My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

O Σαμαράς δίνει συνέντευξη…

kouloglou-007…στον Φρανκενστάιν του.

Του Στέλιου Κούλογλου.


 

Αν η εικόνα ήταν μαυρόασπρη, το σκηνικό θα θύμιζε πλήρως ΥΕΝΕΔ, εκείνα τα παλιά καλά χρόνια. Ένας πρωθυπουργός άλλοτε θυμωμένος με τον «βούρκο» της αντιπολίτευσης και άλλοτε απειλητικός με όσους βουλευτές δεν ψηφίσουν τον πρόεδρο της επιλογής του, μονολογούσε επί 30 λεπτά καθώς οι 2 δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ είχαν αρκεστεί να κουνούν το κεφάλι τους ή να διαβάζουν τις ερωτήσεις-πάσες προς τον κ.Σαμαρά.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός δεν διάλεξε την μέθοδο του διαγγέλματος ή ένα ιδιωτικό κανάλι για την παρέμβαση του την οποία, εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας,  το Μέγαρο Μαξίμου είχε προαναγγείλει μέσω διαρροών. Γιατί ακόμη και o πιο φιλικός δημοσιογράφος ιδιωτικού σταθμου θα αισθανόταν υποχρεωμένος να του θυμίσει ότι, από την οικογένεια Μητσοτάκη μέχρι τον ίδιο τον Σ. Δήμα, πολλοί ακόμη και μέσα στην ΝΔ αρνούνται να κλείσουν το μάτι στην Χρυσή Αυγή, όπως έκανε ο ίδιος στην «συνέντευξη» στην ΝΕΡΙΤ, τονίζοντας κουτοπόνηρα: » αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θελήσουν να προβοκάρουν την προεδρική εκλογή», δηλαδή να ψηφίσουν Δήμα, «αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να ψηφίσουν και οι άλλοι βουλευτές τον κ. Δήμα»!

Οταν ο κ. Σαμαρας υποστηριξε ότι η θητεία της κυβέρνησης θα πρέπει να συνεχιστεί για να κλείσει την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο τελευταίος δημοσιογράφος θα τον ρωτούσε αν, για να κλείσει η συμφωνία, θα υπέγραφε η κυβέρνηση του τα νέα επαχθή μέτρα, στα οποία έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. Χαρδούβελης με το διαβόητο mail του. Τίποτα από όλα αυτά δεν ειπώθηκε στο διάγγελμα που πλασαρίστηκε ως συνέντευξη.

Το σουρεαλιστικό αποκορύφωμα ήταν όταν ο κ. Σαμαράς, στην φοβερά δύσκολη ερώτηση «τι πιστεύετε για την συναίνεση» δήλωσε ότι είναι υπέρ και το «έχει αποδείξει στη πράξη» αφού ήταν ο μόνος πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση που κυβέρνησε με την αριστερά! Κανείς φυσικά από τους δημοσιογράφους δεν μπορούσε να του αντιμιλήσει. Γιατί η ΝΕΡΙΤ γεννήθηκε ακριβώς όταν ο κ. Σαμαράς αδιαφόρησε για το φύλο συκής της ΔΗΜΑΡ, κλείνοντας την ΕΡΤ ,δείχνοντας το πραγματικό ακροδεξιό του πρόσωπο και δημιουργώντας στη θέση της το τηλεοπτικό εξάμβλωμα που απολαύσαμε σήμερα.

Αν η παρωδία συνέντευξης του πρωθυπουργού στην ΝΕΡΙΤ έχει μια χρησιμότητα, είναι επειδή επιβεβαίωσε 2 πράγματα. Πρώτον, ότι στο θέμα της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ρίξει λευκή πετσέτα και πιστεύει μόνο στο θαύμα ..Μιχαλολιάκου, αν βάλει το χέρι του και ο Μπαλτάκος. Και δεύτερον ότι η προεκλογική του εκστρατεία θα στηριχθεί σε μια ακατάσχετη κινδυνολογία για την συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων της τρίτης ηλικίας, την αφύπνιση των συντηρητικών αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας και την διασπορά του φόβου. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε 3 φορές  ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και με αυτό το αμφίβολο δημοσκοπικό εύρημα θα κατηγορείται συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αστάθεια που η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί, σε ένα είδος αυτοεκπληρούμενης  προφητείας.

Δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού δημοκρατικής χώρας στην παγκόσμια ιστορία που να βγάζει τόσο πολλούς δεκάρικους εναντίον ..των εκλογών.  Οπως επίσης, ίσως με την εξαίρεση της Βόρειας Κορέας, δεν υπάρχει και προηγούμενο  συνέντευξης με πρωθυπουργό ή άλλο πολιτικό πρόσωπο στην ιστορία της τηλεόρασης, που να τελειώνει ο ίδιος την συνέντευξη, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς κλείνοντας τον μονόλογο του: «και τώρα θέλω να σας ευχαριστήσω» είπε, στερώντας από τους δημοσιογράφους του ..ελληνικού BBC να αποφασίσουν αυτοί πότε θα τελειώσουν αυτό που εύστοχα ο καθηγητής Γ. Πλειός αποκάλεσε «συνεντευξάγγελμα».

Η κατάσταση είναι κωμική αλλά και τραγική: όταν ένα μήνα πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός του success story φτάνει να χαρακτηρίζει «πιστωτικό γεγονός» το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεται κανείς το Φεστιβάλ κινδυνολογίας που πρόκειται να παρακολουθήσουμε. Το μόνο που απομένει να διευκρινιστεί είναι αν ο φοβικός και ανασφαλής κ. Σαμαράς θα τολμήσει αυτή τη φορά να πάρει μέρος σε debate ‘η θα προτιμήσει και πάλι να μιλήσει «αποκλειστικά» στους Φρανκενστάιν του.

Σχολιάστε