My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Έκαναν πίσω για τα…μαντριά

trakter-xrimata-forologia-580x386Αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων ανακοίνωσε χθες (Τρίτη) βράδυ το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είχε προηγηθεί η αντίδραση 24 βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή χαρακτηρίζοντας την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων άδικη για τους αγρότες.

«Σε περίπτωση ύπαρξης κατοικίας εντός γηπέδου εφαρμόζεται συντελεστής κατοικίας ίσος με 5.  Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι αγρότες για να συγκεντρώνουν τα εργαλεία, τα μηχανήματα και τα αγροτικά τους εφόδια, κατασκευάζουν κτίσματα εντός των κτημάτων τους.

Για τα κτίσματα αυτά (αποθήκες) ο αγρότης επιδοτείται ώστε να οργανωθεί καλύτερα. Να λάβουμε υπόψη μας ότι ο αγρότης απαγορεύεται να βγει με τρακτέρ σε εθνική οδό. Είναι υποχρεωμένος πολλές φορές να έχει αποθήκες με όλα τα εφόδια και μηχανήματα. Όλα αυτά δεν πρέπει να φορολογούνται. Είναι εργαλεία δουλειάς. Σωστά δεν φορολογείται το αγροτικό σπίτι μέσα στα κτήματα όταν είναι το μοναδικό. Ζητούμε να εχουμε αγρότες –farmers, αποκλειστικής απασχόλησης και δεν πρέπει να τους διώξουμε από τα κτήματα» τόνιζαν μεταξύ άλλων οι 24 “γαλάζιοι” βουλευτές, οι οποίοι είναι οι εξής:

Iορδ. Τζαμτζής, Π. Βογιατζής, Δ. Κυριαζίδης, Μαρία Αντωνίου, Αθ. Νταβλούρος, Κ. Κόλλιας, Ιω. Λαμπρόπουλος, Γ. Κωνσταντόπουλος, Ευ. Κωνσταντινίδης, Σπ. Ταλιαδούρος, Ιω. Ιωαννίδης, Κ. Κουκοδήμος, Λ. Τσαβδαρίδης, Ηλ. Βλαχογιάννης, Γ. Στύλιος, Α. Μαρίνος, Κ. Κλειτσιώτης, Ιω. Πασχαλίδης, Ασημίνα Σκόνδρα, Μ. Βλάχβεης, Δ. Σαμπαζιώτης, Α. Κουτσούμπας, Ευ.Αυγενάρης και Β. Υψηλάντης.

Σχολιάστε