My Twitter Feed

13 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Zώνη υποβαθμισμένου τοπίου” -

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεδριάσεις του ΔΣ Παιονίας -

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, 2021

Μελέτες για Μουσείο και μνημεία -

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, 2021

Πτωτική η πανδημία στο νομό μας -

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, 2021

Χριστούγεννα σε Πάρκο – Κήπο -

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Οι εκλογές στο Ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την λαθροϋλοτομία -

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

“Kατάργηση συνταγογράφησης” -

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

“Zώνη υποβαθμισμένου τοπίου”

Σε κίνηση ενάντια στην αθρόα εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο νομό Κιλκίς, προέβη η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧ. ΑΠΕ ΣΕ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑ.

Με αφορμή την αίτηση εγκατάστασης ενός ακόμα αιολικού πάρκου στο Μπέλλες, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την ακόλουθη επιστολή:

“Κυρίες και Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς καλείστε να γνωμοδοτήσετε απόψε για ένα από τα πολλά αιολικά εργοστάσια στο Δήμο μας και ευρύτερα στο Ν. Κιλκίς!

Ένα αιολικό που θα εγκατασταθεί στο ψηλότερο βουνό του Κιλκίς και δεν θα είναι το μοναδικό εκεί, αφού συνολικά 3 αιολικά με συνολικά 20 ανεμογεννήτριες έχουν αδειοδοτηθεί στην κορυφογραμμή του Μπέλες στο κομμάτι του Κιλκίς!

Τεράστιοι δρόμοι θα διανοιχθούν σε παρθένες περιοχής για να μεταφερθούν τα ογκώδη εξαρτήματα των ανεμογεννητριών, χιλιάδες τόνοι τσιμέντου θα χρησιμοποιηθούν για τις βάσεις, χιλιάδες μέτρα υπόγειων και υπέργειων καλωδιώσεων θα γεμίσουν το δάσος και τις κορυφές. Υποτίθεται ότι αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και το κλίμα!

Αν συνυπολογίσουμε τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταικών που έχουν αδειοδοτηθεί ήδη στο Κιλκίς συν τα νέα που σχεδιάζονται πάντα ερήμην της τοπικής κοινωνίας καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα το Περιβάλλον, σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες και θα καταστήσει το Κιλκίς πραγματικά ζώνη υποβαθμισμένου τοπίου με καταστρεπτικές συνέπειες για την κτηνοτροφία, τη γεωργία και την οποιαδήποτε προσπάθεια για ήπια τουριστική ανάπτυξη, ορεινές δραστηριότητες κ.λ.π.

Επίσης η ποιότητα της ζωής όλων μας θα υποβαθμιστεί ραγδαία αφού όπου και να πάμε θα αντικρίζουμε ένα κατεστραμμένο τοπίο γεμάτο θορύβους, αντικατοπτρισμούς, αλλαγή της θερμοκρασίας, του μικροκλίματος και ακόμα υπόηχους που επηρεάζουν την υγεία μας και οι μελέτες που γίνονται πάνω σε αυτό μένουν στην αφάνεια για ευνόητους λόγους!

Φυσικά αυτή η παράδοση σε αδηφάγες κερδοσκοπικές εταιρίες δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά όλη την Ελλάδα και σε πολλές περιοχές οι αντιδράσεις είναι γενικευμένες και συμμετέχουν όλοι οι φορείς! Πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνεται αντίστοιχο πλιάτσικο όπως στη χώρα μας που θυσιάζονται όλα σχεδόν τα βουνά, τα λιβάδια και τα ορεινά ρέματα στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης δήθεν πράσινης που για να λειτουργήσει χρειάζεται αμέτρητους σταθμούς φυσικού αερίου- επίσης ορυκτού καύσιμου με εκπομπές CO2- για να καλύπτουν την αστάθεια αιολικών και φωτοβολταϊκών !

Φτάσαμε σήμερα μετά από την εγκατάσταση χιλιάδων ΜW ΑΠΕ να κινδυνεύουμε με μπλακ άουτ και εισάγουμε ρεύμα από γειτονικές μας χώρες από λιγνιτικά εργοστάσια, ενίοτε και από πυρηνικούς σταθμούς από τη Βουλγαρία ενώ κόντρα σε κάθε λογική η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει όλα, ακόμα και τα σύγχρονα λιγνιτικά εργοστάσια σε αντίθεση με χώρες όπως η Γερμανία, η Πολωνία κ.α. καθιστώντας τη χώρα εξαρτώμενη από το πανάκριβο φυσικό αέριο και τους φτωχοποιημένους πολίτες της χώρας μας να καλούνται να πληρώσουν διπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος!

Η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα με τον τρόπο και την έκταση που γίνεται θα προκαλέσει την μεγαλύτερη καταστροφή του εναπομείναντος Περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και του τοπίου! Παράλληλα είναι ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που κερδισμένες θα είναι μόνο οι εταιρίες που με εγγυημένες επιδοτήσεις θα κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών που ήδη στενάζουν από τις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος!

Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σταθμίστε ξανά και ξανά τη στάση σας σε ένα τέτοιο ζήτημα που θα επηρεάσει την περιοχή μας τις ζωές μας και το μέλλον μας! Ενημερωθείτε από συναδέλφους σας αυτοδιοικητικούς από περιοχές που αντιδρούν ,υπάρχει αν δεν γνωρίζετε και πρωτοβουλία δεκάδων Δημάρχων από όλη την Ελλάδα που αντιστέκονται στην καταστροφή των τόπων τους!

Πείτε ΟΧΙ στην καταστροφή του Μπέλες, βάλτε επίσης φρένο στην εγκατάσταση φαραωνικών φωτοβολταικών όπως για αυτά που γνωμοδοτείτε απόψε. Οφείλουν ο Δήμος και οι Πολίτες, η συζήτηση και η ενημέρωση που δεν έγινε στο βαθμό που θα έπρεπε για το τεράστιο θέμα των ΑΠΕ να ξεκινήσει άμεσα για να σωθεί ο τόπος μας!“

Σχολιάστε