My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άλλα 13 πανηγύρια αλά Κιλκίς

Στην αναδιοργάνωση των εμποροπανηγύρεων σε 13 δημοτικές και τοπικές κοινότητες, κατά το πρότυπο της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς, προχωρά ο Δήμος Κιλκίς, μετά τη φετινή επιτυχία που σημείωσε ο θεσμός σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο.

emporopanigiri-kilkis-001Σύμφωνα με τον δήμο, στόχος είναι «η ανάδειξη και αναβάθμιση του παραδοσιακού χαρακτήρα των τοπικών θρησκευτικών γιορτών  και η τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Ο κανονισμός λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων, που επεξεργάστηκε η Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης υπό τον  Πρόδρομο Πεντζερετζή, ρυθμίζει λεπτομερώς τις προϋποθέσεις της εύρυθμης οργάνωσής τους (χωροθέτηση, υγιεινή, αισθητική στους χώρους όπου θα λειτουργούν οι Εμποροπανηγύρεις), ενώ περιγράφει με σαφήνεια τους όρους συμμετοχής (επιτρεπόμενα είδη πώλησης, αριθμό θέσεων και μέγεθος πάγκων, άδεια συμμετοχής εκθετών, τρόπο διάθεσης χώρων, γενικές υποχρεώσεις Δήμου Κιλκίς και εμπόρων εκθετών).

Ο κανονισμός ψηφίστηκε τη περασμένη Δευτέρα ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Σάντας και τις Τοπικές Κοινότητες Γαλλικού, Πεδινού, Αμαράντων, Δροσάτου, Επταλόφου, Ευκαρπίας, Τερπύλλου, Μυριοφύτου, Σ.Σ. Μουριών, Νέου Αγιονερίου, Νέου Γυναικοκάστρου και Παλαιού Αγιονερίου.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση των τοπικών εμποροπανηγύρεων, τον καθορισμό των όρων συμμετοχής εμπόρων και εκθετών, τη χορήγηση των σχετικών αδειών συμμετοχής και τη εν γένει ομαλή τους λειτουργία είναι ο Δήμος Κιλκίς.

Το έργο του επικουρεί επταμελής Επιτροπή η οποία θα μεριμνά για την αξιολόγηση των αιτήσεων, τη διενέργεια κλήρωσης και διάθεσης χώρων και για την εύρυθμη οργάνωση των Εμποροπανηγύρεων.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Πρόδρομος Πεντζερετζής και μέλη  ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Στανημερόπουλος ο Πρόεδρος της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας στην οποία πραγματοποιείται η Εμποροπανήγυρη,  εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών ν. Κιλκίς και δύο δημοτικοί υπάλληλοι.

Το κείμενο του κανονισμού  λειτουργίας των Εμποροπανηγύρεων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς θα αναρτηθεί προσεχώς στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς (www.e-kilkis.gr).

Σχολιάστε