My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άθλος: Στιγμές παιχνιδιού κι εκπαίδευσης

Η εβδομάδα που πέρασε για τον «Άθλο» ήταν γεμάτη στιγμές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού και εκπαίδευσης σώματος και νου. Προγραμματισμός, άσκηση και προφύλαξη από τη μια, παιχνίδια αυτογνωσίας και εποικοδομητικές συζητήσεις με τα παιδιά από την άλλη, βοήθησαν ώστε να κυλήσουν ήρεμα και δημιουργικά οι μέρες αυτές.

Η κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών από τα παιδιά μας με τη βοήθεια της δασκάλας θεατρικού παιχνιδιού, ενέπνευσε θεατρικά τους μικρούς μας ήρωες. Ο Καραγκιόζης, ο Μορφονιός, ο Κατεργάρης, και ο Μπάρμα Γιώργος πήραν άλλη διάσταση στα μάτια των μικρών καλλιτεχνών, που ταυτίστηκαν μαζί τους την ώρα της κατασκευής των φιγούρων, χαρίζοντάς τους ικανοποίηση, περηφάνια και πολλά χαμόγελα.

Στο μάθημα πλεξίματος και ραπτικής, τα παιδιά έφτιαξαν ‘’μάρτη’’ για τον εαυτό τους και τους φίλους τους.

Έπλεξαν πόντους, ξέμπλεξαν θηλιές και κατασκεύασαν όμορφα και χρήσιμα πλεκτά δώρα, για μικρούς και μεγάλους.

Ο Μάρτης είναι επίσης γεμάτος χρώμα και άρωμα Ινδίας To Κδαπ μας, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, να γνωρίσουν κάθε μήνα μια διαφορετική χώρα. Αυτός ο μήνας μας ταξιδεύει στην χώρα του Ινδού. Βίντεο χρήσιμα για την γνωριμία της χώρας αυτής και του μεγάλου της πολιτισμού, φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τις συνήθειες των Ινδών, ήταν μερικά από τα θέματα που εξαντλήσαμε την εβδομάδα αυτή, ώστε να πάρουν τα παιδιά μας μια γεύση από την κουλτούρα αυτού του πολύ ιδιαίτερου λαού.. Των θρησκευτικών του πεποιθήσεων και των πολιτιστικών του παραδόσεων.

Ακούσαμε και είδαμε παραδοσιακά ινδικά μουσικά όργανα, χορέψαμε σε ρυθμούς ΄΄μπολιγουντ΄΄, και χαλαρώσαμε κάνοντας γιόγκα, η οποία περικλείει μέρος της φιλοσοφίας των Ινδών.

Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κάναμε αναφορές στο σοβαρό και επίκαιρο θέμα του κορωνοϊού και τους τρόπους πρόληψης της μετάδοσής του. Συστήσαμε σε δασκάλους και παιδιά, την αυστηρή τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής εντός και εκτός ΚΔΑΠ. Ακούσαμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των παιδιών, τα καθησυχάσαμε και συζητήσαμε μαζί τους για τους τρόπους πρόληψης μετάδοσης των ιών, ώστε να μην τους φοβόμαστε.

Γιατί η γνώση καταπολεμά τον φόβο και νικάει το κακό.

Δελτίο τύπου από ΑΘΛΟ Κιλκίς

Σχολιάστε