My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

SOS για το διασυνοριακό εμπόριο

Με καλεσμένο τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Παντελή Φιλιππίδη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

exagoges-001Κατά τη διάρκεια του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις του Φορέα το τελευταίο διάστημα και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την αξιοποίηση του προσφυγικού ζητήματος προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις του διασυνοριακού εμπορίου, «οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα ήδη ασήκωτα βάρη του εμπορικού κλάδου, που στα 7 χρόνια της κρίσης έχει χάσει πάνω από 250.000 επιχειρήσεις και έχει προσθέσει στις λίστες ανεργίας 863.000 ανθρώπους».

«Με αυτά τα απογοητευτικά δεδομένα, τόνισε ο κ. Φιλιππίδης, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε από τις κυβερνήσεις και του πολιτικούς. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνονται στα πλάνα τους. Στον αντίποδα οι υποτιθέμενες μεγάλες επενδύσεις που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη σε πολλές περιπτώσεις αποδίδουν μηδενικά οικονομικά οφέλη στο ελληνικό κράτος και στους πολίτες του. Είμαστε μόνοι μας για αυτό και πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

ΑΕΠΙ

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης εισηγήθηκε το επίκαιρο θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων για την ΑΕΠΙ η οποία όχι μόνο δεν περιορίζει την δράση της όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά αντίθετα γίνεται προσπάθεια για την αναβαθμίση του ρόλου της σε βάρος όχι μόνο των χρηστών αλλά και των δημιουργών.

Σε αυτό το σημείο οι κύριοι Φιλιππίδης και Τονικίδης συμφώνησαν αμφότεροι ότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις αναψυχής και διασκέδασης αλλά το σύνολο των επιχειρήσεων όλων των κλάδων οι οποίες καλούνται να πληρώσουν βαριά πρόστιμα με παράλογη τις περισσότερες φορές αιτιολογία.

tonikidis-eveΣτη συνέχεια ο πρόεδρος του επιμελητηρίου ενημέρωσε το σώμα για τα παρακάτω:

  • Την αναμενόμενη τροποποίηση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας που φέρει τον τίτλο “αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού”, αλλά κατ ουσία στοχεύει στην εφαρμογή ενός νέου Καλλικράτη και στον περιορισμό των δράσεων των τοπικών επιμελητηρίων και φυσικά στην απομόνωση των επαγγελματιών.
  • Τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η διοίκηση, όσον αφορά την επικοινωνία με τα μέλη , μέσω συνεργατών, για την αξιοποίηση όλων των υπηρεσιών που παρέχει το επιμελητήριο.
  • Τη σημασία που έχει για τα μέλη του επιμελητηρίου η παρουσία στο Νομό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δράσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Μικροπιστώσεων (δανείων από 5.000€-25.000€)
  • Τη ρύθμιση που έρχεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνοντας οριστικά τα βιβλία τους χωρίς εκκρεμείς οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και επιμελητήρια.
  • Τέλος σε ότι αφορά τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου τόνισε οτι η άποψη μας είναι γνωστή, και θα πρέπει επιτέλους να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο το οποίο θα αντιμετωπίσει τα δάνεια αυτά σε ισότιμη βάση με τα υπόλοιπα έτσι ώστε να διασφαλισθεί :

– Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που πήραν εγγυήσεις

– Η μη δημιουργία νέας κατηγορίας χαμένων κεφαλαίων για τις τράπεζες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριο έγινε μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Κλείνοντας την ενημέρωση, κάλεσε τα μέλη του επιμελητηρίου, για άλλη μια φορά, να απευθύνονται στο επιμελητήριο για τα θέματα που τους απασχολούν και να επιδιώκουν ένα ραντεβού στην έδρα της επιχείρησης τους.

Σχολιάστε