My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Oικογενειακή συναυλία

Του Στέλιου Κούλογλου.


Πρέπει να βλέπουν σαπουνόπερες: o ανιψιός διοργανώνει περιφερόμενη στην πόλη συναυλία, η οποία τυχαίως περνάει από το Μαξίμου. ‘Όπου τυχαία βρίσκεται ο θείος του, που αφήνει για μια στιγμή τα υψηλά πρωθυπουργικά του καθήκοντα του, για να βγει να χειροκροτήσει. Στη Λατινική Αμερική θα πρόσθεταν πλοκή, όπου θείος και ανιψιός είναι ερωτευμένοι και οι δύο με την τραγουδίστρια της συναυλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεταξύ τους ένα βαθύ μίσος. Παρά τις παρεμβάσεις της αδελφής τους ενός και μάνας του άλλου, το πάθος σπρώχνει τον ανιψιό, που θέλει να φάει την αγαπημένη, να οργανώσει την πολιτική δολοφονία του θείου.

Αυτό θα γίνει σε επόμενα επεισόδια, γιατί η «Οικογενειακή συναυλία» είναι ένα σίριαλ που δεν τελειώνει ποτέ. Προς το παρόν έχουμε μια κυβέρνηση, που από το πρωί έως το βράδυ σκέπτεται πώς να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Πότε συναντώντας Ολυμπιονίκες και πότε μιλώντας σε μαθητές, ο πρωθυπουργός -ρέκορντμαν των τηλεοπτικών διαγγελμάτων σε ευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο επίπεδο – παρουσιάζει τουλάχιστον ένα στημένο σόου την ημέρα. Ο ακροδεξιός υπουργός τήλε -μαϊντανός περιφέρεται στα κανάλια και στα ραδιόφωνα.

Μην αναρωτιέστε πότε δουλεύουν: αυτή είναι η δουλειά τους, να κάνουν σόου.

Είναι αλήθεια ότι το σίριαλ κοστίζει ακριβά. Κάπου 23 εκατομμύρια από τις τηλεοπτικές άδειες που δεν πληρώθηκαν, χώρια τα 20 για το «Μένουμε Σπίτι» και «Βγαίνουμε αλλά προσέχουμε» (ήταν να λέγεται «Βγαίνουμε με μάσκες», αλλά δεν υπάρχουν μάσκες). Και ο λαουτζίκος, υποχρεωμένος να παρακολουθεί την ίδια σαπουνόπερα σε όλα τα κανάλια, είναι κολλημένος στις οθόνες, περιμένοντας τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο με τον πρωθυπουργό που στη πανδημία τα κατάφερε καλύτερα από την Ιταλία, αλλά χειρότερα από την Βουλγαρία. Ποιος συνταξιούχος θυμάται εκείνον τον πεζεβέγκη υπουργό του προηγούμενου επεισοδίου, που πιάστηκε με τη γίδα και τα voucher στην πλάτη;

Γράφω συνταξιούχος, γιατί υπάρχουν άνθρωποι, ιδίως νέοι, που όχι μόνο δεν βλέπουν τηλεόραση αλλά αγανακτούν μέσω διαδικτύου για την κοροϊδία. Που δεν ξέρουν πότε θα πάρουν το κουτσουρεμένο επίδομα αντί για μισθό, που αισθάνονται εξαπατημένοι από το «σκόιλ ελικίκου», που φοβούνται ότι δεν θα γυρίσουν στη δουλειά τους μεθαύριο, που ακούν ότι ένα νομοσχέδιο καταστρέφει στα γρήγορα τα δάση της χώρας τους, ενώ στο άλλο η υπουργός Παιδείας καταργεί την κοινωνιολογία.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον, αν πιστεύουν πράγματι ότι οι Έλληνες είναι τόσο ζώα, ώστε να χάβουν όλα αυτά τα φθηνά τερτίπια, τύπου αυθόρμητη συναυλία έξω από το Μαξίμου, που τους προσφέρουν.

Όσο για την κυρία Πρωτοψάλτη, όλα καλά με μια συναυλία στις γειτονιές της Αθήνας. Προφανώς όμως δέχθηκε να παίξει και στο στημένο επεισόδιο: σκέφτηκε καθόλου ότι υπάρχουν συνάδελφοι της μουσικοί, που δεν δικαιούνται ούτε επίδομα και πεινάνε;

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε