My Twitter Feed

17 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Mediterranean College από ΙΕΚ Χυνή

Στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και της καθολικής σχεδόν χρήσης τους στο μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών οι σπουδές στη Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College είναι η μοναδική λύση για να προλάβεις την εξέλιξη στην αγορά εργασίας των νέων Τεχνολογιών.

iek-xyni-001Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, παρέχει προγράμματα Bachelor και Master, καθώς  και ένα απολύτως σύγχρονο και πλήρως επικαιροποιημένο πρόγραμμα σπουδών (Bsc (Hons) Computer Science) που συνδυάζει ιδανικά up-to-date τεχνολογίες, περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού και γλώσσες της Microsoft (Visual Studio, C#) καθώς και Ελεύθερου/Ανοικτού λογισμικού (Linux, Java). Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι ολοκληρωμένοι επαγγελματίες στο χώρο της Ανάπτυξης Λογισμικού (Software Developers) που μπορούν με άνεση να ασχοληθούν επαγγελματικά αλλά και ερευνητικά με την ανάπτυξη εφαρμογών κάθε είδους, όπως Desktop και Mobile (C#, Java, C++, SQL), Web (HTML5, CSS, JavaScript, PHP) και Network (Python) applications.

Πέραν της ολοκληρωμένης κατάρτισης που λαμβάνουν, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να καταστούν ανταγωνιστικοί και διαχρονικοί στο χώρο της Πληροφορικής μέσω της συμμετοχής τους σε πληθώρα έργων και δράσεων, όπως:

 • Χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνητικά έργα πληροφορικής μεγάλης κλίμακας σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού (http://waternomics.eu).
 • Έργα πληροφορικής μέσω συνεργασιών με εταιρίες, όπως η HERE (https://company.here.com/here/), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες χαρτογράφησης στον κόσμο.
 • Συνέδρια εθνικής και διεθνούς εμβέλειας στον ερευνητικό χώρο της Πληροφορικής, μέσω των υψηλού επιπέδου πτυχιακών εργασιών που εκπονούν στο τελευταίο έτος των σπουδών τους. Παράδειγμα, η συμμετοχή τελειοφοίτου στο Διεθνές Συνέδριο «IMCL2015 International Conference on Interactive Mobile Communication, Technologies and Learning» (http://www.imcl-conference.org/imcl2015/index.php). Επιπλέον, τελειόφοιτη φοιτήτρια έχει υποβάλει προς κρίση την εργασία της υπό τον τίτλο «Design Patterns for Implementing Game Mechanics», που εντάσσεται στην περιοχή έρευνας της Μηχανικής Λογισμικού (Software Engineering) στο 20ό Pan-Hellenic Conference on Informatics (PCI) (http://pci2016.teiwest.gr/).

Σεμινάρια, workshops και ομιλίες

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του οι φοιτητές έχουν πολλές επιλογές να διευρύνουν τα όρια των γνώσεών τους και των δυνατοτήτων τους μέσω σεμιναρίων, workshops και ομιλιών από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου των νέων Τεχνολογιών. Μερικά από αυτά που έχουν πραγματοποιηθεί:

 • Workshop υπό τον τίτλο «Mobile Application Development Using Real Data» και ανοικτή ομιλία με τίτλο «Big Data Analytics for Environmental Sustainability» από τον Wassim Derguech, ερευνητή στο Insight Centre for Data Analytics του National University of Ireland, Galway.
 • Σεμινάριο υπό τον τίτλο «Horizon app – Ένα ελληνικό success story στην εποχή της κρίσης» από τους Στέλιο Πετράκη και Πέτρο Δουβαντζή, εμπνευστές της εξαιρετικά καινοτόμας εφαρμογής για κινητές συσκευές Horizon, (https://youtu.be/roag3p3g1r4?t=7, https://horizon.camera/) που κατέκτησε την κορυφή του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple, λίγες μόνο ώρες μετά την εμφάνισή της. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να καταγράφει video με οριζόντιο προσανατολισμό ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίον κρατά τη συσκευή του (οριζόντια, κάθετα ή ακόμα και υπό περιστροφή)
 • Ομιλία υπό τον τίτλο » Η εξέλιξη των Εταιρικών Εφαρμογών (Enterprise Applications) στην εποχή του Cloud και Mobile Computing » από τον Δρ. Τεκτονίδη Δημήτριο, Διευθυντή του Τμήματος Ερευνητικών προγραμμάτων της γνωστής εταιρείας ALTEC S.A

