My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

No signal σε οικισμούς του Κιλκίς

tv

Ερώτηση από Αγαθοπούλου στη Βουλή.

Έναν χρόνο και πλέον απ` τη “μετάβαση στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή”, οικισμοί του νομού Κιλκίς όπως το Νέο και Παλιό Αγιονέρι, το Ανθόφυτο και δεν άλλοι, δεν έχουν πρόσβαση στο σήμα της DIGEA!

Το γεγονός επισημαίνει η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κάνοντας λόγο για “πρόχειρο σχεδιασμό της ψηφιακής πλατφόρμας”, κάτι που “αναγκάζει πολλούς κατοίκους  αυτών των χωριών να γίνουν συνδρομητές της δορυφορικής ψηφιακής πλατφόρμας nova πληρώνοντας ετησίως υψηλά ποσά σε καιρούς κρίσης, την ώρα που από 1η Ιανουαρίου 2014 στο λογαριασμό της ΔΕΗ  χρεώνονται 3 ευρώ υπέρ της ΝΕΡΙΤ”. 

Για το χρονίζον αυτό πρόβλημα, που αφορά μεγάλο τμήμα του Ν. Κιλκίς και περιοχές της Κ. Μακεδονίας, η κ. Αγαθοπούλου κατέθεσε χθες Τρίτη ερώτηση στη Βουλή, τονίζοντας ότι ” ο πρόχειρος σχεδιασμός της ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA και η αντιμετώπιση του, δείχνει για μια ακόμη φορά πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα του 2014″.

eirini-agathopoulou-001Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση, που συνυπέγραψε και ο συντονιστής για τα θέματα αυτά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος:

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 έγινε το περίφημο switchoff του αναλογικού σήματος από τους αναμεταδότες του Φιλίππειου και  Χορτιάτη με την αναμενόμενη ψηφιακή μετάβαση του σήματος που θα έλυνε τα προβλήματα σε περιοχές όπου η θέαση των καναλιών εθνικής εμβέλειας ήταν προβληματική.

Όμως οι παρεμβολές στις ψηφιακές συχνότητες που αφορούν την περιοχή της Μακεδονίας και η απώλεια τηλεοπτικού σήματος σε πολλούς από τους νομούς μαρτυρούν τον πρόχειρο σχεδιασμό για την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση στη χώρα μας. Στο νομό Κιλκίς, σε τρία μεγάλα χωριά του δήμου στο Νέο Αγιονέρι, στο Παλιό Αγιονέρι και στο Ανθόφυτο, δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης του ψηφιακού σήματος της Digea, ενώ προβλήματα λήψης παρουσιάζουν κατά καιρούς και άλλες περιοχές του Νομού, αφού στη συχνότητα που εκπέμπει παρεμβάλλεται αλλοδαπή ψηφιακή πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, όταν από την 1η Μαρτίου 2013 ξεκίνησαν  επίσημα οι εκπομπές της εν λόγω επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας στους διαύλους “29 και 31”, του κέντρου εκπομπής (που εν μέρει επηρεάζει περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αφού η συχνότητα 29 UHF της DIGEA από το κέντρο εκπομπής Χορτιάτη “βάλλεται” από το συγκεκριμένο δίκτυο το οποίο σύμφωνα με τον χάρτη της  Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών εκπέμπει ορθά στην συχνότητα αυτή), άρχισε να επηρεάζεται αρνητικά η λήψη του Ελληνικού διακομιστή σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπως και σε μερικές συνοικίες  της Θεσσαλονίκης.

 Το πρόβλημα ουσιαστικά πηγάζει από την εφαρμογή του μεταβατικού χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί από τον βασικό χάρτη της ITU (Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών) και να έχουν μεταφερθεί στις οριστικές συχνότητες οι ψηφιακές εκπομπές ανά την Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι η συμπληρωματική KYA 44088/1268/Φ150/2012 που βγήκε για να μεταφερθεί ο δίαυλος 25 της Digea “ALPHA, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ” (στο δίαυλο 24), στις 14/12/2012 (κατά το αναλογικό SwitchOff του Χορτιάτη), δεν πρόβλεψε να γίνει αντίστοιχη μετακίνηση συχνοτήτων και για τα άλλα ψηφιακά μπουκέτα των παρόχων “Digea, ΕΡΤ, Νedmed, Περθώ, DBS και DigitalUnion” (στους διαύλους του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων).

Σύμφωνα με τα παραπάνω και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα το θέμα η Digea στην ουσία αναγκάζει πολλούς κατοίκους  αυτών των χωριών να γίνουν συνδρομητές της δορυφορικής ψηφιακής πλατφόρμας nova πληρώνοντας ετησίως υψηλά ποσά σε καιρούς κρίσης, για κάτι που στους υπόλοιπους  πολίτες παρέχεται  δωρεάν. Και όλα αυτά την ώρα που από 1η Ιανουαρίου 2014 στο λογαριασμό της ΔΕΗ  χρεώνονται 3 ευρώ υπέρ της ΝΕΡΙΤ. 

Επειδή οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να περιμένουν έως ότου ολοκληρωθεί πανελλαδικά η μετάβαση του ψηφιακού σήματος , κάτι που προβλέπεται στο τέλος του 2015.

Επειδή η θέαση των καναλιών εθνικής εμβέλειας πρέπει να παρέχεται δωρεάν και για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων όπως ορίζεται από το ITU ;

Σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα τις  γκρίζες ζώνες εκπομπών όπως στις συγκεκριμένες περιοχές και να αποκαταστήσει την ομαλή λήψη σήματος, πότε, πώς και με ποιο τρόπο ;”

 

Σχολιάστε