My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άννα μην κλαις…

giannoulis-xristos…Στο ντουλάπι σου θα υπάρχει πάντα ψωμί!

του Χρήστου Γιαννούλη.


Νισάφι πια, με την φαρσοκωμωδία των ανυποψίαστων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που μπαίνοντας στην αίθουσα της Βουλής, σώζουν την χώρα και εμάς τους ιθαγενείς και μόλις φύγουν για λίγο στο μπαρ της Βουλής επιστρέφουν διαπρύσιοι κήρυκες του καλού, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής που αντιμάχεται η κυβέρνηση, που όμως στηρίζουν δια της τυφλής υπακοής και της «προβατοειδούς» συμπεριφοράς τους.

Το παραπάνω σχήμα ίσως αποτελεί την καλύτερη λημματική περιγραφή της σχιζοφρένειας. Ή του προκλητικού τυχοδιωκτισμού και της βλακείας που αρέσκεται να περιγράφει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νισάφι πια με αυτό το μελόδραμα των αλτρουιστών του τάγματος καλής θέλησης και πατριωτικής πίστης του Αντώνη Σαμαρά που κάθε τρείς και λίγο, παίζει με τα νεύρα των ψυχιάτρων και των ψυχαναλυτών μας.

Πριν προλάβει ο Βορίδης να ισοπεδώσει με το «τσεκούρι» του και την ψυχική υγεία, δεν θα έχει απομείνει ειδικός επιστήμονας σε αυτή την χώρα που να μην έχει οδηγηθεί σε θεραπεία από κάποιον ευρωπαίο συνάδελφο του σε κάποια άλλη χώρα.

Σε κάποια χώρα που όπως επισημαίνει και το φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ σε συνέχεια της γερμανικής ΧΑΝΤΕΛΣΜΠΛΑΤ δεν θα κινδυνεύει να εξελιχτεί στο πτωχοκομείο ή το γηροκομείο της Ευρώπης.

Πίσω σε εμάς τώρα, παραμένουμε θεατές της  χώρας που αν και ο Τζαμτζής κάνει το σκατό του παξιμάδι, δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην σιλουέτα του. Στην πολιτική του σιλουέτα, εννοώ. Που είναι πολύ πιο χοντροκομμένη από αυτό που ίσως νομίζατε ότι εννοούσα. Που να πάρει και να σηκώσει…. ο συνδυασμός  παξιμαδιού και πιρουέτας κάθε τρείς και λίγο, έπρεπε να έχει κάποια αποτελέσματα. Εμφανή. Δεν έχει όμως….

Θα μπορούσα και εγώ και ο καθένας να απαριθμούμε για ώρες, στιγμιότυπα και περιπτώσεις αντιφατικής και σχιζοφρενικής συμπεριφοράς του τάγματος των σωτήρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην επιθυμεί πλέον, ως πραγματικά γνήσια ανάγκη της δημοκρατικής νομιμότητας σε αυτή την χώρα, να υπάρξει λαϊκή ετυμηγορία. Μαζεύτηκαν πολλά και περίεργα σύννεφα και σκιές πάνω στον ουρανό της δοκιμαζόμενης (κατά Κάρολο Παπούλια) δημοκρατίας μας.

Τα δάκρυα της Άννας Καραμανλή αφορούν τη Νέα Δημοκρατία, τα δάκρυα μας, τα δάκρυα του λαού, αφορούν την ζωή μας και την Δημοκρατία. Που δεν την υπηρετούν πλέον όσοι μειοψηφούντες την βιάζουν.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε