My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ένας θεσμός πολιτισμού λιγότερος;

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς 2019 – μια εργολαβία παραπάνω, ένας πολιτιστικός θεσμός λιγότερος;

Το ερώτημα αυτό τίθεται από πολλούς δημότες του Κιλκίς εδώ και πολύ καιρό, ζητώντας πειστικές απαντήσεις για έναν θεσμό που αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία και έβγαλε το Κιλκίς από τη πολιτιστική περιχαράκωση της απλής αναπαραγωγής του φολκλόρ και των ανώδυνων σουβλακο-εκδηλώσεων!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου είναι ένα όνειρο που γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε στην πόλη του Κιλκίς, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ταξιδεύουν παρέα και να συλλέγουν μοναδικές εμπειρίες.

Μακρινά ταξίδια από όλο τον κόσμο είχαν ως τελικό προορισμό την πόλη του Κιλκίς με σκοπό την φιλία και την ανταλλαγή πολιτιστικών αξιών, γνώσεων και ιδεών.

Ωστόσο, αυτό που αναρωτιούνται τα τελευταία χρόνια οι Κιλκισιώτες είναι ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται στο όνομα του Φεστιβάλ, με την υποβάθμιση του θεσμού, με τις περίεργες προκηρύξεις που δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιχειρήσεις άσχετες με τον καλλιτεχνικό χώρο, με τους θορυβώδεις διαγωνισμούς που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά ως προς την διαφάνεια και που έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αρνητικά άρθρα στις εφημερίδες.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αποφάσεις για τη διοργάνωση της μεγάλης γιορτής της πόλης του Κιλκίς, που μόνο το καλό του Φεστιβάλ και των πολιτών δεν εξυπηρετούν.

Παρ’ όλα αυτά θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμα και τώρα μπορούμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και το Κιλκίς να ξαναγίνει ο τόπος που γιορτάζει την διαφορετικότητα ενός θεσμού, που το προβάλει κάθε χρόνο σ` όλη τη χώρα και όχι μόνο!

Σχολιάστε