My Twitter Feed

7 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απώλειες του ζωικού κεφαλαίου -

Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

7 κυβερνητικά στελέχη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Και κρατική αρωγή για τις ζημιές” -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ζητούνται άμεσα αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Έκθεση με έργα τέχνης από σκουπίδια

ergo ecotask2Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με έργα τέχνης από… σκουπίδια και άχρηστα υλικά, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Κιλκίς στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς από τις 29 Οκτωβρίου (Τρίτη) έως τις 10 Νοεμβρίου 2013 (Κυριακή). Στην εν λόγω έκθεση θα παρουσιαστούν τα 14 συνολικά έργα που συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια», που διοργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS με τίτλο “Exchange of approaches and strategies for development of eco-awareness” (EcoTASK).

Την έκθεση θα πλαισιώσουν με επιλεγμένες δημιουργίες και κατασκευές τους από ανακυκλώσιμα υλικά, ο καλλιτέχνης Γιώργος Κοσμίδης και το Σωματείο Τέχνης «Μορφογένεσις» από τη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου στις 19:30, παρουσία των αντιπροσωπειών των υπολοίπων χωρών που μετέχουν στο πρόγραμμα (Λιθουανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία).

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ θα υπάρχει επίσης δυνατότητα ξενάγησης σε σχολεία κατά τις πρωινές ώρες.

morfogenesis1Γιώργος κοσμίδης & “Μορφογένεσις”

Ο Γιώργος Κοσμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Φοιτώντας ακόμα στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου “Ελληνικό Κολέγιο” παίρνει τον πρώτο επίσημο έπαινο ζωγραφικής των εκπαιδευτηρίων το 1967.

Έργα του έκτοτε έχουν εκτεθεί και διακριθεί σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει και πληθώρα ατομικών εκθέσεων ζωγραφικής και κατασκευών.

 Στο πλαίσιο της έντονης και πλούσιας καλλιτεχνικής δραστηριότητάς του στη γειτονική Θεσσαλονίκη, έχει αναπτύξει συνεργασίες κατά καιρούς με το Βαφοπούλειο Πνευματικό  Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς και με σχολεία της πόλης, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Μάλιστα, το 2010 στο πλαίσιο του προγράμματος Grundtvig  με τίτλο “Dance of the creative hands” επιλέγεται από την ένωση συλλόγων γονέων, των σχολείων του Α’ δημοτικού διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να εκπαιδεύσει 16 γυναίκες.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από την αξιοποίηση παλιών, άχρηστων και ανακυκλώσιμων υλικών ο Γιώργος Κοσμίδης δημιουργεί ευφάνταστες, πρωτοποριακές και μοναδικές κατασκευές, εμπνευσμένες από τη φύση και το περιβάλλον.

Τον Αύγουστο του 2012 ενώνει τις δυνάμεις του με άλλα 20 άτομα, έμπειρα σε καλλιτεχνικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και ιδρύεται έτσι το Σωματείο Τέχνης “Μορφογένεσις” στην Θεσσαλονίκη, με πρόεδρο τον ίδιο. Επιδίωξη του Σωματείου μεταξύ άλλων, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση και η εποικοδομητική επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών για διεύρυνση του πνεύματος και της φαντασίας.

Η “Μορφογένεσις” έχει ήδη δείξει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς, καθώς έχει λάβει μέρος σε εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εβδομάδα Περιβάλλοντος 2013. Το σημαντικότερο στην έκθεση ήταν τα έργα που απεικόνιζαν τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Επίσης, συμμετείχε και σε προγράμματα εκμάθησης κατασκευών για παιδιά στους δήμους Θεσσαλονίκης και Ωραιοκάστρου, ενώ αποτελεί και άξιο πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Grundtvig.

Σχολιάστε