My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άλλα λόγια, να (μην)…

floridis-panagiotis…αγαπιόμαστε…

Του Παναγιώτη Φλωρίδη.


Η Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 δεν θα μείνει στην ιστορία του Κιλκίς ως μια συνήθης ημέρα. Αδιάφορη δηλαδή, για το αδιάφορο Κιλκίς. Για άλλη μια φορά το Κιλκίς απασχόλησε τα Μέσα Ενημέρωσης πανελληνίως για γεγονότα άσχημα. Τα δελτία ειδήσεων και τα blogs γέμισαν από το βίντεο με τις ασχήμιες στο Εργατικό Κέντρο εναντίον του βουλευτή Θ. Παραστατίδη.

Το νέο Ασφαλιστικό δεν προέκυψε ξαφνικά. Και φυσικά δεν προέκυψε επειδή ο κ. Παραστατίδης από το ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η επεισοδιακή όντως, συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 συνοδεύτηκε από μια εκλογή με σταυρό και μάλιστα άνετη. Αρα οι πολιτικοί του φίλοι επικρότησαν την απόφασή του να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βέβαια το νέο Ασφαλιστικό προέκυψε επειδή ο κ. Παραστατίδης είχε, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο. Η υπόσκαψη και η εκθεμελίωση του Ασφαλιστικού ξεκίνησε από δεκαετίες πριν, με την καταλήστευση των Ταμείων, το τζογάρισμα των αποθεματικών, τα Δομημένα Ομόλογα, κλπ, κλπ. Και, κυρίως, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε όταν ανετράπη η σχέση εργαζομένων-συνταξιούχων. Οταν δηλαδή η ανεργία και τα λουκέτα πήραν τον ανήφορο και όλοι έκαναν πως δεν έβλεπαν την καταστροφή που έρχεται. Ούτε και αυτά βέβαια συνέβησαν εξ αιτίας των πολιτικών επιλογών του κ. Παραστατίδη.

Η επίθεση επομένως εναντίον του από ομάδα αγροτών στο Εργατικό Κέντρο, στερείται σίγουρα πολιτικής και ηθικής βάσεως. Το νέο Ασφαλιστικό ασφαλώς και δεν είναι μια εκδρομή στη φύση. Είναι σκληρό και σοκαριστικό με τις προβλέψεις του. Καθίσταται δε για τους αγρότες ακόμη σκληρότερο επειδή κατατίθεται από μια κυβέρνηση που πριν ένα χρόνο υποστήριζε όλα τα αιτήματα των εξεγερμένων αγροτών, υποσχόμενη τα πάντα. Αυτή η ελαφρότητα της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει τα πράγματα πολύ οδυνηρότερα απ’ ό,τι σίγουρα θα γινόταν.

Ο αγροτικός κόσμος έδωσε απλόχερα την εμπιστοσύνη του στη σημερινή κυβέρνηση. Το πλέον ευκολόπιστο τμήμα του εκλογικού σώματος, επέλεξε την “τυφλή” ελπίδα. Χωρίς βέβαια ίχνος ευθύνης, χωρίς αυτοκριτική για τα πολλά χρόνια των εύκολων καλλιεργειών και για την ασυλία των φορολογικών υποχρεώσεων. Και ήταν φυσικό να διαψευσθούν οι ελπίδες σ’ ένα τέτοιο βεβαρημένο ασφυκτικά οικονομικό πεδίο. Σε μια χρεοκοπημένη και αντιπαραγωγική χώρα, όχι μόνο δεν θα δοθεί η 13η σύνταξη, αλλά θα κοπεί και η 12η!

Οι αγρότες αντιλαμβάνονται ήδη ότι τα υπεσχημένα δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Οχι από τη σημερινή, αλλά από καμμία κυβέρνηση, όπως είναι τα πράγματα σήμερα. Γι’ αυτό και ζορίζονται να αποδεχθούν την πλάνη τους τόσο νωρίς. Γι’ αυτό και στρέφονται αδιακρίτως κατά του πολιτικού συστήματος. Γι’ αυτό και δεν επιθυμούν την παρουσία κανενός βουλευτή στα μπλόκ τους. Γι’ αυτό και τα μπλόκα θα γράψουν μια ιστορία πρωτοφανή για τα χρονικά των κινητοποιήσεων. Χωρίς καμμία πολιτική-κομματική υποκίνηση. Και γι’ αυτό σίγουρα δεν ευθύνεται ο κ. Θ. Παραστατίδης. Εξ ολοκλήρου τουλάχιστον.

ΥΓ: Οταν απορρίπτονται όλοι οι βουλευτές, τότε κάποιοι “άλλοι” τρίβουν τα χέρια τους. Είναι οι άλλοι που απορρίπτουν επίσης ΟΛΟ το Κοινοβουλευτικό Σύστημα.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε