My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To παγερό προσωπείο…

efimerida-syntakton

…της Δεξιάς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ (Κύριο άρθρο 27.2.2013)

———————————————————————————————————————————————————————————————Το πραγματικό ιδεολογικό της υπόβαθρο, αυτό της σκληρής, αμετανόητης Δεξιάς, έδειξε σύμπασα σχεδόν η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις οξείες αντιδράσεις των κυβερνητικών συνεταίρων της, στην κατάθεση της τροπολογίας για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Και, βεβαίως, η τροπολογία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τη Χρυσή Αυγή.

Το γένος καθίσταται πλέον εμπόδιο για να εισαχθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις αλλογενείς πολίτες, μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα, μια νοσηρή έμπνευση που εξυμνεί μεσαιωνικούς εθνικισμούς και ρητορικούς επικίνδυνους υπερπατριωτισμούς. Ο νόμος του αίματος (!) επιστρέφει, η ναζιστική υφή του προκαλεί σύγκρυο, η ιθαγένεια πάει περίπατο.

Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους, όπου παρελαύνουν μεγαλοπρεπώς οι ογδόντα πέντε βουλευτές της Ν.Δ. και οι υπερεθνικόφρονες της Χρυσής Αυγής. Να τη χαιρόμαστε την κυβέρνησή μας, που προσπαθεί -λέει- να μας βγάλει από την κρίση, οδηγώντας μας ταυτόχρονα σε μια άλλη, επικίνδυνη, αυτήν την ταυτότητας. Κατάφωρα αντισυνταγματική χαρακτηρίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για μεσαιωνικό σκοταδισμό.

Την ίδια ώρα η «γαλάζια» Κ.Ο. καταψήφισε τα τρία επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου του Ρουπακιώτη που δίνουν το δικαίωμα αναψηλάφησης σε Αρειο Πάγο και ΣτΕ υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μαζί της τάχθηκαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, συνεργάστηκαν δηλαδή άψογα όλες οι δεξιές αποχρώσεις, που αποδίδουν το φαιό χρώμα της παλαιοκομματικής Δεξιάς. Η (ακρο)δεξιά στροφή έχει και συνέχεια. Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) καταγγέλλεται η απαράδεκτη έως περιφρονητική στάση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου προς τα μέλη της επιτροπής” και -κυρίως- προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στη μια -και μετά από δυσκολίες- συνάντηση που είχαν τα μέλη της επιτροπής με τον γενικό γραμματέα, τους δήλωσε κυνικά πως δεν τον ενδιαφέρουν ούτε το έργο της επιτροπής και τα δικαιώματα του ανθρώπου, ούτε οι σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας! Δεδομένου ότι η επιτροπή υποστηρίζεται ως προς τη στελέχωση και υποδομή της από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η καταγγελία στρέφεται και κατά του πρωθυπουργού αφού έχει, επί χρόνια, νομικό σύμβουλο τον κ. Μπαλτάκο. Η επιστολή είχε σταλεί στον πρωθυπουργό πριν από δύο μήνες και άρα, αφού δεν απάντησε, μένει ο ίδιος έκθετος, δείχνοντας ότι συμμερίζεται την αδιαφορία του συμβούλου του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με σταθερά βήματα η κυβέρνηση δείχνει ότι το ενδιαφέρον της για τον κεντρώο χώρο ήταν απλώς προεκλογικό πυροτέχνημα. Το πραγματικό της πρόσωπο, τρισδιάστατο πλέον με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Χρυσή Αυγή, είναι ένα και ακίνητο, ανέκφραστο, σκληρό, αντιδημοκρατικό. Αυτή είναι η Δεξιά.

Σχολιάστε