My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

O υπενωματάρχης Μουρούτης

Stelios_Kouloglou…πάει Εβρόπι.

Του Στέλιου Κούλογλου

—————————————————————————————————————————————————————–Σε μια πολιτισμένη χώρα, που υποτίθεται ότι παλεύει και για την επιβίωση της, η επιλογή του Α. Τσίπρα στην θέση του υποψήφιου της προεδρίας της Κομισιόν θα έπρεπε να χαροποιήσει φίλους και αντίπαλους. Άντε οι τελευταίοι, αν είναι τόσο ζορισμένοι όσο είναι σήμερα οι άνθρωποι του Μαξίμου, να μην εκδήλωναν την ικανοποίηση τους δημοσίως. Θα μπορούσαν όμως να ζητήσουν από την νονά Μέρκελ κάποια ανάλογη μεταχείριση, ώστε να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πόντους που αναμφισβήτητα κερδίζει από την υποψηφιότητα Τσίπρα.

Στο κάτω κάτω, όταν ο Α. Σαμαράςσυνάντησε τις προάλλες τηνΛαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, την προειδοποίησε ότι αν ληφθούν και νέα μέτρα στην Ελλάδα «θα πάρεις πακέτο (με τα μέτρα) και τον Τσίπρα». Δεν θα μπορούσε να πει κάτι ανάλογο και στους δανειστές, ζητώντας ευρωπαϊκές διευκολύνσεις για τον Α.Σαμαρά, εν όψει και ευρωεκλογών;

Αντί για μια παρόμοια τακτική, η «ομάδα αλήθειας» του Μαξίμου αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επιστρέφοντας την χώρα στο παρελθόν. Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, που είναι δυστυχώς και νέος άνθρωπος, δήλωσε ότι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν «κόμματα με ξεκάθαρο προσανατολισμό, μαρξιστικά, τροτσκιστικά, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για εξτρεμισμό». Την μεγαλύτερη όμως πλάκα έχουν τα παπαγαλάκια στις γαλάζιες εφημερίδες τα οποία, αναλαμβάνοντας να εκλαϊκεύσουν την «γραμμή», θύμιζαν με τα άρθρα τους αναφορές της Χωροφυλακής για τους κομουνιστές, της δεκαετίας του 60.

Αντιγράφω:

«Ειδικότερα, ο κ.Τσίπρας θα έχει υποστήριξη από το κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου GUE, που απαρτίζεται από κομμουνιστικά και ακροαριστερά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα:

– Το Bloco de Esquerda της Πορτογαλίας, που δημιουργήθηκε από μαρξιστικές και τροτσκιστικές κινήσεις.

– Το Die Linke της Γερμανίας, που σημείωσε μεγάλη υποχώρηση στις τελευταίες εκλογές (έλαβε 8,6% από 11,9% το 2009)… Στο παρελθόν, βουλευτές του είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις.

– Το Hrvatski laburisti – stranka rada της Κροατίας. Λαϊκιστικό κόμμα με 5,1%, που διοικείται από πρώην συνδικαλιστή

– Το Komunistická strana Čech a Moravy, το κομμουνιστικό κόμμα Βοημίας και Μοραβίας (Τσεχία). Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εξτρεμισμό και η νεολαία του είχε τεθεί εκτός νόμου.

– Το Socialistische Partij, το σοσιαλιστικό κόμμα της Ολλανδίας με ρίζες στον μαοϊσμό και κομουνισμό.

– Το Sossialist party, το τροτσκιστικό, μαρξιστικό, ακροαριστερό κόμμα της Β. Ιρλανδίας Με βασικές πολιτικές τη λήψη της οικονομικής δύναμης από τα χέρια των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Βασίζεται στις ιδέες των Τρότσκι, Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν και αναπολεί τη Ρωσική Επανάσταση».

Πως είναι δυνατόν το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που οραματίστηκε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας να αντιμετωπίζει το 2013 τους αντιπάλους του με όρους Χωροφυλακής; Είναι σαν να διαβάζει κανείς αναφορά επαρχιακού ασφαλίτη για τους αντεθνικώς δρώντες της περιοχής «Θέλουν διαβατήριο να παν Εβρόπι, αλλά ιγώ τους ξέρω τούτους τους αναρχοκομουνιστάς».

Είναι σαν να ξεπατικώνουν την «Λούφα και Παραλλαγή», σαν να γράφουν σε γραφομηχανή με φόντο εικόνα με το βασιλιά ή με το πουλί της χούντας.

Υπενωμοτάρχα Μουρούτη και Λαζαρίδη, δεν είναι αναφορά αυτή. Εγέρθητος.

Σχολιάστε