My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Offshore πατριωτισμός

vaxevanis-kostas-001Του Κώστα Βαξεβάνη.


Το πράγμα είναι τόσο απλό όσο το περιέγραψε ο Σάμιουελ Τζόνσον : «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Αλλά απατεώνας της πολιτικής ο Γιώργος Καρατζαφέρης; Τόσες σημαίες,τόσα εμβατήρια,τόση αγάπη στα όπλα που θα υπερασπίσουν την πατρίδα για να αποδειχθεί πως οι εταιρείες οι οποίες πουλούσαν αυτά τα όπλα χορηγούσαν και τον πατριωτισμό του Γιώργου Καρατζαφέρη μέσω offshore;

Αν αποδειχθεί πως έτσι είναι,τότε απλώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Δηλαδή το ίδιο γελοίο μοτίβο φουσκωμένης εθνικής υπερηφάνειας,προέρχεται από το φουσκωμένο πορτοφόλι της μίζας. Αλλά αν αποδειχθεί αυτό δεν μιλάμε για τον Καρατζαφέρη μόνο.

Η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά στις μέχρι τώρα αποκαλύψεις είναι πως ένα κομμάτι του κοινοβουλευτικού μηχανισμού του ΛΑΟΣ,που αποτελείται από τον Άδωνη Γεωργιάδη,τον Μάκη Βορίδη και τον Θάνο Πλεύρη,συστηματικά κατέθετε Ερωτήσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο,πιέζοντας να υλοποιηθούν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα,στο όνομα της πατριωτικής ανησυχίας όπως ισχυριζόταν. Ανάμεσα στα εξοπλιστικά που περιγράφονταν ως αναγκαία,ήταν και αυτά που αντιπροσώπευαν οι χορηγοί των υπεράκτιων εταιρειών Καρατζαφέρη.

Χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη λοιπόν,τρεις βουλευτές του κόμματος έχουν την ίδια συμπεριφορά με τον Πρόεδρο ο οποίος αποδεικνύεται όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς,εξοπλισμένος από τα εξοπλιστικά. Το φυσικό ερώτημα είναι αν οι βουλευτές αυτοί,ήταν στον ίδιο ρόλο με τον Πρόεδρό τους. Δηλαδή αν γνώριζαν τι γινόταν οπότε είναι συνένοχοι,ή αν δεν γνώριζαν οπότε είναι βλάκες.Σε κάθε περίπτωση ο Εισαγγελέας οφείλει να ερευνήσει ποιός είναι ακριβώς ο ρόλος τους αφού είναι τόσο ταυτισμένος όχι μόνο πολιτικά αλλά και εξοπλιστικά με του Καρατζαφέρη

Έχει σημασία πως σε ανύποπτο χρόνο,ο Βαγγέλης Μειμαράκης ως Υπουργός Άμυνας,είχε εκφράσει δημόσια τη δυσφορία του για το μπαράζ ερωτήσεων από το ΛΑΟΣ για εξοπλιστικά θέματα. Ο Υπουργός Άμυνας είχε αφήσει να εννοηθεί πως οι Ερωτήσεις αυτές είχαν σκοπιμότητα και παρασκήνιο μιλώντας για «νονούς και λαμόγια της πολιτικής».

Τι γνώριζε ο Μειμαράκης που δεν γνωρίζαμε; Η ουσία είναι πως ο τότε Υπουργός,συνστεγάζεται πολιτικά με αυτούς τους οποίους είχε κατηγορήσει για την επιμονή τους να απαιτούν ακόμη και εξοπλισμούς «με σάπια υποβρύχια» όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει. Ουσία είναι και το γεγονός πως οι τρεις σωματοφύλακες του Καρατζαφέρη,από τότε που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ,δεν παρουσιάζουν κανένα πατριωτικό ενδιαφέρον για τους εξοπλισμούς.

Αν ο Καρατζαφέρης έχει χρηματιστεί για να προωθηθούν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα, δεν έγινε γιατί είχε δικαίωμα αποφάσεων αγοράς ως Υπουργός Άμυνας αλλά προφανώς για να διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και να κάνει τις πολιτικές κινήσεις οι οποίες θα έκαναν να φαντάζουν αναγκαίοι αυτοί οι εξοπλισμοί. Δηλαδή για να μεταφέρει στη Βουλή τις πιέσεις μιλώντας για αναγκαία όπλα ή για εθνικές ανάγκες προκειμένου να εξασφαλιστεί το επιθυμητό για τις εταιρείες όπλων. Αφού λοιπόν αυτό πλήρωναν οι έμποροι όπλων,πρέπει να δούμε και ποιοί άλλοι το έκαναν

Και μια διαπίστωση της τελευταίας στιγμής.Ο Άδωνις Γεωργιάδης,στο όνομα της ανάγκης για μια καλή Παιδεία,έχει παραβρεθεί σε εκδηλώσεις των ιδιωτικών Σχολών Ξυνή (πρόκειται για Όμιλο που έχει φεσώσει το Δημόσιο) για να δηλώσει πως η ιδιωτική Παιδεία και μάλιστα αυτή που παρέχει ο Όμιλος Ξυνή είναι καλύτερη από τη Δημόσια η οποία δεν αξίζει. Με τη διαπίστωση αυτή δεν θέλω να πω ότι ο Άδωνις γινόταν απαραίτητα πλασιέ συμφερόντων χρηματιζόμενος,αλλά οφείλει να απαντήσει γιατί συστηματικά παρέχει την πολιτική του κάλυψη σε πράγματα που μπορούν να παρεξηγηθούν.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε