My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Tελευταίο αντίο στη θρυλική Αλόμα

388203-e0-001Τα δύσκολα παιδικά χρόνια στο Κιλκίς κι ο βιασμός στο ποτάμι.

Στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών φίλοι και συγγενείς είπαν σήμερα Τρίτη το τελευταίο αντίο στη θρυλική Αλόμα, την τραβεστί που έχασε πριν λίγες ημέρες τη μάχη με τη ζωή, καθώς υπέκυψε στα σοβαρά της τραύματα, τα οποία είχαν προκληθεί όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι που διέμενε μόνη της τα τελευταία χρόνια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Αλόμα υπήρξε ένα εκρηκτικό και αμφιλεγόμενο πρόσωπο που σε κάθε περίπτωση απασχόλησε την επικαιρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα από την εποχή ιδιαίτερα που μπήκε στον πολιτικό χώρο και πάλεψε για τα δικαιώματα των τραβεστί αλλά και των ομοφυλόφιλων προκαλώντας σάλο με τις ανατρεπτικές της απόψεις και προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλων κυρίως κατά τη δεκαετία του 80.

Τα παιδικά χρόνια στο Κιλκίς

Με δύσκολα παιδικά χρόνια ο Μπάμπης ο οποίος καταγόταν από ένα χωριό του Κιλκίς είχε πολλές φορές αναφερθεί στον κοινωνικό του αποκλεισμό από τη μικρή κοινωνία του χωριού που τον οδήγησε στο να προσπαθήσει να αναζητήσει την τύχη του από πολύ μικρός στη Θεσσαλονίκη ενώ η ζωή του άλλαξε όταν εκείνος μπήκε στη διαδικασία μόλις στα 17 του χρόνια να εκδίδεται προκειμένου να ζήσει όπως ο ίδιος είχε πει.

Στην τελευταία του συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Γιάννη Χατζηγεωργίου είχε μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές που είχε αντιμετωπίσει στην παιδική του ηλικία:

aloma-001«Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό, κοντά στο Κιλκίς. Αγροτική οικογένεια ήμασταν και είχα επτά ετεροθαλή αδέλφια. Εγώ, θυμάμαι, είχα μεγάλη αδυναμία στη μητέρα μου – συνήθως αυτό συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους. Αυτήν είχα ως πρότυπό μου, όλο στην αγκαλιά της ήθελα να είμαι, δεν ήθελα να πηγαίνω στα καφενεία, επιθυμούσα τη γυναικεία παρέα. Ως παιδί, λόγω των οικογενειακών μας προβλημάτων, στερήθηκα την αγάπη, τη θαλπωρή. Δεν είχα συμπαγή οικογένεια.

Στα 9 μου χρόνια, καθώς κάναμε μπάνιο σε ένα ποτάμι, κάποιος ηλικιωμένος γείτονάς μας ξεχώρισε εμένα από όλα τα παιδιά που παίζαμε μαζί, με πήγε παράμερα, έβαλε το κεφάλι μου μέσα στο νερό για να μην ακούγομαι και με βίασε. Το αίμα από το σώμα μου κοκκίνισε το νερό, έκλαιγα, σπάραξα, αλλά δεν το είπα στους γονείς μου.

Αυτός ο βιασμός έχω την εντύπωση ότι επίσπευσε την κατάσταση της ομοφυλοφιλίας. Όσα παιχνίδια παίζαμε μετά με τα άλλα παιδιά είχαν μέσα πάντα κάτι σεξουαλικό κι εγώ ήμουν ανέκαθεν ο παθητικός. Έκανα τη δασκάλα ή όταν παίζαμε κρυφτό όλοι ήθελαν να είναι στην ομάδα μου, επειδή εκεί που κρυβόμασταν εμείς παίζαμε σεξουαλικά παιχνίδια. Τώρα σκέφτομαι ότι μάλλον αυτά τα παιδιά θα έχουν οικογένειες και εγγόνια».

Η Αλόμα δραστηριοποιήθηκε πολύ έντονα κάποια περίοδο όταν οργάνωσε το κίνημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των τραβεστί που ειδικότερα κατά την περίοδο του 80 αποτελούσαν στόχο πολλών καθώς δέχονταν επιθέσεις αλλά και λεκτικές βολές με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή τους σε αρκετές των περιπτώσεων. Επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων αλλά και των εκδιδόμενων προσώπων φτάνοντας στο σημείο να βγει στους δρόμους και να παλέψει για τα δικαιώματα αυτά.

Πηγή: trelokouneli.gr

Σχολιάστε