωσης του εργοστασίου με τα φορτηγά της εταιρείας να ανεβαίνουν στο βουνό  και  την αστυνομία να αδιαφορεί επιδεικτικά και να μην προχωρά στο σταμάτημά τους. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη επικοινώνησε με την Επιθεώρηση Μεταλλείων από την οποία ενημερώθηκε ότι θα προχωρήσει σε αυτοψία την Τρίτη.

skouries2Στη συνέχεια έγιναν επαφές με την Πολεοδομία, την Εισαγγελία Χαλκιδικής αλλά και  το Υπουργείο με όλες τις αρμόδιες αρχές να δηλώνουν για ακόμη μια φορά αναρμόδιες. “Η μια υπηρεσία “πετάει” το μπαλάκι στην άλλη και όλες μεταθέτουν το θέμα για την Τρίτη όταν και θα γίνει ο έλεγχος από την επιθεώρηση μεταλλείων. Μέχρι τότε όμως θα έχουν κατασκευάσει το μισό εργοστάσιο καθώς είναι προκατ κατασκευή”, αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας νωρίτερα στον ρ/σ “Στο κόκκινο”.

Οι κάτοικοι της περιοχής  συνοδεία δικηγόρων και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη  ανέβηκαν το απόγευμα ξανά στο βουνό στο  σημείο όπου μπαίνουν παράνομα τα θεμέλια του εργοστασίου εμπλουτισμού από την Ελληνικός Χρυσός σε μία έκταση 25.000 τμ2, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες . Οι κάτοικοι ζήτησαν τις άδειες απο την υπεύθυνο της εταιρείας χωρίς φυσικά η εταιρεία να προσκομίζει κάποιο σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει ότι διαθέτει άδεια δόμησης. Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας οι εργασίες ανεστάλησαν μέχρι την Τρίτη όπου οι Επιθεωρητές Μεταλλείων θα προχωρήσουν σε αυτοψία.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν διαθέτει άδειες δόμησης αψηφώντας τους νόμους, εδώ και πολλές μέρες πραγματοποιούσε εργασίες στην περιοχή  καταστρέφοντας ακόμη περισσότερο το βουνό Κάκαβος.

Σχολιάστε