My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άσφαιρο το 2o ντέρμπι Εθνικών

kavala-agioneriΤον Εθνικό Σερρών τον κέρδισε εκτός αλλά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης παραχώρησε «Χ» εντός (0 – 0). Έτσι, ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στη 4η θέση ισόβαθμος με την Καβάλα.

Οι μάχες, λοιπόν, με τους δυο συνονόματούς του τέλειωσαν με συνολική αποκομιδή τεσσάρων βαθμών, για τον Εθνικό του νομού Κιλκίς, ο οποίος μετά τα` αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ` Εθνικής βρίσκεται στην 6η θέση, τέσσερις βαθμούς πάνω απ` τον 7ο.

Το ματς

Δεν είχε το γκολ, δεν είχε την τύχη και πολύ απλά ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου ΄΄πέταξε΄΄ δυο βαθμολογικούς πόντους ακόμη στην αναμέτρηση του με τον συνονόματο του Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τελικό αποτέλεσμα 0 – 0 .

– Σκληρό παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας του νομού Εβρου γεγονός που επέφερε τον τραυματισμό του Καρασίμου στο 30ο λεπτό (σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου). Ανησυχία για το μέγεθος της ΄΄ζημιάς΄΄ σε έναν εκ των στυλοβατών του Εθνικού Ν. Αγιονερίου στη φετινή σεζόν για το πρωτάθλημα της γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Πανηγυρίζουν οι Αλεξανδρουπολίτες για τον αναπάντεχο βαθμό που πήραν στο Κιλκίς.

΄΄Κάτω΄΄ από ιδανικό καιρό για την εποχή παρατάχθηκαν με διαφορετικούς προσανατολισμούς το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς οι δυο ομάδες. Ο μεν γηπεδούχος Εθνικός μια εβδομάδα μετά την πολύτιμη νίκη του στις Σέρρες επί του Εθνικού Γαζώρου-Σερρών ΄΄μπήκε΄΄ στο γήπεδο με μοναδικό στόχο το ΄΄τρίποντο΄΄ και τη συνέχιση των επιτυχιών ο δε Εθνικός Αλεξανδρούπολης με την κρυφή ελπίδα να αποσπάσει ότι μπορεί καλύτερο.

Με τον αέρα του νικητή οι παίκτες της ομάδας εκπροσώπου του νομού Κιλκίς στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και εξαρχής πήραν την πρωτοβουλία.

Κατοχή μπάλας, καλό ποδόσφαιρο από πλευράς γηπεδούχων με φάσεις από το επιθετικό δίδυμο (Παλιάτσιος και Νέστορας Στεφανίδης) που όμως δεν καρποφόρησαν, σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά φάουλ από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο δεν απέφεραν όμως τίποτα ως προς το σκορ.

Το μόνο αλλά πιο σημαντικό όλων στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά της αναμέτρησης που δημιουργεί έντονο προβληματισμό ήταν ο σοβαρός τραυματισμός (το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί τις επόμενες ώρες όταν και θα γίνουν οι σχετικές εξετάσεις) του ενός από τους βασικούς και αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές της κιλκισιώτικης ομάδας μέχρι σήμερα ΚΑΡΑΣΙΜΟΥ ο οποίος με τη συμπλήρωση του ημιώρου του αγώνα τραυματίσθηκε μετά από δυνατό μαρκάρισμα και αντικαταστάθηκε από συμπαίκτη του (Μητσιός).

Εχοντας την απώλεια αυτή στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να βρουν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την συμπαγή άμυνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου χωρίς την επίτευξη γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διάθεση από τους οικοδεσπότες να ΄΄τρέξουν΄΄ ακόμη περισσότερο και να κλείσουν στα καρέ τους τους Εβρίτες όπως και έγινε.

Με συντονισμένες προσπάθειες και οδηγίες από τον Γ.Γεωργιάδη να ΄΄γεμίσουν΄΄ την αντίπαλη περιοχή οι ακραίοι επιθετικοί της ομάδας Υψηλός και Δρόσος και να δημιουργήσουν ρήγματα από τις πτέρυγες οι γηπεδούχοι  έδειξαν τα ΄΄δόντια΄΄ τους αλλά η οδός προς τα δίχτυα ήταν κλειστή.

