My Twitter Feed

6 Αυγούστου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έσβησε η φωτιά στη περιοχή Ν. Σάντας -

Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

“Καμίνι” πάντα το Γυναικόκαστρο -

Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Έσβησε η φωτιά στη μεθόριο -

Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Παρουσίαση εφαρμογής για Υγεία -

Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα! -

Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά -

Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

ΠΕΚιλκίς: Επιφυλακή για πυρκαγιές -

Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

“Πήρε φωτιά” το Γυναικόκαστρο! -

Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Visit Paionia μεν, αλλά η Ειδομένη;

Η δραστήρια Ιστοσελίδα Ειδομένης (www.idomeni.gr), διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Παιονίας www.visitpaionia.gr απουσιάζει ο ακριτικός οικισμός της Ειδομένης.

Η σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας με τίτλο “επισκεφθείτε το Δήμο Παιονίας (και αν δε σας κάνει κόπο και την Ειδομένη)”, έχει ως εξής:

“Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης ασχολείται ενεργά (εθελοντικά και άμισθα) με θέματα κοινωνικά, πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος όσον αφορά την Ειδομένη και την ευρύτερη περιοχή μας. Διαθέτουμε ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλες μας τις δράσεις της δεκαετούς και πλέον ύπαρξής μας.

Η «Γωνιά του Συγγραφέα» είναι ένας χώρος όπου η ομάδα μας δημοσιεύει σε ηλεκτρονική μορφή βιβλία. Το πρώτο βιβλίο μας ήταν η συλλογή ιστορικών στοιχείων «ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ (1997)».

Αυτή η ενέργεια παραδειγμάτισε και άλλους, τόσο μέσα από την Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης όσο και φίλους μας που προσέφεραν προς δημοσίευση τα δικά τους πνευματικά έργα ώστε να υπερηφανευόμαστε πλέον για τη μοναδική αυτή πολιτιστική γωνιά.

Η ομάδα μας, βέβαια, δεν μένει στάσιμη. Συνεχίζει ακάθεκτη το συγγραφικό έργο της και αφήνει ανοικτή την πρόσκληση σε όλους για φιλοξενία των προσωπικών τους δημιουργημάτων.

Η ομάδα μας δημιούργησε έναν τουριστικό και πολιτιστικό οδηγό του Δήμου Παιονίας, με την ελπίδα να στηριχθεί από τον Δήμο και να εξελιχθεί επ’ ωφελεία όλων μας. Ηθελημένα ή μη δεν στηρίχθηκε. Επειδή ήταν προϊόν συλλογικής προσπάθειας τον συμπεριλάβαμε στην ιστοσελίδα μας στον σύνδεσμο «Η Παιονία σήμερα». Επιπλέον είχαμε σχεδιάσει τη σύσταση ομάδας εργασίας σε εθελοντική βάση για την ανάπτυξη και την προώθηση της Ειδομένης, αποτελούμενη από πρόσωπα διαφόρων θέσεων και ηλικιών.

Πρόσφατα με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε τη λειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου Παιονίας www.visitpaionia.gr για την ανάδειξη της περιοχής μας και την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος. Δίνουμε συγχαρητήρια στον επικεφαλής της Ομάδας Τουριστικής Προβολής Δήμου Παιονίας, δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Δραγανίδη. Μεγάλη απογοήτευση νιώσαμε όμως, αφού επισκεφθήκαμε όλες τις αναρτήσεις, για το ότι η Ειδομένη μας απουσιάζει επιλεκτικά από αυτές.

Η σκέψη μας ταξίδεψε στον Σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης και στο ότι δεν αναφέρεται η σημασία της σιδηροδρομικής πύλης της χώρας προς την Ευρώπη, κάτι αντίστοιχο με την οδική πύλη των Ευζώνων. Οι κινέζοι της Cosco, της Chinashiping και των άλλων εταιρειών το γνωρίζουν καλύτερα. Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή βρίσκεται στην αρχική της μορφή και είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στη διόρθωση της παράλειψης (υπάρχει αντίστοιχη παρουσίαση για το Τελωνείο Ευζώνων). Δημοσιεύσαμε και άρθρο για τη «Γιορτή Σιδηροδρόμου… στην Ειδομένη». Ο σιδηρόδρομος μάς ταξιδεύει (στην Ειδομένη), μας ενώνει, μας εμπνέει!

Η ομάδα μας είχε εστιάσει τις προσπάθειές της και στο «Καλλιτεχνικό χωριό Ειδομένης», που θα σήμαινε προσέλκυση καλλιτεχνικού τουριστικού κοινού.

Οι προτάσεις μας αντιμετωπίσθηκαν με απάθεια και αδιαφορία. Εμείς θα ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και κάθε επιτυχία στο visitpaionia.”

Σχολιάστε