My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

“Nα ενωθεί ο προοδευτικός χώρος”

Με δήλωσή του, ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού, Στέφανος Μάλγαρης διαψεύδει δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αποσύρει την διακηρυχθείσα υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Κιλκίς,

Παράλληλα, σημειώνει ότι “οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες… υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες χωρίς καμία συντονισμένη ενέργεια από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ”.

Με την υπογράμμιση ότι “ο προοδευτικός χώρος πρέπει να ενωθεί”, η δήλωση του κ. Μάλγαρη έχει ως εξής:

“Σήμερα στις 21/07/2023 για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μου για αυτά που έχουν γραφθεί στον τύπο και πιο συγκεκριμένα για το γεγονός ότι απέσυρα το ενδιαφέρον μου για το Δήμο Κιλκίς. Έχω να τονίσω λοιπόν, τα παρακάτω ασχέτως από τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες υποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες χωρίς καμία συντονισμένη ενέργεια από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αρχικές μου δηλώσεις στις 27/01/2023 ανέφερα τα παρακάτω:

«O προοδευτικός χώρος και οι ενεργοί πολίτες του Δήμου που θέλουν έναν άλλο Δήμο Κιλκίς πρέπει να συναντηθούμε σε μια προσπάθεια κοινή και από μη. Στην προσπάθεια αυτή δεν θα πρέπει να λείψει κανείς, να δραστηριοποιηθούν οι Νομαρχιακές του χώρου και να συμφωνήσουν ένα κοινό σχέδιο καθόδου με δημοκρατικές διαδικασίες και προσκλήσεις σε όλους τους Δημότες που θέλουν να είναι παρόντες σε έναν άλλο Δήμο Κιλκίς, σε αυτόν της ανάπτυξης και της προόδου.

Όλη η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει άμεσα και να μην έχει καμία σχέση με τις βουλευτικές εκλογές.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι το διαφορετικό γιατί έχουν να κάνουν με τα άμεσα προβλήματα του τόπου, της πόλης μας και των χωριών μας.

θα πρότεινα την κοινή προσπάθεια όλων των δημοτών που ενδιαφέρονται για τον τόπο μας. Να αναληφθεί τώρα η πρωτοβουλία ώστε να συναντηθούν οι εκλογικές δυνάμεις και οι δημότες που έχουν διαφορετικό όραμα για το Δήμο Κιλκίς και να συνεργαστούν από μηδενική βάση για μια προσπάθεια συσπείρωσης και ανάδειξης ενός προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής.

Σε αυτήν την προσπάθεια όλοι μπορούν να διεκδικήσουν να είναι επικεφαλής, όλοι θα εκφράσουν τις απόψεις, το όραμά τους για το δήμο, την ανάπτυξή του και την λειτουργία του. Δηλώνω παρών σε αυτήν την προσπάθεια». 27/01/2023

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν αφού εγώ προσωπικά συναντήθηκα και ενημέρωσα όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και όχι μόνο, με στόχο την κοινή υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές.

Στις συναντήσεις αυτές τόνιζα ως μείζονα θέματα τα παρακάτω:

1.Απόφαση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συμπλεύσουμε αυτοδιοικητικά για το Δήμο Κιλκίς,

2. Δήλωση υποψηφιοτήτων ή ενδιαφερομένων για το Δήμο Κιλκίς

3. Κάλεσμα όλων των αυτοδιοικητικών του Δήμου της τελευταίας εικοσαετίας και όλων όσων θέλουν να προσφέρουν πραγματικά στο τόπο μέσα από κοινή συγκέντρωση και απόφαση για ανάδειξη του Υποψηφίου Δημάρχου με μια διαδικασία που θα συμφωνηθεί .

4. Και δήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Ψηφοδέλτιο Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων.

Κάποιοι υποψήφιοι των Βουλευτικών Εκλογών και από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας μόνο το προσωπικό τους συμφέρον απάντησαν «Άστο για μετά τις βουλευτικές εκλογές, αυτές είναι οι οδηγίες του κόμματος (ΠΑΣΟΚ) καθώς αυτός ο εμπαιγμός είναι ντροπή για τον προοδευτικό χώρο».

Υπήρξαν και αυτοί που όταν δήλωσα ότι είμαι παρών είπαν «Κάνε δήλωση και θα σε στηρίξουμε δημοσίως». Τους ευχαριστώ λοιπόν για την πρόθεσή τους.

Έχοντας την πολιτική εικόνα του Δήμου και ταυτόχρονα τις δυσκολίες που υπάρχουν για ένα Ψηφοδέλτιο Νίκης περίμενα μέχρι και σήμερα να γίνει μια πραγματική σύμπλευση του προοδευτικού χώρου Αυτοδιοικητικά με τις παραπάνω ενέργειες.

Για ένα ψηφοδέλτιο άλλωστε, τα λιγότερα άτομα που χρειάζονται είναι 35 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 135 τοπικοί στις Κοινότητες με ποσοστό 40% άλλου φύλου.

Σε μία τελευταία προσπάθεια ο προοδευτικός χώρος πρέπει να ενωθεί. Ο χρόνος που μένει είναι ελάχιστος. Ας σταματήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες και ας δούμε μπροστά.

Ο προοδευτικός χώρος μάλιστα, ήταν δυνατός σε περίοδο που υπήρξε δυνατός και στην αυτοδιοίκηση. Έτσι, είναι ευκαιρία να ενωθούμε για έναν καλύτερο Δήμο Κιλκίς, αυτόν της προόδου και της ανάπτυξης που όλοι οραματιζόμαστε δίνοντας τέλος στην στάσιμη κατάσταση που επικρατεί. Μπορούμε όλοι μαζί να συστήσουμε ένα ψηφοδέλτιο Νίκης θέτοντας ως προτεραιότητα το κοινό καλό.”

Σχολιάστε