Στο μοτίβο αυτό ο Χερσοβίτης προπονητής έκανε τη δεύτερη αλλαγή ενισχύοντας την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας βάζοντας τον Μπελίτσα και αλλάζοντας θέση τον Υψηλό στον οποίο έδωσε περισσότερη ελευθερία κινήσεων για να χτυπήσει την εστία του Συριτούδη.

Ετσι και έγινε και σε μια φάση στο 72ο λεπτό ο Υψηλός λίγο έλειψε να επιβεβαιώσει τα πλάνα του προπονητή του και να ΄΄λύσει΄΄ τα πόδια των συμπαικτών του στέλνοντας με ωραίο σουτ τη μπάλα στο παραθυράκι της ΄΄φιλοξενούμενης΄΄ εστίας αλλά η εκτίναξη του τερματοφύλακα απεσόβησε το γκολ.

Μετά την φάση αυτή ανακατεύοντας κι άλλο την ΄΄τράπουλα΄΄ ο προπονητής του γηπεδούχου Εθνικού πέρασε στον αγώνα τον υψηλόσωμο φορ Στ. Γκέρτσο γεμίζοντας περισσότερο την περιοχή των αντιπάλων και δίνοντας χώρο στον Νέστορα Στεφανίδη ο οποίος πλέον είχε άλλη αποστολή παίζοντας λίγο πιο πίσω από τη θέση που ξεκίνησε.

Η κίνηση αυτή ΄΄απελευθέρωσε΄΄ περισσότερο τον Νέστορα (Στεφανίδη) και στο 84ο λεπτό σε επιθετική ενέργεια από την αριστερή πλευρά ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας έκανε το μπάσιμο μπήκε στην περιοχή και κάνοντας το σουτ έστειλε τη μπάλα στα … δίχτυα από την εξωτερική όμως μεριά τόσο κοντά ώστε όλοι όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι νόμισαν αρχικά ότι είχε επιτευχθεί το γκολ πράγμα που τελικώς δεν συνέβη.

Η πίεση συνεχίσθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Καραλιόλιου (Bοηθοί: Μωυσιάδης, Φαλτάκας – συνδέσμου Γρεβενών) όμως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα ως προς το σκορ και οι δυο ομάδες με τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (Γ.Γεωργιάδης) : Γουναρίδης, Μπούζουρας, Κιόρτσης, Κοντσίδης, Μιλκούδης, Καρασίμος (30΄ Μητσιός), υψηλός (74΄ Γκέρτσος), Στάθης Στεφανίδης, Παλιάτσιος (65΄ Μπελίτσας), Νέστορας Στεφανίδης, Δρόσος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κ. Βουρδόγλου): Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Χελιδόνης, Πελτέκης, Αμπραχαμιάν, Ερκάν (55’ Μαμούτ), Τσέκος (75’ Θεοδωράκης), Γωνιάδης (87’ Σιμιτσάκης).

Συνοπτικά, τα σημερινά (Κυριακή 6.12.15):

  • Απόλλων Καλαμαριάς-Απόλλων Κρύας Βρύσης 1-0
  • Δόξα Δράμας-Έβρος Σουφλίου 4-2
  • Νέστος Χρυσούπολης-Κοζάνη 2-0
  • ΑΠΕ Λαγκαδά-FC Σερρών 1-0 (διακοπή στο 60′ λόγω ομίχλης)
  • Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Άρης 0-1
  • Εθνικός Αγιονερίου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-0
  • Καμπανιακός-Καβάλα 0-0
  • Εορδαϊκός-Ηρακλής Αμπελοκήπων 2-1
  • Ρεπο: Θύελλα Φιλώτα

Η βαθμολογία:

1. Άρης                                                37
 
2. Δόξα Δράμας                                28
 
3. Νέστος Χρυσούπ.                         27
 
4. Καβάλα                                          23
 
5. Απόλλων Καλαμαριάς               22
 
6. Εθν. Ν. Αγιονερίου                     21
 
7. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος       17
 
8. Καμπανιακός                               17
 
9. Εορδαϊκός                                    16
 
10. Θύελλα Φιλώτα                        15
 
11. Εθνικός Αλεξανδρούπολης    14
 
12. Ηρακλής Αμπελοκήπων          14
 
13. Απόλλων Κρύας Βρύσης         13
 
14. Εθνικός Σερρών                        11
 
15. Λαγκαδάς                                  10
 
16. Κοζάνη                                       10
 
17. Έβρος Σουφλίου                      10
Σχολιάστε