Η Σχολή Πληροφορικής συνεργάζεται με το University of Derby σε συνεργασία ακαδημαϊκής δικαιόχρησης (franchise) με το Πανεπιστήμιο και τα προγράμματα συνδυάζουν περιζήτητες πιστοποιήσεις της Cisco, τις οποίες οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν παράλληλα με τις σπουδές τους.

Σπουδές με πλεονεκτήματα

 • Τα προγράμματά μας ενσωματώνουν τις πιο ισχυρές επαγγελματικές πιστοποιήσεις της Cisco CCNA και CCNP.
 • Οι καθηγητές μας είναι ενεργοί επαγγελματίες και ερευνητές και μεταφέρουν στους φοιτητές τις επιστημονικές εξελίξεις του σήμερα.
 • Τα μαθήματα χτίζουν ουσιαστικές γνώσεις προγραμματισμού (ανεξαρτήτως γλωσσών), οι οποίες θωρακίζουν τους φοιτητές από  τις αλλαγές των προγραμματιστικών εργαλείων που συμβαίνουν στο χώρο.
 • Οι φοιτητές συνδέουν τις τεχνικές τους γνώσεις  με πραγματικές επιχειρησιακές εφαρμογές και είναι σε θέση να διεκδικήσουν και διοικητικές θέσεις στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών.

Τα προγράμματα της Σχολής Πληροφορικής

 

 

Τα προγράμματα Mediterranean Professional Studies

Ο Τομέας Πληροφορικής του Mediterranean Professional Studies προσφέρει σύγχρονα πιστοποιημένα επαγγελματικά προγράμματα σπουδών στα δίκτυα και τον προγραμματισμό. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα προγράμματα CISCO του τομέα – CCNA, CCNA Security και CCNP – που προσφέρουν τις πιο ισχυρές πιστοποιήσεις στον κλάδο των δικτύων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Εγνατία 2-4, Κτίριο «ΒΙΕΝΝΗ», 546 26 Τ: +30 2310 287779  +30 2310 547708 – 808
F: +30 2312 202620

ΑΘΗΝΑ: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 11251 Τ: +30 210 8899600  F: +30 211 7709450

Ανοιχτή Γραμμή (χωρίς χρέωση από σταθερό): 800-11-939393
Email: 
info@medcollege.edu.gr

Εισχώρησε στην τουριστική βιομηχανία σπουδάζοντας στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ

 

Σε μια χώρα με ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, την Ελλάδα, και με προοπτικές ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης, οι σπουδές στον τομέα Τουρισμού είναι πρόκληση.

Στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ μπορείτε να βρείτε το εισιτήριο που θα σας οδηγήσει στην τουριστική βιομηχανία, η οποία κάθε χρόνο υποδέχεται πάνω από 25 εκατομμύρια τουρίστες και αναπτύσσεται συνεχώς στον τουριστικό κλάδο, έχοντας ανάγκη από δυναμικά στελέχη και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων που θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση και στην εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος.

 

Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα

Το κλασικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας «Ήλιος και Θάλασσα» εμπλουτίζεται συνεχώς και πλέον η τουριστική βιομηχανία έχει στραφεί και σε πολλές άλλες μορφές τουρισμού, όπως γαστρονομικός τουρισμός, συνεδριακός, ιατρικός, θρησκευτικός τουρισμός, πολιτισμικός, τουρισμός πόλεων ακόμη και οινοτουρισμός.

