My Twitter Feed

25 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης -

Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Είσοδος “μυρίων” απ` το Βορά! -

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Λαμπρός γιορτασμός του 1913 -

Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

“Διαδικασία πριν τη κάλπη” -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

ΕΚΚ: Ψήφισμα για τη FIERATEX -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Πρωτιά ΠΕΚ στην ΕΛΜΕ Κιλκίς -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Επιτέλους, φράγμα Μεταξοχωρίου -

Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Γαστρονομία και πολιτισμός -

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

To τουρνουά σκακιού «Λ. Ναβροζίδης»

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 το 2ο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Λευτέρης Ναβροζίδης», στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Κιλκίς, με διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Κιλκίς σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.) και υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο κατηγορίες: Α’ όμιλος για σκακιστές άνω των 13 ετών και Β’ όμιλος για σκακιστές κάτω των 12 ετών, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Οι αγώνες αυτοί ήταν οι δεύτεροι της σειράς Grand-Prix 2024 που διοργανώνει η Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. σε διάφορες πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και την έξοδο του τριημέρου, στους αγώνες συμμετείχαν σκακιστές και σκακίστριες από πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Φλώρινα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη και Λάρισα).

Στο αγωνιστικό σκέλος, στον Α’ όμιλο πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδος εφήβων για το έτος 2024 Δόγιας Χρήστος του Σ.Ο. Κοζάνης «Αετοί». Δεύτερος ήταν ο Μηνάς Ιωάννης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ασημένιος Αστέριος του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Σαμαρά Βασιλική του Π.Α.Σ. Εδεσσαίων Σκακιστών 8χ8. Στον Β’ όμιλο, την πρώτη θέση με 7 βαθμούς κατέλαβε η Χρήστου Αικατερίνη του Π.Α.Σ. Εδεσσαίων Σκακιστών 8χ8. Την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι αθλητές του Σ.Ο. Κιλκίς Καραστατήρας Θεόδωρος (μόλις 7 ετών!) και Τσίουκας Γεώργιος αντίστοιχα.

Βραβεύτηκαν επίσης με μετάλλιο 11 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες που διακρίθηκαν στις ειδικές ηλικιακές κατηγορίες (U16-U14-U12-U10-U08): Μαρινίδης Σταύρος, Τζικόπουλος Νικόλαος-Παναγιώτης, Σαμαράς Μιχαήλ, Λούτας Εμμανουήλ, Χατζηαυγουστίδης Άγγελος, Λαμπρινού Δανάη-Δέσποινα, Ζαμανόπουλος Αθανάσιος, Τσαλικίδου Βαλεντίνη, Βατάλης Αλκιβιάδης, Κουρτίδης Φώτιος και Παπακώστας Χρήστος. Τις απονομές έκανε η Γραμματέας του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς κα. Έφη Ναβροζίδου, κόρη του αείμνηστου Λευτέρη Ναβροζίδη.

Το Δ.Σ. του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς συγχαίρει όλους τους αθλητές του που έλαβαν μέρος στους αγώνες και ευχαριστεί όλα τα μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί το 2ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Λευτέρης Ναβροζίδης». Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον επικεφαλής διαιτητή της διοργάνωσης κ. Ίσκο Αλέξανδρο, τον κ. Τερζενίδη Αλέξανδρο για την παροχή των τραπεζοκαθισμάτων και των γευμάτων, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιαρήμαγα Νικόλαο και τους κκ. Ιορδανίδη Ηλία και Κοζάρη Λάζαρο για την πολύτιμη υποστήριξή τους, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κοσμίδη Θέμη για την παρουσία τους στους αγώνες.

*Ο Λευτέρης Ναβροζίδης γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1927. Ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό και υπήρξε παράγοντας της ΕΠΣ από τη δεκαετία του ’50. Έγινε μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας το 1955 και είχε αριθμό μητρώου αθλητή Νο.18. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΓΑΣ Κιλκίς και αφιερώθηκε στο να καταξιωθεί ο σύλλογος αυτός, να στελεχωθεί και να οργανωθεί. Ήταν και ο ίδιος ισχυρός σκακιστής και επικεφαλής του σκακιστικού τμήματος του ΓΑΣΚ, με τον οποίο είχε συμμετοχές και διακρίσεις σε τοπικά και πανελλαδικά πρωταθλήματα. Έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουνίου του 2010.

Σχολιάστε