My Twitter Feed

1 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Για ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού

Πρόταση για ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού στην περιοχή του Μεταλλικού “με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας και με σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις για την τοπική κοινωνία” σχεδιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

Ο Ιαματικός Φυσικός Πόρος «Γιάννες», το γνωστό σε όλους «ξινό νερό» του Μεταλλικού Κιλκίς, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην επίσημη αναγνώρισή του από το ελληνικό κράτος. Οι  προσπάθειες των τελευταίων ετών, τόσο από τα στελέχη του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, όσο και από τον κ. Τονικίδη που με την άψογη συνεργασία της δημοτικής αρχής λειτούργησε ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς στον Σύνδεσμο, φαίνεται να αποδίδουν.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου και Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων Υπ. Τουρισμού, κ. Μάρκος Δανάς, η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, αλλά οι δυσκολίες που προέκυπταν αντιμετωπιζόταν άμεσα δεδομένης της επιμονής και της οργανωτικής ικανότητας του κ. Τονικίδη.

Πρόκειται σαφώς για μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η επικείμενη αναγνώριση θα καταστήσει το Δήμο Κιλκίς αποκλειστικό διαχειριστή του φυσικού πόρου, ανοίγοντας νέες προοπτικές ανάδειξης και αξιοποίησής του.

Το ξινό νερό του Μεταλλικού θεωρείται ευεργετικό για παθήσεις του ουροποιητικού και γαστρεντερικού συστήματος και ενδείκνυται για ποσιθεραπεία-μια εξειδικευμένη θεραπεία που συνίσταται σε συγκεκριμένη πόση ιαματικού νερού ημερησίως, αποκλειστικά στον τόπο όπου αναβλύζει το νερό της πηγής και συνδυάζεται με την χαλάρωση, την ηρεμία και την ομορφιά που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον.

Βασισμένη λοιπόν στην ποσιθεραπεία, η πρόταση του Παύλου Τονικίδη περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό και εξωραϊσμό της κρήνης, ήπιας μορφής παρεμβάσεις υποδομών και πρασίνου περιμετρικά της τοποθεσίας και φυσικά ενέργειες προβολής, ώστε η ευρύτερη περιοχή να καταστεί ακόμη πιο ελκυστική, όπως ιστορικά της αρμόζει.”

Σχολιάστε