My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά

«Αν δε μπούμε σε μια κανονικότητα δεν υπάρχει λύση. Θέλουμε ανοιχτά τα καταστήματα μας», τόνισαν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου του Κιλκίς στη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρο Μιχαηλίδη, μέλη του ΔΣ του συλλόγου και αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστίασης, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, οι επιχειρηματίες των εμπορικών καταστημάτων, των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος αποκλείστηκαν στην πλειοψηφία τους από το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας του Κιλκίς. Το αίτημά τους τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την ΠΚΜ είναι η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων που κατατέθηκαν και αναλογικά να ενισχυθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών, ώστε να μην υπάρχουν επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων.

Επίσης, ενδεικτικό της μη κατανόησης της σοβαρότητας του προβλήματος από την πολιτεία είναι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης σε καταστήματα που είναι κλειστά τους τελευταίους μήνες, η αξίωση για πληρωμή των εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και η πληρωμή δημοτικών τελών.

Σχετικά με την λύση που φαίνεται να συζητά η κυβέρνηση για την λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων την χαρακτήρισαν μη εφαρμοστέα για τους νομούς της βόρειας Ελλάδας καθώς οι θερμοκρασίες είναι ακόμα πολύ χαμηλές και η διαμόρφωση κατάλληλων εξωτερικών χώρων απαιτεί μεγάλη δαπάνη.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την στήριξη της τοπικής οικονομίας αλλά και για την διαχείριση της συσσώρευσης των εκκρεμών υποχρεώσεων των επιχειρηματιών, λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή ζήτησε γενναιόδωρη στήριξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας εμπροσθοβαρώς, καθώς και αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών εργαλείων χρηματοδότησης προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Βέβαια, για να μπορέσουν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις πρέπει να διαγραφεί ένα μέρος των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, να μετατραπεί το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και οι υπόλοιπες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να ρυθμιστούν σε βάθος χρόνου». Επίσης ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Σταϊκούρα προσβάλλουν όλους όσοι με πολύ κόπο και αγωνία προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους».

Τέλος, η βουλεύτρια του Ν. Κιλκίς τόνισε ότι θα υποστηρίξει προτάσεις που ακούστηκαν στη συνάντηση για αξιοποίηση δράσεων ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής και της ανάδειξης των φυσικών ομορφιών του νομού ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία και οι επιχειρήσεις με το πέρας της πανδημίας.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε