My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έργα – γέφυρα του ΦΑ στο Κιλκίς

Έργα – γέφυρα της ΔΕΔΑ θα λειτουργήσουν πιλοτικά μέχρι την έναρξη εκτέλεσης των μεγάλων έργων του Φυσικού Αερίου, στο Κιλκίς και σε άλλες οκτώ πόλεις (Κομοτηνή, Ξάνθη, Χαλκίδα, Λαμία, Κατερίνη, Σέρρες, Θήβα και Δράμα). Τα έργα θα υλοποιηθούν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι και θα αφορούν συνολικά 1.500 συνδέσεις. 

Αυτό τόνισαν, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΔΑ Σταύρος Ραπτόπουλος και η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος Στεφανία Μωσσέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα Τετάρτη, γνωστοποιώντας ότι η συνολική επένδυση για την  ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου  σε επτά περιφέρειες θα φτάσει τα 307 εκ. ευρώ.

Το χρηματοδοτικό μείγμα των έργων αποτελείται κατά σχεδόν 50% από πόρους του ΕΣΠΑ και κατά 50% από ίδια συμμετοχή, η οποία περιλαμβάνει χαμηλότοκο δανεισμό από την ΕΤΕπ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

«Σ΄ ένα τοπίο όπου η Ελλάδα διαμορφώνεται σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής μας, ειδικά δε στον τομέα του φυσικού αερίου, είναι κρίσιμο να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα φέρνει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και πόλεις της ελληνικής περιφέρειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Σταύρος Ραπτόπουλος.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι “στην βάση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους Θεσμούς ώστε τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, ήταν καθοριστικής σημασίας η κατακύρωση των αδειών διανομής στο δημόσιο φορέα ΔΕΔΑ”.

Η α΄ φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ ξεκινάει με τη δημοπράτηση, το αμέσως επόμενο διάστημα, μεγάλων έργων αεριοδότησης σε τρεις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε συνολικά 18 πόλεις.  Πρόκειται για:

  • Την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Ορεστιάδα,
  • Την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις πόλεις: Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες,
  • Την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις πόλεις: Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λειβαδιά και Χαλκίδα.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ, η ανάδειξη των αναδόχων κατασκευής των έργων, προμήθειας υλικών, διοίκησης και επίβλεψης έργου, καθώς και επιθεώρησης τρίτου μέρους θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Τα έργα κατασκευής των δικτύων θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ οι συνδέσεις των τελικών καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Σχολιάστε