My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Scripta manent στο ΔΣ Κιλκίς!

Μια νέα μέθοδο επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή εγκαινίασαν δυο πρώην επίλεκτα μέλη της πλειοψηφίας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Θόδωρος Βαφειάδης κι ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Τσογγίδης κατέθεσαν από δυο ερωτήσεις έκαστος όχι δια στόματος αλλά γραπτά, κάτι που ήταν παντελώς ασυνήθιστο στις συνεδριάσεις του Οργάνου διαχρονικά!

Προφανώς, ο λόγος για τον οποίο οι δυο σύμβουλοι επέλεξαν αυτή τη μέθοδο, ήταν για να λάβουν με τον ίδιο τρόπο και τις απαντήσεις, καθότι κατά το κοινώς λεγόμενο scripta manent! Μόνο, που θα πρέπει ν` αναμείνουν επί έναν μήνα, καθότι αυτό προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι οι ερωτήσεις του κ. Βαφειάδη δεν αναγνώστηκαν από τον πρόεδρο Δ. Κυριακίδη με την αιτιολογία ότι αν αναγνωστούν παύουν να θεωρούνται γραπτές! Οπότε το Σώμα δεν έγινε κοινωνός του περιεχομένου τους.

Όσο για τις ερωτήσεις του κ. Τσογγίδη, τις ανέγνωσε ο ίδιος και στη συνέχεια τις κατέθεσε στο Προεδρείο. Έτσι μάθαμε ότι η πρώτη αφορούσε τον τρόπο διάθεσης του Συνεδριακού Κέντρου για εκδηλώσεις. Με τον ερωτώντα να κάνει λόγο για “παραχώρηση με κριτήρια αρεστών καταστάσεων” και να ζητά να μάθει ποια είναι τα τέλη χρήσης της αίθουσας, καθώς και ποια ποσά εισπράχτηκαν μέχρι τώρα και από ποιους.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή την ερώτηση, παρενέβη ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Ζώτος, για να δηλώσει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε το Συνεδριακό για πρόσφατη εκδήλωσή της αλλά δεν της παραχωρήθηκε.

Η δεύτερη ερώτηση του κ. Τσογγίδη ήταν μια ευθεία επίθεση ενάντια στην εθελοντική ομάδα του Κιλκίς Omnes σε σχέση με τη φιλοξενία προσφύγων στη πόλη του Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσογγίδης είπε ότι η Ομάδα διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά ποσά, λειτουργεί ως δήμος εν δήμω, εγκαθιστά πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, όπως τους χαρακτήρισε, χωρίς να ελέγχει αν είναι εγκληματικά στοιχεία, φανατικοί μουσουλμάνοι ή φορείς ασθενειών. “Υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης της πόλης” υποστήριξε ο κ. Τσογγίδης για την εγκατάσταση 270 προσφύγων στο Κιλκίς, για τους οποίους πρόσθεσε ότι “πιθανώς να μας βλέπουν εχθρικά”. Υπογράμμισε, τέλος, ότι για την εγκατάσταση ενημερώθηκε ο δήμος αλλά όχι κι η αντιπεριφέρεια.

Κι αν τώρα εσείς αναρωτιέστε τι θα απαντήσει η δημοτική αρχή σε όλα αυτά, θα πρέπει να αναμένετε …έναν μήνα!

Σε σχέση με τη μέθοδο της κατάθεσης γραπτών ερωτήσεων, έχει ασφαλώς ενδιαφέρον μια αναφορά του κ. Βαφειάδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: “Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι τάχα αντιπολιτεύομαι τον δήμο. Ωστόσο, το μόνο που κάνω είναι να ανταποκρίνομαι στην υποχρέωση που έχει κάθε σύμβουλος, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκει, να ασκεί έλεγχο και να καυτηριάζει τα τυχόν στραβά πεπραγμένα της δημοτικής αρχής”, είπε.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το δικό της ενδιαφέρον είχε και μια απάντηση του αναπληρωτή δημάρχου Δ. Ταντάκη προς τον κ. Τσογγίδη, που αφορούσε τη γνωστή πρόσφατη δήλωσή του: Ο κ. Τσαντάκης γνωστοποίησε ότι η συγγένεια του με τον δήμαρχο είναι τετάρτου βαθμού, ενώ για τα περί νεποτισμού τόνισε: “Αν θέλετε κ. Τσογγίδη να βρείτε φαινόμενα τέτοια, ψάξτε στο κόμμα σας αλλά και σε άλλα κόμματα”!

Αυτά τα ωραία από τη χθεσινή συνεδρίαση, και η συνέχεια σ` έναν μήνα…

Γιάννης Καραγιαννίδης 

Σχολιάστε