My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άθλος: Ανανεωμένο “Ταξιδεύοντας”

Το ανανεωμένο θεματικό πρόγραμμα του ΑΘΛΟΥ, “Ταξιδεύοντας” των μαθημάτων Zumba, Χορού, Θεατρικού Παιχνιδιού, Μουσικής και Μαγειρκής – Ζαχαροπλαστικής, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό διαφόρων χωρών, αποκομίζοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις κοινωνικές συνήθειες, τα έθιμα, την παράδοση, τη γεωγραφία και τα αξιοθέατα της κάθε χώρας.

Κάθε μήνα ταξιδεύουν νοερά σε μια νέα χώρα. Για το έτος 2020 ως εξής:

Ιανουάριο: Γαλλία , Φεβρουάριο: Ιταλία, Μάρτιο: Ινδία, Απρίλιο: Ρωσία,

Μάιο: Ολλανδία, Ιούνιο: Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την μάθηση, τη δημιουργία, τη διασκέδαση και δίνει την δυνατότητα και την αφορμή να γίνει κατανοητό από τα παιδιά, το πλήθος των κοινών σημείων των διαφόρων χωρών, που συχνά είναι περισσότερα από τις διαφορές.

Επίσης δημιουργεί την απαραίτητη γνώση και ευαισθησία, ώστε να εκτιμάται η αξία της παράδοσης τόσο της χώρας μας όσο και των άλλων χωρών. Προάγει τη συνεργασία, την έκφραση, την επικοινωνία και την εξωστρέφεια των παιδιών, συστατικά πολύτιμα για την ψυχική αναζωογόνησή τους.

Στο ανανεωμένο μάθημα μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής, τα παιδιά δραστηριοποιούνται δημιουργικά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς τρόπους μαγειρικής, έρχονται σε επαφή με τον γευστικό πολιτισμό της εκάστοτε χώρας, εκφράζονται μέσα από τη μαγειρική και διασκεδάζουν απολαμβάνοντας τις γευστικές δημιουργίες τους κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Τα παιδιά, με τη βοήθεια της μαγείρισσάς τους, μαγειρεύουν και μαθαίνουν να συνεργάζονται, να τρώνε υγιεινά, να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, να διαχειρίζονται σωστά το χώρο της τραπεζαρίας και να μην κατασπαταλούν τις τροφές.

Επίσης η ανάγνωση παραμυθιών με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής (κιθάρα, φλάουτο κλπ), παντομίμα, παραδοσιακοί χοροί, Zumba, ως εργαλεία μετάδοσης γνώσεων και άλλων πολιτισμικών στοιχείων και το θεατρικό παιχνίδι ως το πιο πρόσφορο και ευχάριστο παράλληλα μέσο επικοινωνίας, είναι μερικά από τα εκπαιδευτικά μέσα που χρησιμοποιούμε στο ΚΔΑΠ Άθλος, για την για την υλοποίηση του νέου θεματικού προγράμματος.

Στο ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ κάθε μήνα ένα καινούργιο ταξίδι, ένας νέος προορισμός.

Σχολιάστε