My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έβαλαν τη χώρα στο “γύψο”

Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 14/11/2020, από τις 6 το πρωί σήμερα 15 Νοέμβρη και μέχρι τις 18 Νοέμβρη στις 9 το βράδυ η χώρα μπαίνει σε τετραήμερο “γύψο” με απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων!

Η απόφαση ανακοινώθηκε ενόψει του Πολυτεχνείου και το πρόσχημα δεν είναι, φυσικά, άλλο από την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσής της.

Αυτό το πρωτοφανές lockdown των δημοκρατικών δικαιωμάτων ήρθε – επαναλαμβάνουμε – από το αρχηγείο της αστυνομίας που επικαλείται «επιτακτικές ανάγκες αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας» και δικαιολογεί την απόφαση «στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19».

Στον κατήφορό της η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε φυσικά παρά να προβάλλει φτηνά προσχήματα και αστήρικτες δικαιολογίες δεδομένου ότι όταν πρόκειται για μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού αυτά ποτέ δεν έχουν ισχύ μόνο τέσσερις μέρες. Ο “γύψος” είναι προφανές ότι αφορά τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και έρχεται μετά τις τοποθετήσεις τόσο του υπουργού Χρυσοχοίδη ότι «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» και του πρωθυπουργού ότι θα απαγορεύσει την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Η απόφαση προβλέπει πως «για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση που έρχεται μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το ντελίριο της αστυνομοκρατίας των τελευταίων ημερών (εισβολή στο Πολυτεχνείο, στου Ζωγράφου, συλλήψεις, εισαγγελικές επεμβάσεις κατά γιατρών κα) αποτελεί πρωτοφανή κοινοβουλευτικό κατήφορο που μόνο σε βασιλοχουντικά διατάγματα μπορεί να βρει κανείς όμοιά της.

Άρθρο στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ

Σχολιάστε