My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

“Άμεσα μέτρα για Π. Αγιονέρι”

“Άμεσα μέτρα για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών και την προστασία της υγείας των κατοίκων του Π. Αγιονερίου”, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση του οικισμού του Δήμου Κιλκίς με ανακοίνωσή της, που έχει ως εξής:

“Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου η Κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, μετά το κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό το μέτρο, ωστόσο, από μόνο του δεν επαρκεί για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, αν δεν συνδυαστεί και με άλλα μέτρα, όπως:

  1. Να πραγματοποιηθούν τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων πριν το άνοιγμά τους και στη συνέχεια να πραγματοποιούνται δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης.
  2. Να αξιοποιηθεί το διάστημα που θα είναι κλειστά τα σχολεία, για να βρεθούν κι άλλοι χώροι ώστε οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε μεγαλύτερες αίθουσες, για να μην υπάρχει συγχρωτισμός, να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και να γίνεται καλός αερισμός των τάξεων όπως καλούν οι επιστήμονες, ώστε να εξασφαλίζεται η ουσιαστική προστασία από τον ιό.
  3. Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.
  4. Να υπάρξει και δεύτερο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών προς το Γυμνάσιο – Λύκειο Ν. Αγιονερίου, γιατί σήμερα στοιβάζονται 45-50 μαθητές σε ένα λεωφορείο.

Επιπλέον, σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η εμπειρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και Λύκεια, είναι αρνητική.

Σήμερα, δεν έχουν εξασφαλιστεί όλοι οι όροι για την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών του χωριού μας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι οποίοι χρειάζεται άμεσα – με ευθύνη της Κυβέρνησης – να εξασφαλιστούν.

  • Πρώτον, γιατί δεν έχουν όλοι οι μαθητές τον κατάλληλο εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τάμπλετ).
  • Δεύτερον, η ταχύτητα του ίντερνετ είναι χαμηλή, και είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα.
  • Τρίτον, στο χωριό μας, όπως και στα διπλανά χωριά, δεν υπάρχει καλό σήμα της ΕΡΤ και οι τηλεοράσεις «δεν πιάνουν» τα κρατικά κανάλια (εν έτη 2020 και σε απόσταση 30 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη), ώστε να παιδιά της Πρωτοβάθμιας να παρακολουθούν το πρωινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Όλα αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αποτελούν θέματα «ατομικής ευθύνης» όπως επιμένει να λέει η κυβέρνηση, αλλά θέματα που πρέπει να λύσει η κυβέρνηση και οι κρατικοί φορείς.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα:

    1. Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet).
    2. Να λυθεί το πρόβλημα με την ΕΡΤ ώστε να μπορούν να πιάνουν οι τηλεοράσεις το σήμα της ΕΡΤ.

Τέλος, έχουμε να επισημάνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσμα στο χωριό μας, όπως και στα διπλανά χωριά. Το γενικευμένο lockdown, όσο και αν περιορίζει την κινητικότητα, δεν λύνει το πρόβλημα, γιατί υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που συνεχίζουν να μετακινούνται τόσο προς το Κιλκίς, όσο και προς τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διαμένουν με τους γονείς και τους παππούδες τους, εκτός από τα παιδιά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος ασυμπτωματικοί ασθενείς να διασπείρουν τον ιό.

    1. Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, να επισκεφτεί το χωριό μας και να πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ, τουλάχιστον στους εργαζόμενους και σε όσους βρίσκονται στην ιχνηλάτηση με επιβεβαιωμένα κρούσματα, ώστε να μειωθεί η δυνατότητα διασποράς του ιού στο χωριό.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση Π. Αγιονερίου» στο Δήμο Κιλκίς, καλούμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας να λύσει άμεσα τα παραπάνω προβλήματα που δεν αφορούν κάποια πολυτέλεια, αλλά την μόρφωση των παιδιών και την υγεία των κατοίκων του χωριού μας, και το Δήμο Κιλκίς να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους κατοίκους των χωριών.”

Σχολιάστε