My Twitter Feed

3 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποια σχολεία θα έχουν γεύματα -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά στη λίμνη Δοϊράνη -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Έρευνα για τουριστική ανάπτυξη -

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι προγραμματικές θέσεις Κ. Σιωνίδη -

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Κιλκίς στη μαγεία του Φεστιβάλ -

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Έκθεσης Ζωγραφικής της Τ. Κόντογλη

afisa-texni-kilkisΤην Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της Τίνας Κόντογλη που ζει και δημιουργεί στην Πάτρα.

Η έκθεση με τίτλο “Η εντροπία της μνήμης”, θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10π.μ.-12μ και 4-8μ.μ. και Κυριακή 5-8.30μ.μ.

Για την δουλειά της Τίνας Κόντογλη ο ζωγράφος και Καθηγητής Εικαστικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών

Νίκος Πρέσσας, αναφέρει τα εξής: “Η Τίνα Κόντογλη από νεαρή ηλικία έδειξε το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα της. Αδιαμφισβήτητα ο δρόμος της τέχνης ήταν η φυσική της γλώσσα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτήν την κοινωνία της κυνικότητας. Αυτό είναι έκδηλο μέσα στα έργα της (ιδιαίτερα στα πορτραίτα) τα οποία εκπέμπουν αυτή τη συνεχή αναζήτηση για κάτι καθαρό και αυθεντικό.

Είναι επίσης σαγηνευτικές κ ενδιαφέρουσες οι μεγάλες οι μεγάλες συνθέσεις που έχει κάνει με διάφορες ύλες, όπου δείχνει να την απασχολούν ακόμα και σήμερα.

Η λιτότητα είναι έκδηλη, όπως φαίνεται καθαρά σε κάποιες φιγούρες που θυμίζουν ιαπωνική τέχνη, ενώ υπάρχει μία ένταση που αποτελεί αποτέλεσμα όλης αυτής της εναγώνιας έρευνας.

Στην τελευταία της δουλειά φαίνεται πολύ έντονα βρίσκεται σε αναζήτηση μιας φυσικότητας σε αντιδιαστολή με την τεχνητότητα, μπαίνοντας σε μία αφήγηση ψυχικού ιδεογράμματος, αφής και αισθήσεων μέσω μιας πνευματικής δραματικότητας, εγκαταλείποντας την επιρροή των υλικών μέσων”.

Σχολιάστε