My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έγιναν από τους πιο μισητούς!

papoulias-fotis-001Του Φώτη Παπούλια


Τα νέα είναι εξαιρετικά αισιόδοξα για την κυβέρνηση, μόνο που εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι κοινοί θνητοί αδυνατούμε να τα κατανοήσουμε.

Και εξηγούμαστε: σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Global States Of Mind, που διενεργεί κάθε χρόνο η εταιρεία Gallop, η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Θρίαμβος! Μόνο που η έρευνα αφορά τις πιο μισητές κυβερνήσεις στον κόσμο και η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου με ποσοστό αποδοχής 14%, συναγωνίζεται τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (8% αποδοχή) και τη Βουλγαρία (13% αποδοχή). Το ευχάριστο είναι ότι «βλέπουν τη σκόνη της» η Τσεχία, το Πακιστάν, το Περού, η Ρουμανία, η Κόστα Ρίκα και η Τζαμάικα. Επιτυχία πρώτης γραμμής…

Και τα ευχάριστα συνεχίζονται. Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει πως «τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα του Σαμαρά να διώξει την τρόικα». Τώρα, αν τα όνειρα του Αντ. Σαμαρά δεν του βγαίνουν και είναι εφιαλτικά για όλους εμάς, είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα δεν το έχει η κυβέρνηση, αλλά όλοι εμείς, που αδυνατούμε να καταλάβουμε τα μεγαλόπνοα σχέδιά της.

Αμ, το άλλο; Τουρκικό ερευνητικό σκάφος, το «Μπάρμπαρος Χαϊρεντίν Πασά» (σας θυμίζει κάτι ο περιβόητος πειρατής Μπαρμπαρόσα;) «μπούκαρε» στην κυπριακή ΑΟΖ. Η οργίλη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλου ήταν καταλυτική: «Καλούμε την Τουρκία να ανακρούσει πρύμναν, όχι μόνο όσον αφορά το πλοίο αλλά και η εξωτερική της πολιτική να κινηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας». Κοινώς μπουρλότο ή φωτιά στα τόπια.

Επιτυχιών συνέχεια. Μετά τη μεγαλειώδη δήλωση του υπουργού Διοικητικής… Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, ότι «στο χιλιάρικο θα αποτυπώνεται η μορφή του Παναγιώτη Λαφαζάνη», πληροφορίες αναφέρουν ότι βαθιά χαράματα περίεργες φιγούρες ανηφορίζουν κατά Νομισματοκοπείο μεριά, φορτωμένες με φωτογραφίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν μπροστά τις μηχανές, ώστε ο Π. Λαφαζάνης, ως άλλος Κολοκοτρώνης, να φιγουράρει στο νεοΣΥΡΙΖΑίικο χιλιάρικο.

Πώς το λέμε αλλιώς; Κυβέρνηση καραγκιόζ-μπερντές ή Ελλάς, το μεγαλείο σου…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε