My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Oι δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

mathites-lekilkis1– Επίσκεψη 4ου Δημοτικού Σχολείου

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, είχε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του την Γ’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με δασκάλα την κ. Μιχαηλίδου Σοφία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στα πλαίσια ενημέρωσης των παιδιών, στο μάθημα της «Μελέτης», σχετικά με τον Πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν και φωτογραφήθηκαν σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων του Λ.Ε.Κ. Κατά την ξενάγησή τους ενημερώθηκαν για την ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων ως θεσμός, καθώς και για την ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Στη συνέχεια τους έγινε μία λεπτομερής παρουσίαση όλων των παραδοσιακών φορεσιών που έχει στην ιδιοκτησία του το Λ.Ε.Κ. Όπως πάντα, τα παιδιά έκαναν αρκετές ερωτήσεις τόσο σχετικά με τις παραδοσιακές φορεσιές όσο και γενικά με την ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων. Αρκετοί από τους κεφαλόδεσμους έγιναν πάνω στα ίδια τα παιδιά, σαν αποτέλεσμα να χαρούν ιδιαιτέρως την συγκεκριμένη διαδικασία. Στο τέλος, η χαρά τους ήταν μεγάλη καθώς η δασκάλα τους παρουσιάστηκε στους μαθητές της, φορώντας παραδοσιακή ενδυμασία της Μακεδονίας. Λίγο πριν φύγουν, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πως γίνεται μία πρόβα στο Λ.Ε.Κ. χορεύοντας στις αίθουσές του. Όπως πάντα μοιράστηκαν στα παιδιά αναμνηστικά φυλλάδια του Λ.Ε.Κ. καθώς επίσης και σελιδοδείκτες. Ευχαριστούμε πολύ τη δασκάλα καθώς επίσης και το Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, γιατί με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρουμε όλοι μας στην προσπάθεια για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσής μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι όσοι επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη γραμματείας του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, Μιχαηλίδου Μαρία, στο τηλ. 2341027684 (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6-8 μ.μ.) και κατόπιν συνεννοήσεως να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

– Α’ Χαιρετισμοί

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο μοναστήρι της Αγίας Λυδίας στην Ασπροβάλτα με αφορμή τους Α’ Χαιρετισμούς. Η γαλήνια ατμόσφαιρα του μοναστηριού καθώς επίσης και οι ίδιες οι μοναχές που μας υποδέχτηκαν, συνετέλεσαν στο να μείνει η συγκεκριμένη εξόρμηση στη μνήμη των πιστών ως κάτι το ξεχωριστό. Πέρα από το καθιερωμένο κέρασμα στο μοναστήρι, οι πιστοί που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη εκδρομή του Λ.Ε.Κ., είχαν τη χαρά να τους δωρίσουν από ένα ειδικό τεύχος της Λυδίας, το οποίο είχε αφιέρωμα στο έργο του μακαριστού π. Θεόφιλου.

 

paidia-lekilkis–        Μία ξεχωριστή πρόβα…

Το Σάββατο 23 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή πρόβα στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Οι πρόβες των παιδικών τμημάτων, όπως κάθε Σάββατο, διεξήχθησαν κανονικά. Κάπου κατά το μεσημέρι που ξεκινάνε τα μαθήματα των εφηβικών…άλλαξε το πρόγραμμα.  Το απόγευμα στις 6:00 μ.μ., όπου και πραγματοποιείται η πρόβα του τμήματος των παραστάσεων, ξεκίνησε το γλέντι! Μία μεγάλη πρόβα, με ζωντανή μουσική, για τα εφηβικά, το τμήμα των ενηλίκων και το τμήμα των παραστάσεων ξεκίνησε και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Διάλειμμα δεν υπήρξε, παρά μόνο για λίγο νεράκι…Άλλωστε όλοι οι χορευτές, είτε με φόρμες είτε με κανονικά ρούχα, ήρθαν προετοιμασμένοι…φορώντας τα παπούτσια του χορού είτε τα αθλητικά τους. Ήταν μία…υπέροχη πρόβα με πάρα πολύ χορό, που σίγουρα θα…επαναληφθεί!

– Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη του, ότι την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11), θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Παρακαλούνται όλα τα τακτικά μέλη του Λ.Ε.Κ. να παραβρεθούν ώστε να γίνει και ο ετήσιος απολογισμός. Βάσει Καταστατικού, η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το ¼ τουλάχιστον των τακτικών μελών του Λυκείου. Εάν δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την ημέρα που έχει ορισθεί (Τετάρτη 3 Απριλίου) με την πρόσκληση, η Γενική Συνέλευση συνέρχεται αυτοδικαίως την αντίστοιχη ημέρα της επόμενης εβδομάδας (Τετάρτη 10 Απριλίου), την ίδια ώρα (19:00), στον ίδιο τόπο (Μητροπόλεως 11) και με τα ίδια θέματα.

– Χαιρετισμοί

Εν όψει της Σαρακοστής και συγκεκριμένα της έναρξης των Χαιρετισμών, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συνεχίζει να διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές στα εξής μοναστήρια:

Β’ Χαιρετισμοί (29 Μαρτίου) – ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ – Γουμένισσα

Γ’ Χαιρετισμοί (5 Απριλίου) – Κύριλλου-Μεθοδίου – Ακρίτας Κιλκίς

Δ’ Χαιρετισμοί (12 Απριλίου) – ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – Ακριτοχώρι Σερρών

Το εισιτήριο και η ώρα αναχώρησης είναι αντίστοιχα:

Β’ Χαιρετισμοί: 5 ευρώ και 3:30 μ.μ.

Γ’ Χαιρετισμοί: 5 ευρώ και 3:30 μ.μ.

Δ’ Χαιρετισμοί: 7 ευρώ και 3:30 μ.μ.

* Στο πρόγραμμα των χαιρετισμών υπήρξε μία αλλαγή όσον αφορά τους Γ’ και Δ’ Χαιρετισμούς. Αυτό προέκυψε, καθώς είχαμε τη τιμή και τη χαρά να μας προσκαλέσει στους Γ’ Χαιρετισμούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, καθώς θα τελέσει ο ίδιος την ακολουθία των τρίτων Χαιρετισμών στο χωριό Ακρίτας.

Σημείο αναχώρησης: Ταξιδιωτικό γραφείο Κριεζής

Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στη γραμματεία (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς – τηλ: 2341027684

Δευτέρα – Παρασκευή / 6:00 μ.μ – 8:00 μ.μ.

Σχολιάστε