Η ανάπτυξη όλων αυτών των μορφών τουρισμού είναι στην αρχή της, γεγονός που πιστοποιεί ότι τα τουριστικά επαγγέλματα είναι περιζήτητα και κερδοφόρα και ο κλάδος δημιουργεί όλο και περισσότερες ανάγκες θέσεων εργασίας.

Γίνε Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Αν λοιπόν επιθυμείς να εισέλθεις στην τουριστική βιομηχανία και σου αρέσουν οι προκλήσεις σε έναν κλάδο που έχει έντονο παρόν και μέλλον, σπούδασε «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας» στον Τομέα Τουρισμού στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Στην ελληνική αγορά των χιλιάδων τουριστικών επιχειρήσεων και των 25 εκατομμυρίων ξένων τουριστών που κατακλύζουν τα νησιά μας κάθε χρόνο, τα στελέχη διοίκησης και οικονομίας  είναι δυσεύρετα και γι’ αυτό περιζήτητα.

Σπουδάζοντας Τουριστικά Επαγγέλματα, έχεις τη δυνατότητα:

 • Να αποκατασταθείς άμεσα επαγγελματικά.
 • Να εργαστείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Να εξελιχθείς επαγγελματικά.

Γίνε Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Η ανεξάντλητη αγορά των τουριστικών επιχειρήσεων έχει ανάγκη και από «Τεχνικούς Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», οι οποίοι έχουν το καθήκον να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών φιλοξενίας, με στόχο την ποιοτική ικανοποίηση των πελατών της ξενοδοχειακής & επισιτιστικής επιχείρησης.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του, μεριμνά για την άφιξη των πελατών, τη διαχείριση των κρατήσεών τους, την εξυπηρέτησή τους κατά την άφιξή τους, την παροχή χρήσιμων πληροφοριών για την ευχάριστη διαμονή τους, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κατά τη φιλοξενία τους, και τέλος για την οργάνωση της αναχώρησής τους.

Ποιότητα σπουδών στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Αν περάσεις την πόρτα των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, θα συναντήσεις ένα περιβάλλον με ποιότητα, θα εκπαιδευτείς από καταξιωμένους καθηγητές, ενεργά στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, θα έχεις στη διάθεσή σου πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, με εξειδικευμένα τουριστικά πακέτα software (Galileo, Fidelio, ΕΡΜΗΣ), θα κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και κορυφαίες τουριστικές μονάδες της χώρας μας, με τα οποία συνεργάζονται τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, θα αποκτήσεις την απαραίτητη εμπειρία καθώς και βεβαίωση προϋπηρεσίας.

Έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα

Η εκπαίδευση των σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ δεν εξαντλείται σε μια αίθουσα διδασκαλίας. Αντιθέτως οι σπουδαστές:

 • Συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και σε εξειδικευμένα μαθήματα, τα οποία πραγματοποιούνται στους χώρους μεγάλων αεροπορικών εταιριών και τουριστικών γραφείων.
 • Παρακολουθούν σεμινάρια και διαλέξεις από έμπειρους επαγγελματίες και υψηλά ιστάμενους τεχνοκράτες του Τουρισμού, ενώ συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση των μεγάλων εκδηλώσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.
 • Αποκτούν ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση και εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους, μέσω πρωτοποριακών σεμιναρίων.
 • Συμμετέχουν σε κλαδικές εκθέσεις (Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philοxenia, Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΔΕΤΡΟΠ κ.ά.).
 • Έχουν τη δυνατότητα εκμάθησης μιας επιπλέον ξένης γλώσσας με ζήτηση στις μέρες μας –όπως Ιαπωνικά, Κινέζικα, Αραβικά- στις ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΞΥΝΗ (φορέα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ), γεγονός που αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για να ξεχωρίσουν σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

 

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406

www.iek-xini.edu.gr | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

Δελτίο τύπου από ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Σχολιάστε