My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έμποροι Κιλκίς: Ποτέ την Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά

agora-magazia-kilkisΝα διαφυλαχτεί η αργία της Κυριακής, ζητά απ` τον αρμόδιο υπουργό, Κ. Χατζηδάκη, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς. Παραθέτοντας έξι λόγους για τους οποίους η διοίκηση είναι αντίθετη στις προωθούμενες ρυθμίσεις, αναφέρει στην επιστολή της προς τον κ. Χατζηδάκη τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Ο Εμπορικός κόσμος της χώρας, ΕΣΕΕ και Εμπορικοί Σύλλογοι, είμαστε ανάστατοι, αφού χωρίς καμιά προειδοποίηση και διαβούλευση, εξαγγείλατε το άνοιγμα όλων των καταστημάτων της χώρας κάτω των 250τ.μ. τις Κυριακές.

Παρακαλούμε, ζητούμε και απαιτούμε την κατάργηση του άρθρου 6 του προτεινόμενου από εσάς σχεδίου νόμου, προκειμένου να διαφυλαχτεί η Αργία της Κυριακής. Είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και πρέπει να εισακούσετε τη γνώμη του συνόλου του εμπορικού κόσμου και για τους παρακάτω λόγους:

1. Το διευρυμένο ωράριο εφαρμόζεται από το 2005 από Δευτέρα έως και Σάββατο. Στις τουριστικές, μάλιστα περιοχές με απόφαση του Περιφερειάρχη ανοίγουν τα καταστήματα και τις Κυριακές.

2. Ο καταναλωτής δεν έχει κανένα κέρδος, αφού η οικονομική κρίση μείωσε στο ελάχιστο την αγοραστική του δύναμη. Υπάρχουν, υπεραρκετές ώρες λειτουργίας για αγορές. Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης, καλλιέργειας, κοινωνικών σχέσεων και εκκλησιασμού.

3. Η υπεραπασχόληση 365 μέρες το χρόνο θα εξουθενώσει και θα φθείρει τον Έλληνα έμπορο, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, οι περισσότεροι των οποίων είναι αυτοαπασχολούμενοι. Το αποτέλεσμα; Ακόμα περισσότερα λουκέτα και διόγκωση φυσικά της ανεργίας.

4. Τα αυξημένα κόστη λειτουργίας την Κυριακή δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Άρα, ευνοούνται και πάλι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρές θα κλείσουν.

5. Είναι αστείο να πιστεύετε ότι ο περιορισμός των 250τμ. Προφυλάσσει εμάς τους μικρομεσαίους. Η διάταξη εξαιρεί τις αλυσίδες και τα shop in a shop, δεν υπάρχει όμως σαφής νομικός ορισμός. Τι θα γίνει με τα Malls και τα εκπτωτικά χωριά, που συνήθως νοικιάζουν χώρους κάτω των 250τμ.;

6. Το άνοιγμα των καταστημάτων μας τις Κυριακές θα απαξιώσει τις παραδοσιακές αγορές που λειτουργούν σε παραδοσιακά κέντρα πόλεων με εξειδικευμένα καταστήματα, που στηρίζονται αποκλειστικά στο χαρακτήρα της Κυριακής σαν ημέρας ξεκούρασης, χαλάρωσης και διασκέδασης. Λουκέτα κι εδώ;

Κύριε Υπουργέ, ο διάλογος είναι η βάση της Δημοκρατίας. Η διορατικότητα και η σύνεση είναι τα προτερήματα που πρέπει να διαθέτει ο πολιτικός άνδρας. Περιμένουμε να μας τα αποδείξετε.”

Σχόλια
One Response to “Έμποροι Κιλκίς: Ποτέ την Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά”
  1. Ο/Η Papadopoylos G. λέει:

    Αμα έχουν κότσια οι εμπορικοί σύλλογοι του νομού να πάνε και να κλείσουν τα σύνορα να μη ξαναβγεί ούτε κουνούπι….. αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει να ρίξουν τις τιμές τους όλοι οι μαγαζάτορες εντός των συνόρων

Σχολιάστε