My Twitter Feed

31 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Από τα «επείγοντα» στη Βουλή -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Παιονία: Έργο 4,3 εκ. για ύρδευση -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΚΚΕ: Πιο δυνατοί στις 25 Ιούνη -

Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Καινοτομία και παιδαγωγικό συνέδριο -

Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Τιμητική εκδήλωση για δημότες -

Σάββατο, 27 Μαΐου, 2023

Κιλτίδης: Αρκετά πληρώσαμε -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

H τελετή παράδοσης – παραλαβής -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Παππάς: SOS για τη δημόσια Υγεία -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Έκκληση ενόψει του Πάσχα

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστούν φέτος και στους Ιερούς Ναούς του Κιλκίς οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με βάση τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωση-δήλωσή του ο μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους Κιλκισιώτες να συνεισφέρουν σε τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, φέρνοντας στους Ιερούς Ναούς ο,τιδήποτε από τα προϊόντα λάδι, μακαρόνια, κριθαράκι, φακές, φασόλια, ρύζι, αλεύρι, σάλτσες, γάλατα, ζάχαρη, κασέρι, τυρί, και κρέας (κοτόπουλο ή κιμάς).

“Φέτος, αντί για κερί στον Νυμφίο και λουλούδι στον Επιτάφιο, ας δώσουμε από το υστέρημά μας λίγα τρόφιμα για τον αδελφό μας που έχει ανάγκη”, υπογραμμίζει ο μητροπολίτης.

Η έκκληση του κ. Εμμανουήλ:

“Αγαπητοί μου χριστιανοί,

Δυστυχώς, φέτος λόγω του κινδύνου της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στις κατανυκτικότατες ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας οι ακολουθίες αυτές θα τελεστούν στους Ιερούς Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες, μετά από τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υγείας και Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Για την προστασία μας από την πανδημία θα παρακολουθήσουμε τις Ιερές Ακολουθίες από το σπίτι μας στις πολλές τηλεοπτικές εκπομπές που θα υπάρχουν στα Μ.Μ.Ε., προσευχόμενοι πάντοτε οικογενειακά την ώρα που θα προσεύχονται και οι Ιερείς μας μόνοι τους στους Ιερούς Ναούς.

Μακάρι γρήγορα να τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση και πάλι να βρεθούμε όλοι μαζί στους Ναούς να λατρεύσουμε μυστηριακά τον Άγιο Θεό μας. Μέχρι τότε, υπακούοντας στους ειδικούς και στις Αρχές, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας μένοντας στο σπιτί μας προσευχόμενοι.

Ως γνωστόν, τούτες τις ημέρες ενόψει της Αγίας και μεγάλης εορτής του Πάσχα, κάθε χρόνο οι Ενορίες μοιράζουν δέματα με τρόφιμα σε οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη.

Όμως, με την μη τέλεση των Ιερών ακολουθιών στους Ναούς ήδη από τις 16 Μαρτίου, οι Ενορίες μας δεν έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας με το ποίμνιό τους. Επίσης, στερούνται και των απαραίτητων πόρων και δυσκολεύονται πλέον να συνεχίσουν τις φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες. Καταβάλουμε όμως κάθε προσπάθεια να μην σταματήσουν και να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους έχοντες ανάγκη μέχρι να τελειώσει η κρίση.

Διά τούτο και ιδιαίτερα σας παρακαλώ, μαζί με την προσπάθεια της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και των Ενοριών, ας βοηθήσουμε όσοι μπορούμε, να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για να βοηθηθούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Φέτος, αντί για κερί στον Νυμφίο και λουλούδι στον Επιτάφιο, ας δώσουμε από το υστέρημά μας λίγα τρόφιμα για τον αδελφό μας που έχει ανάγκη.

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει σε τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα μπορεί να φέρει στους Ιερούς Ναούς ο,τιδήποτε από τα κάτωθι: Λάδι, Μακαρόνια, Κριθαράκι, Φακές, Φασόλια, Ρύζι, Αλεύρι, Σάλτσες, Γάλατα, Ζάχαρη, Κασέρι, Τυρί, και Κρέας (κοτόπουλο ή κιμάς).

Τα δέματα θα διαμοιρασθούν στις οικίες λόγω των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Γνωρίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε φιλότιμα σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλή δύναμη χριστιανοί μου, με πίστη στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριό μας και με την ακλόνητη πεποίθηση ότι μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάστασις θα ξεπεράσουμε και αυτήν την δυσκολία.”

Σχολιάστε